حاشیهنگاری کریم بنام از همای روز جهانی غذا در یاسوج مدیری که با افتخار میگوید اهل تعامل نیستم/ بدون تعارف مرا به چالش بکشانید/شوخی گوهرگانی با معاون غذا و دارو/روایت ایلامی از پولداربودن پزشکان/
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
حاشیههای نشستها و جلسات اداری، گاها” از متن آنها نیز مهمتر هستند؛ روایت ایلامی از پولدار بودن پزشکان، شوخی معنادار گوهرگانی با معاون غذا و دارو، مدیری که خود را اهل تعامل نمیداند، معاون استانداری که روی دور انتقاد بود، استفاده از نام یاسوج به جای کهگیلویه و بویراحمد، سالم بودن روغن محلی یا مایع، دفاع دیودیده از تولیدکنندگان، مدیری که میگوید مرا بیتعارف به چالش بکشید و چندین مورد دیگر از حواشی همایش روز جهانی غذا در یاسوج بوده است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، همایش روز جهانی غذا (۲۴ مهرماه) با دو هفته تأخیر و بعد از یک ساعت از ساعت اعلام شده برگزار شد تا فریدون مؤمن، مدیر نظارت بر مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی از همه مدعوین بابت این موضوع عذرخواهی کند.
مجید محنایی، معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، جعفر گوهرگانی- رئیس سازمان جهاد کشاورزی، دیودیده- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، بهمنش-مدیرکل دامپزشکی و جمعی از مدیران اداری و چند شرکت تولیدی برتر نیز در این همایش حضور داشتند.
شوخی گوهرگانی با ایلامی
اورنگ ایلامی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی که خودش میزبان جلسه بود در اواسط برنامه و در حین سخنرانی جعفر گوهرگانی، وارد سالن شد تا گوهرگانی به شوخی بگوید آقای میزبان به برنامه خودتان خوش آمدید.
البته ایلامی هم وقتی پشت تریبون قرار گرفت کم نیاورد و در پاسخ به گوهرگانی گفت که ما روی سفره جهاد و محصولات تولیدیاش نشستیم و شما در غذا و دارو و سیستم سلامت مردم میزبان هستید.
کنایه محنایی و تذکر او برای نوشتن نام یاسوج به جای کهگیلویه و بویراحمد
وقتی نوبت به محنایی رسید تا در این همایش سخنرانی کند به کنایه گفت که وقتی با این همه تأخیر نسبت به روز ۲۴ مهر همایش برگزار میکنیم و همین همایش هم یک ساعت تأخیر دارد نشان از توجه ما به امر غذا و دارو دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از پشت تریبون به تابلوها و بنرهای نصب شده در سالن نگاهی انداخت و گفت که من میبینم که مینویسید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، این کار اشتباه است و باید بنویسید کهگیلویه و بویراحمد؛ یاسوج حتی جامعیت شهرستان بویراحمد را هم پوشش نمیدهد چه برسد به کل استان بنابراین این را اصلاح کنید.
محنایی گفت که در نام دادگاهها هم این ایراد بود که آن را اصلاح کردند.
روغن محلی سالمتر است یا روغنهای مایع؟/ آگاهیهای عمومی کم است، پاسخ روشن به مردم نداریم و تبلیغات گولزننده هستند
معاون استاندار مسائل مهمتری را هم مطرح کرد و ادامه داد که در رسانهها ما آنقدر به مسائل کماهمیتتر از سلامت مردم پرداخته میشود که واقعا” آگاهیهای عمومی مردم در حوزه غذا و دارو و مسائل پیرامونی سلامت بسیار کم است و رسالت دانشگاه علوم پزشکی بسیار سنگین است.
او گفت که البته سردرگمی مردم هم نگران کننده است و متولیان سلامت مردم هم پاسخ قانعکنندهای برای مردم ندارند؛ به عنوان مثال الان پاسخ روشنی نداریم که روغن محلی سالمتر است یا روغن مایع و جامد و کنجد؟ از خمیر مرغ استفاده بشود یا نشود؟ و سوالات و سردرگمیهای متعدد دیگر.
محنایی این را هم گفت که علاوه بر این تبلیغات کنترل نشده روی پاکت محصولات غذایی هم مردم را گیج کرده است که کدام درست و کدام شعار؟ بخش دانشگاهی ما باید تحقیقات لازم را در این زمینهها انجام دهند و شفاف به مردم بگویند چه بخورند و چه نخورند.
محنایی، امروز روی دور انتقاد بود/ فقط پروانه دادن مهم نباشد/ اگر غذای سالم بدهید نیازی نیست دارو بدهید
محنایی به ادارهکل صنعت، معدن و تجارت هم ایراد گرفت و گفت نباید رویه شما فقط پروانه دادن باشد بلکه باید نظارتها را هم جدی بگیرید چرا که با جان انسانها سر و کار داریم.
