حاشیهنگاری کریم بنام از شورای هماهنگی مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد مدیری که آدم پایین میآورد اما بالا نمیبرد/مهار آتش جنگل با کت و شلوار
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
تجمع اعتراضی مردم گچساران برای خشکشدن باغات، عدم پاسخگویی تلفن ۱۵۰۴ منابع طبیعی در حین جلسه، ماجرای پاره شدن کفش آقای مدیرکل و همکارانش، مدیرانی که عمدا” پیامکهای بحران را دریافت نمیکنند، پیشنهاد هیجانی آقای معاونی که بیش از یکسال است اجرایی شده بود، ممانعت مدیر اورژانس با حمل افراد توسط بالگرد و واکنش معاون استاندار، مدیری که آدم پایین میآورد اما بالا نمیبرد، مهار آتش جنگل با کت و شلوار و فراخوان چوپانان برای مشارکت در اطفای حریق جنگل برخی حواشی ستاد بحران کهگیلویه و بویراحمد بودند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، این نشست با محوریت آمادگی برای مقابله با آتشسوزیهای احتمالی در جنگل و مرتع این استان و به ریاست عزیز فیلی، معاونت هماهنگی امور عمرانی برگزار شد.
عزیز فیلی که مسئولیت سخنگویی ستاد بحران کهگیلویه و بویراحمد را هم عهدهدار است در ابتدای جلسه گفت که در این ۶ ماهی که به استان شما آمدیم، چند بحران جدی از جمله سقوط هواپیما و زلزله به وجود آمد که اگر لطف خدا و تلاش مدیران نبود، هر کدام میتوانستند آسیبهای بیشتری را به استان وارد کنند.
در این نشست با اشاره به تجمع اعتراضی مردم گچساران برای کمآبی باغاتشان، بحث خشکسالی و خشک شدن باغات و همچنین بحث آتشسوزیها به عنوان بحرانهای پیشروی این استان یاد شد تا عزیزفیلی از همه مدیران بخواهد که در این حوزهها فقط به فکر حفظ وضع موجود باشید و دنبال کارها و طرحهای توسعهای نروید.
بعد از گزارش بهشتی، مدیرکل منابع طبیعی از وضعیت آتشسوزیها، معاون عمرانی استاندار از او خواست تا بحث اطلاعرسانی و فرهنگسازی را جدی بگیرد؛ او مشخصا از آقای بهشتی خواست تا تلفنی را جهت تماس مردم درمواقع آتشسوزی اعلام عمومی کند و به شدت آن را تبلیغ کند.
بهشتی در پاسخ او گفت که تلفن ۱۵۰۴ به همین منظور راهاندازی شد و شبانهروزی پاسخگوی مردم است؛ بعد ازآن یکی از اعضا در همان لحظه تلفن ۱۵۰۴ را گرفت که متأسفانه کسی به آن پاسخی نداد!
در این لحظه عزیز فیلی با ابراز تعجب از این موضوع، خواستار ساماندهی این سامانه تلفنی و جدی گرفتن بحث اطلاعرسانی و فرهنگسازی شد و عزتالله بهشتی نیز با تذکر به فرمانده یگان حفاظت جنگل و مرتع به او گفت که پیگیری کند که چرا این سامانه جواب نمیدهد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی نیز گفت که ما یک سرباز را متصدی این سامانه کردیم و او باید به این تماسها پاسخ دهد و من پیگیری میکنم.
سپردن مسئولیت این سامانه تلفنی به یک سرباز وظیفه که موضوع مهم آتشسوزیها را دربرمیگیرد و به عنوان یک بحران و دغدغه متولیان از آن یاد میشود، برای بسیاری از اعضا تعجبآور بود.
از دیگر حواشی این نشست اشاره بهشتی به کمبود کفش و لباس همکارانش در آتشسوزیها بود؛ او گفت که بعد از هر آتشسوزی جمع زیادی ازهمکاران فعال در مهار آتش، با پای برهنه برمیگردند چون که کفش آنها پاره میشود.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که خود او در سال قبل، چهار جفت کفش پاره کرده است.
مسئول یگان حفاظت ادارهکل محیطزیست نیز در این نشست با بیان اینکه بهترین نیروها برای مهار آتش در جنگل، محیطبانان و جنگلبانان هستند، به معاون عمرانی استاندار پیشنهاد داد که با توجه به کمبود شدید نیروی انسانی در این بخش، موضوع استخدام نیروهای حجمی و شرکتی را که قبلا نیز مکاتبهای داشتید را پیگیری کنید تا بتوانیم افرادی را جذب کنیم.
یکی از خبرنگاران به مزاح گفت که این هم فرصت خوبی شد تا باز هم فامیلها و نورچشمی مدیران استخدام شوند!
نکته دیگر قابل توجه در گزارش مدیرکل منابع طبیعی، نقش شهرداریها و دهیاریها در آتشسوزی جنگلها و مراتع بود؛ بهشتی گفت که نصف آتشسوزیها مربوط به سهلانگاری و اهمال شهرداریها در آتشزدن زبالهها و پسماندها بود که اگر این روند ادامه یابد، از آنها شکایت میکنم.
همچنین مطرح شد که بیشترین آتشسوزیها در جنگلهای این استان بین ساعت ۱۶ تا ۲۰ رخ داده است.
