پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سوخت در زندگی فعلی بشر همانند خون در رگ انسان است که اگر نباشد حیاتی هم نیست و اگرهم باشد یک امر عادی است بنابراین نقش شرکت پخش فراورده‌های نفتی وقتی دیده می‌شود که جایی تعطیل شود یا ایرادی در کار باشد.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، سال‌های سال است که مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد فقط یک جایگاه سوخت داشته و سایر جایگاه‌های سوخت در اطراف و حواشی بودند و مرکز یاسوج هیچ پمب بنزینی نداشته است.

آنقدر هم این نقیصه بزرگ ادامه داشت که برای مردم هم عادی شد وحتی ترافیک‌های کلافه‌کننده جایگاه میدان جهاد و تعطیلی‌های مداوم این جایگاه سوخت در این شهر هم امری غیرعادی نبود.

از طرفی خدمات ارائه شده در پمب‌بنزین‌ها و جایگاه‌های سوخت در استان کهگیلویه و بویراحمد به هیچ عنوان مطالبه مردم نبوده و کسی چنین انتظاری نداشته که جایگاه‌های سوخت موظف به ارائه برخی خدمات از جمله سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه و مسائلی از این دست هستند.

نباید فراموش کنیم صف‌های کلافه‌کننده جایگاه‌های CNG (گاز مایع) نیز برای مردم و رانندگان خودروها در کهگیلویه و بویراحمد یک موضوع طبیعی بود و رانندگان به همین که ساعت ۵ صبح موفق به سوخت‌گیری در این جایگاه‌ها می‌شدند، راضی بودند و فکر هم نمی‌کردند که این حق آن‌ها نیست.

حالا شرایط در هر سه آیتم بالا، کمی فرق کرده است و با وجود برخی ایرادات در سایر بخش ها، اما او در این حوزه‌ها بسیار خوب عمل کرده است.

اگر مسعودی نیز نمی‌خواست کاری ارزشمند برای این مردم انجام دهد بدون شک اگر ۱۰ سال دیگر هم در مرکز شهر پمب‌بنزینی نبود، کسی سراغی از آن نمی‌گرفت چرا که مردم ما مردمی مطالبه‌گر نیستند و از طرفی به کمبودها عادت کردند.

درمرکزشهر یاسوج اگر هیچ پمب بنزینی از ابتدا نبود شاید راحت‌تر می‌شد، یک جایگاه جدید احداث کرد اما سختی کار اینجا بود که این جایگاه وجود داشت و به علت بدهی‌های کمرشکن و مشکلات پیچیده حقوقی زمین‌گیر شده بود.

حدود یکسال ییش بود که مدیرعامل شرکت پخش فراورده‌های نفتی قول داد این جایگاه سوخت را فعال کند و امروز بعد ازحدود یکسال، این جایگاه مجددا به چرخه خدمات‌رسانی برگشت و شهروندان و رانندگان از این اقدام خوشحال هستند.

این راه‌اندازی مجدد در حالی است که امکانات و ظاهر این جایگاه آبرویی برای این استان شده و استانداردهای لازم را دارد به طوری که با جذب یک سرمایه‌گذار قدیم هم مشکل مالک قبلی آن رفع شد هم مالک جدید توانسته یک جایگاه سوخت خوب تحویل شهروندانی دهد که پیش ازاین در یک شهر ۲۲۰ هزار نفره و مهاجرپذیر، برای دسترسی به یک پمپ‌بنزین دردسرهای زیادی داشتند.

جایگاه دیگر شهریاسوج در میدان جهاد نیز حال و روز خوبی نداشت و تقریبا یک روزدر میان خراب بود و همواره ترافیک اذیت‌کننده‌ای جلوی آن بود که در این مدت با یک ابتکار خوب و سرمایه‌گذار جدید به یک جایگاه بسیار خوب وشیک تبدیل شده و با دو برابر شدن نازل‌های آن به ۲۴ مورد، دیگر ترافیکی در این پمپ‌بنزین وجود ندارد.

برای بازسازی این جایگاه، مدتی مردم اذیت شدند اما ارزش آن را داشت که گوشه‌ای از این شهر آباد شود.

نکته دیگری که در این مدت، تغییر در آن محسوس بوده، وضعیت سرویس‌های بهداشتی در جایگاه‌های سوخت استان کهگیلویه و بویراحمد است که می‌توان آن را انقلابی در این زمینه دانست.

بسیاری از پمپ‌بنزین‌ها و جایگاه‌های سوخت این استان یا سرویس‌بهداشتی و نمازخانه نداشتند یا اگر داشتند بسیار زننده و غیربهداشتی بودند که در شأن مردم و مسافرین نبودند.

در حال حاضر با مدیریت اصولی و تعامل با جایگاه‌داران، استانداردهای لازم درحوزه ایمنی، فنی، بهداشتی و زیباسازی به حد قابل قبولی رسیده و وضعیت سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه‌خانه‌ها بسیار خوب و در حد کلان‍شهرها شده است.

موضوعی که از روز اولی که مسعودی به این استان آمد، یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های او بود و امروز به راحتی می‌تواند ادعا کند که در نظم دادن به جایگاه‌های سوخت، مسئولیت‌پذیر کردن آنها و توجه به مسائل بهداشتی کارهای مهمی انجام داده است.

کارهایی که اگر چه انجام دادن آنها، سختی‌ها و دردسرهایی داشته و ارزشمند است اما مهم‌تر از آن استمرار این نظم و رویه در اداره جایگاه‌های سوخت است.

موضوع دیگری که در این زمینه قابل اشاره است، خداحافظی مردم این استان با صف‌های طولانی جایگاه‌های سوخت CNG و ساعت‌ها معطلی در سوخت‌گیری خودروها است که اقدام ارزشمندی بوده اما کسی نپرسید چه اتفاقی افتاده است که در ظرفی یک مدت کوتاه این صف‌های کلافه‌کننده جمع شدند.

تغییرات در جایگاه‌های سوخت کهگیلویه و بویراحمد به گونه‌ای بوده که استاندار سخت‌گیر این استان هم از لطف‌الله مسعودی و همکارانش تقدیر کرد و عملکرد آن‌ها را قابل تحسین دانست.

جایگاه‌های سوخت تک منظوره و چند منظوره زیادی در این استان در حال ساخت است و در شهر دهدشت نیز که جایگاه سوختی درمرکزشهر وجود نداشت، یک جایگاه قابل قبول راه‌اندازی شد تا رانندگان مجبور نباشند برای دسترسی به بنزین و گاز، به اطراف شهر بروند.

نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد عدم وجود شکایت مردمی از نحوه خدمات جایگاه‌های سوخت است که اگر چه باز هم به برخی عادات‌های جامعه ایرانی و عدم مطالبه‌گری آنان برمی‌گردد اما در نوع خود جالب است که حداقل در یکسال گذشته هیچ شکایتی نه تنها ازجایگاه‌های سوخت بلکه از کل فرایند تأمین سوخت از بنزین تا نفت سفید و کوره و گازوییل در روستاها و شهرهای این استان به سامانه سراسری ۰۹۶۲۷ نشده است.

موضوعی که می‌توان گفت یا مردم اهل شکایت نیستند یا عملکرد مسعودی و همکارانش خوب بوده است.

——————–

گزارش از کریم بنام

———————–

انتهای پیام/ک-ب