پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

با نزدیک شدن سفر هیئت دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد، اکنون این سؤال مهم مطرح است که آیا مدیران این استان همانند بسیاری از ادوار گذشته، این سفر مهم را فرصتی برای درددل می‌دانند یا طرح‌های کارشناسانه و قابل اجرا پیشنهاد می‌دهند؟

به گزارش ریواس جنوب، سفر دولت یازدهم به استان کهگیلویه و بویراحمد که بنا به مشکلاتی در مرکز، در تاریخ برنامه‌ریزی شده، انجام نشد بنا به حساسیت‌های سفر دولت و برنامه‌های از قبل تصویب شده، به تعویق افتاد و تاکنون انجام نشد.

سفر هیئت دولت به ۸ استان دیگر هنوز انجام نشد ولی به احتمال زیاد تا هفته‌های اول خرداد این سفر مهم به کهگیلویه و بویراحمد انجام شود.

حال با نزدیک شدن سفر هیئت دولت به این استان این دغدغه مهم وجود دارد که مسئولان ما چگونه از فرصت رویارویی با تصمیم‌گیرندگان ارشد اجرایی کشور به نفع مردم و توسعه این استان بهره می‌گیرند؟ آیا باز هم غفلت خواهیم کرد و فرصت‌سوزی می‌کنیم و یا دردی از دردهای بیشمار مردم این دیار را به برکت این سفر کم می‌کنیم؟

با کمی واقع‌بینی می‌توان گفت علی‌رغم توان مدیریتی بالای تعدادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی و دولتی، ولی عمده مدیران ما اهل برنامه‌ریزی‌های درازمدت و طرح و برنامه کارشناسی نیستند.

افکار عمومی منتظرند تا ببینند مدیرانشان برای ارائه به هیئت دولت چه در چنته دارند

سایه سیاست و منافع غیرعمومی بر تصمیمات غالب شده، اهمیتی به نظرات علمی داده نمی‌شود و بسیاری از مدیران روزهای مدیریت خود را می‌شمارند؛ ولی این‌ها هیچکدام بهانه‌ای قابل قبولی برای عدم ارائه چند طرح مهم و راهگشا و فراهم کردن مقدمات تصویب آن‌ها در هیئت دولت نیست.

افکار عمومی منتظرند تا ببینند مدیران آن‌ها برای تصویب در هیئت دولت چه در چنته دارند و چه طرحی را پیشنهاد می‌دهند.سفر هیئت دولت

بدیهی است مردم انتظار دارند تا مدیران آن‌ها در دستگاه‌های اجرایی پیشنهاداتی به دولت دهند که اولا قابلیت اجرایی داشته باشند و ثانیا برای مردم و نیازها و خواسته‌های آنان سود و منفعت داشته باشد.

پیشنهادات کاغذی و ایده‌های سرچی کهگیلویه و بویراحمد را به جلو نمی‌برد

ارائه طرح‌ها و پیشنهادات کلی و کاغذی، ایده‌های اینترنتی و سرچی و الگوبرداری از پیشنهادات سایر استان‌ها، بدون شک کهگیلویه و بویراحمد را به جلو نخواهد برد.

واضح است که سفر هیئت دولت به این استان فرصتی برای درددل مدیران این استان و بیان نداری‌ها و مشکلات نیست و این کارها باید قبل از این و در جریان رایزنی‌ها و چانه‌زنی‌های پیشین انجام می‌شد؛ جلسه دور میزی هیئت دولت برای تصویب و تصمیم‌گیری است و اگر بسته پیشنهادات مدیران این استان خالی باشد، یعنی یک سفر دیگر را نیز از دست دادیم و یا ناتوان بودیم و یا به مردممان خیانت کردیم.

هیئت دولت در هر استانی یک سری مصوباتی دارد که از قبل برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده است ولی آنچه می‌تواند این استان را از برخی محرومیت‌های فعلی‌اش بالا بکشد، پیشنهادات و طرح‌های کارشناسی است که مدیران هر بخشی در این سفر ارائه خواهند داد.

بدون شک، مردم و رسانه‌ها در جریان سفر پیگیر خواهند بود که کدام نیازهای مهم مردم رفع شده است؟

مدیران این استان باید بدانند که اگر در این فرصت تاریخی فقط حرف زدند، سخنرانی کردند و طرح‌های ناشدنی ارائه دادند، چیزی عاید ما نخواهد شد و اینگونه خواهد بود که در پایان سفر خودمان هم نمی‌فهمیم چه کردیم و چه خواستیم و چه گفتیم و چه دادند.

یک طرح اجرایی مفید بهتر از چندین پیشنهادات دهن‌پر کن است

لازم است با درک وضعیت کشور، طرح‌هایی ارائه شود که امکان‌سنجی اجرای آن‌ها تضمین شده باشد و اولویت در آن‌ها نیز ارائه شود چرا که اگر یک یا دو طرح مهم تصویب و اجرا شود بهتر از ارائه چندین طرح نشدنی و دهن‌پرکن است.

نکته دیگری که مهم است این بوده که مدیران قیفی عمل کنند و همه ضرورت‌ها و اولویت‌ها را در نظر بگیرند و اینگونه نباشد که پیشنهادی از قلم بیفتد چرا که حذف برخی پیشنهادات  کار راحتی است ولی اضافه شدن یک طرح و یک پیشنهاد در مراحل بعدی، کار سختی است.

در پایان دعوت می‌شود، چنانچه احدی از شهروندان، کارشناسان، نخبگان، دانشگاهیان و دلسوزان این استان طرح، برنامه و پیشنهادی را جهت ارائه به هیئت دولت و تیم‌های کارشناسی مصوبات این سفر دارند آن را به هیئت تحریریه ریواس جنوب ارسال کنند.

ریواس جنوب، این موضوع را قبل و بعد از سفر هیئت دولت به دقت زیرنظر دارد و برنامه‌ها و عملکرد مدیران در سفر هیئت دولت را به مخاطبین خود اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

——————————

یادداشت از کریم بنام

——————————-

انتهای پیام/ک-ب