از دیگر حواشی این نشست اشاره مدیرکل بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد به مدیرانی بود که عمدا یا سهوا گوشی خود را طوری تنظیم کردند که پیامهای مربوط به بحران را دریافت نمیکنند.
موسوی گفت که مدیرکل بنیاد مسکن، کمیته امداد، پخش فراوردههای نفتی، دامپزشکی، پلیسراه، شهردار یاسوج و مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی استانداری کسانی هستند که پیامکهای مهم حوزه بحران را دریافت نمیکنند.
غلامپور، مدیرکل فناوری و اطلاعات از آقای موسوی خواست تا شماره تلفنهای این مدیران را در اختیار او قرار دهد تا معلوم شود که به چه دلیلی این پیامکها را دریافت نمیکنند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گفت که کمتحرکی و تنبلی بسیاری از مردم در زندگی ماشینی موجب شده که افرادی هم که اهل پیادهروی هستند از مسیرهای مشخص و همواری بروند که این فرصتی است تا این مسیرها با درج پیامهای تبلیغی، مردم را ترغیب کنیم که اگر آتشی روشن میکنند آن را خاموش کنند و محل را ترک کنند.
معاون پشتیبانی آموزش وپرورش کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست پیشنهادی داد که معلوم شد بسیاری از مدیران حتی به حوزه خود نیز مسلط نیستند و باری به هرجهت در جلسات حرف میزنند.
اردشیر یاری که با حساسیت وقت گرفت تا صحبت کند خطاب به معاون عمرانی استاندار پیشنهاد داد که بیاییم و طرح همیار طبیعت را در مدارس پیاده کنیم و به دانشآموزان کارت همیاری بدهیم!
این پیشنهاد در حالی بود که این طرح چندین سال است در این استان و در مدارس به اصطلاح تحت نظر آقای یاری اجرا شده و حتی سال قبل، منابع طبیعی این استان در این شاخص مقام اول کشور شد!
از دیگر حواشی این نشست، درخواست آقای فیلی از اورژانس ۱۱۵ برای حمل افراد با بالگرد به ارتفاعات در هنگام آتشسوزیها بود که با مخالفت جلال پورانفرد مواجه شد.
رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی در این زمینه گفت که سال قبل مقداری آب معدنی برای نیروهای درگیر در آتشسوزی به ارتفاعات بردیم که فردی فیلم گرفت و کلیپی ساخت و آن را در فضای مجازی گذاشت که به دست رئیس ما در تهران رسید و او او توبیخ کتبی برای ما نوشت و لذا امکان مشارکت ما در این حوزه وجود ندارد.
پورانفرد توضیح داد که میتوانیم با بالگردمان آدم پایین بیاوریم اما آدم بالا نمیبریم؛ اگر هم بالا رفتیم و بیماری نبود خالی برمیگردیم.
بعد از آن معاون عمرانی استاندار بعد از چند شوخی با پورانفرد گفت: شما کهبا با بالگرد خالی به ارتفاعات میروید که امدادرسانی کنید، چه ایرادی دارد، افرادی را با خود ببرید تا آتش را مهار کنید؛ فرض کنید بیمار هستند چه فرقی دارد؟
بعد از آن پورانفرد گفت ما پایین میآوریم بالا نمیبریم.
در نهایی آقای فیلی با بیان اینکه اینها همه توجیه هستند، بیان کرد که به هیچ عنوان این موضوع را نمیپذیرم و همه ما موظف هستیم در هنگام آتش گرفتن جنگل و مرتع با همه امکانات کمک کنیم.
یوسفی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی یاسوج نیز در این نشست مطرح کرد که برخی افراد با کت و شلوار و یک آبمعدنی به محل آتشسوزی میآیند و میخواهند آتش را در جنگل مهار کنند؛ با کت و شلوار نمیشود آتش مهار کرد اگر کار جدی است عملیاتی وارد شوید نه تفریحی!
آمار جالب توجه داوود راهزادی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیویه و بویراحمد نیز حائز اهمیت بود؛ او گفت که در روز یکشنبه هفته جاری به نسبت مشابه همین روز در سال قبل، مردم این استان ۱۰ درصد بیشتر برق مصرف کردند و این خطر بزرگی است.
در مورد تعطیلی پنجشنبهها و تغییر ساعت کاری در شهرستانهای گرمسیری برای کاهش مصرف برق نیز اعضا به تبادلنظر پرداختند و متأسفانه اعضای شورای بحران در نهایت با سردرگمی در تصمیمگیری، علیرغم آنکه ابتدا مصوب شد که ساعت کاری در ۶ شهرستان گرمسیری از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه تا ۱۳ و ۳۰ دقیقه باشد اما در نهایت هیچ تصمیم مشخصی اتخاذ نشد.
فراخوان چوپانان و کمک گرفتن از انها برای مهار آتشسوزیها در جنگل و مرتع از دیگر نکات خاص این جلسه بود.
همچنین اعلام شد که شهرستان باشت در سال قبل بیشترین آتشسوزیها را داشت که عمده آنها به علت آتش زدن مزارع کشاورزی بعد از برداشت بوده که کاری کاملا غیرقانونی، غیرمفید و ممنوع است.
———————————-
حاشیهنگاری ازکریم بنام
———————————
انتهای پیام/ ک-ب