با وجود گذشت 12 سال از اجرای قانون حمایت از معلولان؛ مدیرکل بهزیستی فارس: تنها ۲۰ درصد معابر و اماکن برای معلولان مناسبسازی شده است
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیرکل بهزیستی فارس در سخنانی با اعلام آمارهایی از وضعیت معلولان در استان و کشور، نسبت به اجرای کند قانون حمایت از معلولان مبنی بر مناسبسازی اماکن، معابر، خیابانها و ادارهها در ۱۲ سال اخیر تلویحاً انتقاد کرد.
به گزارش ریواس جنوب به نقل از فارس، دکتر سیدمرتضی موسوی بعدازظهر امروز در حاشیه همایش روز جهانی عصای سفید گفت: پس از گذشت ۱۲ سال از اجرای قانون حمایت از معلولان مبنی بر مناسبسازی اماکن، معابر، خیابانها و ادارهها تنها ۲۰ درصد این امر محقق شده است.
وی اظهار داشت: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی از ۱۸۰ میلیون معلول در دنیا ۴۰ میلیون نابینا و ۷۵۰ هزار نفر در ایران اسلامی از اختلالات نابینایی رنج میبرند که نیاز به توجه جدی از سوی مسؤولان و متولیان دستگاههای اجرایی دارد.
وی با اشاره به اینکه معلولیت تأثیر بسزایی بر روی بهداشت، روان فرد و خانواده گذاشته و اقتصاد آنان را دچار مشکل کرده است، افزود: بیش از ۴۰ درصد تحصیلکردههای نابینا و کمبینا فاقد اشتغال و ۳۰ درصد از آنان، از داشتن مسکن محروم هستند.
مدیرکل بهزیستی فارس تصریح کرد: از ۴۵ هزار نابینا و کمبینا در فارس ۱۶ هزار نفر از خدمات سازمان بهزیستی فارس بهرهمند هستند و برای محقق شدن مطالبات جامعه هدف نیاز به تعامل و همکاری با سایر دستگاهها است.
موسوی بیان داشت: مهمترین استراتژی بهزیستی پیشگیری در ساختار است و در این راستا با تدابیر اتخاذشده و غربالگری کودکان از دو برابر شدن آمار نابینایان و کمبینایان جلوگیری شده است.
وی اضافه کرد: تراخم، آبمروارید و فشار چشم نقش مهمی در اختلالات کمبینایی و نابینایی ایفا میکنند و بر اساس تحقیقات انجامشده بیش از ۲۰ درصد اینگونه بیماریها ژنتیکی و ۸۰ درصد آنها اکتسابی هستند.
مدیرکل بهزیستی فارس بیان داشت: برپایی دورههای آموزشی برای والدین در مراکز توانبخشی و دیگر نهادها در افزایش سطح آگاهی خانوادهها در رعایت اصول بهداشتی تأثیر بسزایی دارد.
انتهای پیام/ سجاد بنام