معاون استاندار که امروز روی دور انتقاد و کنایههای معنادار بود به امامبخش قاعدی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هم توصیهای داشت و گفت که شما متولی سازمان غذا و دارو هستید اما این را بدانید که اگر غذای خوب و سالم بدهید داروی کمتری میدهید بنابراین به این مهم توجه کنید و روی آن کار کنید.
نذر عاشورایی معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد
محنایی این را قبل از صحبتهای تخصصیاش پیرامون غذا و دارو هم گفت که نذر کردهام در فاصله عاشورا تا اربعین هرگاه تریبونی به دستم رسید بگویم که چرا تنها برای امام حسین (ع) اربعین میگیرند. او گفت که علت آن این است که مصیبتهای کربلا آنقدر زیاد بود که اصحاب امام فرصت برگزاری مراسمات عزاداری را نداشتند تا اینکه در روز چهلم فرصت پیدا کردند و این مراسم اربعین باب شد.
بدون تعارف مرا به چالش بکشانید/برای باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی خود من هم نگران هستم
بعد از محنایی نوبت به جعفر گوهرگانی رسید؛ او در همان ابتدا به نگرانی خود و همه مسئولان در تولید غذا، شفاف اشاره کرد و گفت که به عنوان یک خدمتگزار برای باقیمانده سموم در برخی محصولات تولیدی دغدغه دارم و دغدغه مردم از این حیث را نیز لمس میکنم؛ اینها بار روانی در جامعه دارند و باید نظارتها را از مرحله تولید تا مصرف در برنامه جدی همه ما باشد.
گوهرگانی گفت برخلاف سایر استانها در کهگیلویه و بویراحمد یا انجمن غذا و دارو نیست و یا اگر هست، کارایی لازم را ندارد و من در این چهار سال اثری از این انجمن ندیدم.
او گفت که این انجمنهای مردمی هستند که باید من مدیر را به چالش بکشانند چرا که سلامت مردم رودربایستی ندارد و ما مدیران هر ایرادی در کارمان هست را چنین انجمنهای بعد از رصد و کنترل و نظارت تذکر دهند و به چالش بکشانند؛ به عنوان نماینده تولدکنندگان این آمادگی را دارم که بدون تعارف به موضوع سلامت محصولات بخش کشاورزی وارد شویم.
۲۰۰ بیماری با غذا وارد بدن انسان میشوند و سالانه ۲ میلیون انسان را به کام مرگ میکشند
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ۲۰۰ بیماری مهم از طریق غذا وارد بدن انسان میشوند، ادامه داد: کل کشور ترکیه به اندازه استان ما مجوز کارخانجات خوراکی صادر نکرده پس ما باد به سمت کیفیت و کنترلهای مرتبط با سلامت پیش برویم.
گوهرگانی همچنین به مصرف ناشناخته و تصادفی مواد غذایی هم اشاره کرد و گفت که جهتگیری در این زمینه بیشتر به سمت درآمدزایی بوده و کنترل و پایشی برای ادعاهای تولیدکنندگان نیست و لیبل ندارند.
ملاحظات ما برای تعطیل نشدن یک کارخانه نباید سلامت مردم را هدف قرار دهد/شوخی گوهرگانی با معاون غذا و دارو
او تأکید کرد که عدم رکگویی و ملاحظات برای تعطیلنشدن یک کارخانه و نگرانی از رکود تولید و کاهش اشتغال نباید سلامت مردم را نشانه بگیرد و در هر شرایطی باید سلامت مردم مهمتر از سایر شاخصها باشد.
شوخی نزدیک به جدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی با پزشکان هم از دیگر حاشیههای این همایش بود؛ گوهرگانی با لحن مزاح گفت که مشکل ما این است که ما باید برای غذای سالم تلاش کنیم ولی اگر ما موفق شویم درآمد پزشکان و داروسازان به خطر میافتد. البته خارج از شوخی ما باید به سمت کاهش مصرف دارو و افزایش سلامت غذا پیش برویم.
شعر مجری در وصف حال ایلامی/بخش زیادی از مسائل مرتبط با سلامت خارج از بدنه علوم پزشکی هستند
مجری همایش وقتی اورنگ ایلامی رئیس دانشگاه یاسوج را به جایگاه فراخواند شعر”آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا” را خواند و گفت که در این بخش منتظر سخنرانی دکتر ایلامی هستیم که نفسزنان وارد سالن شدند.
وقتی ایلامی شروع به صحبت کرد به خوشآمدگویی معنادار گوهرگانی پاسخ داد و گفت که ما کجا میزبان هستیم که دیر آمدیم یا زود، اینجا جهاد کشاورزی محصولات را تولید میکند و صنعت و معدن هم کارهای بستهبندی و بازار را انجام میدهد بنابراین خودشان میزبان هستند.
ایلامی البته بعد از ان جدیتر وارد بحث شذ و افزود که بخش زیادی از مسائل مرتبط با سلامت مردم در خارج از بدنه دانشگاه علوم پزشکی هستند و این مدیریت سلامت مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است.
ریشه بسیاری از بیماریها، غذا است اما گاهی از اینور بام افتادیم و گاهی از آنور بام/ مرگ یکبار و شیون یکبار
او به سابقه تشخیص اولین بیماری در دنیا و انقلاب صنعتی اشاره کرد و گفت: قرنها پیش کشورهای پیشرفته ریشه بیماریها را غذا تشخیص دادند و با رفع سوءتغذیه پیشرفتهای قابل توجهی داشتند؛ امروز در کشور ما که وضعیت تغذیه بسیار بهتر شده از آنور بام افتادیم و مصرف زیاد غذا و کالری و زیادخوردن نگرانکننده است.
او گفت که آقای گوهرگانی به خوبی گفتند که تعارفات را کنار بگذاریم و با شعار مرگ یکبار و شیون یکبار، محصولات سالم و ارگانیک را شناسایی و قیمتگذاریها را بر اساس آن انجام دهیم تا تغییری در حوزه تغذیه مردم رخ دهد.
روایت ایلامی از پولداربودن پزشکان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گریزی هم به پولداربودن پزشکان زد و با تعریف یک خاطره گفت که همه فکر میکنند بهداشت و درمانیها پولدارند، اما ما خانوادهای هفت هزار نفری هستیم که ۶ هزار و ۸۰۰ نفر آنها درآمد آنچنانی ندارند و ۲۰۰ نفر آنها پولدار هستند.
سوال جدی بهمنش از ایلامی/اگر برای مواد غیرسالم در تولید یک محصول هزینه کمتر میکنیم چرا آن را باید گرانتر بفروشند؟
بعد از این، عبدالله بهمنش، مدیرکل دامپزشکی این استان پشت تریبون رفت و با طرح یک سوال، فضای جلسه را عوض کرد؛ او خطاب به اورنگ ایلامی گفت که من یک سوال دارم، این همه میگوییم محصول سالم تولید کنیم اما من به عنوان مثال میپرسم وقتی در محصول مرغ ما آنتیبیوتیک و مواد غیرسالم استفاده نمیکنیم و هزینه کمتری میکنیم چرا باید آن را گرانتر به مردم بدهیم؟ در صورتی که باید ارزانتر باشد.
او برای پاسخ این سؤال جایزه هم تعیین کرد اما به شوخی گفت که آقای ایلامی هزنه جایزه را پرداخت میکند.
اشاره بهمنش به این موضوع بود که ایلامی گفته بود در کشورهای پیشرفته ۲ آب معدنی که از هر نظر شبیه هم هستند قیمتهای متفاوتی دارند و دلیل آن این است که جنس بطری آبی که از پلاستیک باکیفیتتری است و مواد نگهدارنده کمتری دارد قیمت بیشتری هم دارد.
هیچ کس از من، تعامل نخواهد/ برخی برای مسائل بهداشتی هم چانه میزنند
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد همچنین کلمه “تعامل” را بیگانه با اداره تحت مدیریتش خواند و تأکید کرد که تعامل در بهداشت هیچ معنایی ندارد اما متأسفانه ما یاد گرفتیم که برای همه چیز چانهزنی کنیم حتی مسائل مرتبط با سلامت مردم؛ متأسفانه گاها” مدیران این استان نیز تماس میگیرند و فشار میآورند اما نمیدانند اگر بهداشت نباشد، تولید آنها بعد از مدتی تعطیل خواهد شد.
او گفت که هیچ کس از من نخواهد مدیر اهل تعاملی باشم چرا که در ادارهای که من مدیرش هستم مسائل یا صفر هستند یا صد، یا ویروس هست یا نیست، حد واسطی نداریم.
دفاع دیودیده از تولیدکنندگان/ هر جا صنعتی فعال است تأییدیه علوم پزشکی و استاندارد را هم دارد
بعد از بهمنش، نوبت به داریوش دیودیده، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت رسید؛ او از تولیدکنندگان دفاع کرد و گفت که برای سلامت مردم باید همه جوانب در نظر گرفته شود و همه ما نقش خود را ایفا کنیم نه اینکه همه فشارها روی تولیدکنندگان باشد.
دیودیده، تولید در شرایط فعلی را فداکاری خواند و افزود: اگرچه واحدهای تولیدی ما شرایط لازم بهداشتی را رعایت میکنند و دارای هویت هستند ولی این نکته را نادیده بگیریم که استعلامات دانشگاه علوم پزشکی و ادارهکل استاندارد پای همه پروانههایی که ما میدهیم وجود دارند.
متولی صنعت این استان ادامه داد که نباید فراموشی بگیریم و کاری به سایر جنبههای دخیل در موضوع بهداشت و سلامت نداشته باشیم و فقط تولیدکننده را ببینیم اما به تولیدکنندگان هم میگوییم که رکن اصلی تولید، سلامت و بهداشت است و این مقوله با هیچ چیز قابل معامله نیست.
** حاشیهنگاری از کریم بنام**
انتهای پیام/ ک-ب