مدیر کل بنیاد مسکن استان: دگرگونی و تحول عمرانی در روستاهای کهگیلویه و بویراحمد با شروع انقلاب اسلامی
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیر کل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه قبل از انقلاب روستاها فاقد امکانات عمرانی بود، گفت: بنیاد مسکن بعد از انقلاب اسلامی در حوزه امور زیربنایی و ساخت مسکن سبب تحول برای روستاییان شد.
به گزارش ریواس جنوب، کهگیلویه و بویراحمد در حوزه عمران روستایی، مسکن محرومان، طرح های اشتغال زا، حمایت از قشر ضعیف جامعه، توسعه زیر ساخت های از برق، گاز، جاده محروم بود.
با شروع انقلاب اسلامی دگرگونی در خدمات رسانی به روستاها شروع شد و این خدمات سبب تحول در زندگی روستاییان شد.
در همین رابطه مدیر کل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه قبل از انقلاب روستاها فاقد امکانات عمرانی و زیر ساختی بودند و بنیاد مسکن بعد از انقلاب اسلامی تشکیل شد، گفـت: بنیاد مسکن بعد از انقلاب اسلامی در حوزه امور زیربنایی و ساخت و ساز مسکن سبب تحول برای روستاییان شد.
جنتی با توضیح اینکه در سال ۹۷ تا ۹۹ با برنامه ریزی های صورت گرفته حدود ۱۳ هزار و ۷۰۰ واحد مسکن شروع شد که از این تعداد ۳۵۰۰ واحد مسکن محرومین روستایی است و تاپایان سال تکمیل خواهد شد، بیان کرد: در قبل از انقلاب موضوعی بنام طرح هادی روستایی برای توسعه زیر ساخت ها وجود نداشت، اما در شرایط امروز ۷۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد که همه آنها تهیه طرح شده است، و همچنین حدود ۴۷۰ روستا اجرای طرح شد.
وی با بیان اینکه اجرای طرح هادی روستایی مزیت های مختلفی برای روستاییان دارد، گفت: طرح هادی روستایی شامل کانال هدایت سیلاب، زیرسازی، سنگ فرش است که باتسهیلات و فعالیت های خوب نوعی مهاجرت معکوس از شهر به روستا را سبب می شود.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه طرح منظومه روستایی طرح قابل توجه و مهم برای روستاییان است، عنوان کرد: به هر اندازه به روستاها خدمت رسانی شود، اما تا زمانی که اشتغال در روستاها نباشد شاهد ماندگاری مردم در روستاها نخواهیم بود بنابراین به دنبال توسعه پایدار روستاها از طریق طرح های گردشگری روستایی در روستاهایی مانند دیل، بی بی حکمیه ، کریک در حوزه دنا، خونگاه در دنا، هستیم و در مجموع در هرشهرستان چند روستا وجود دارد که با توج به طرح های گردشگری سبب اشتغال و ماندگاری روستاییان خواهد شد.
جنتی گفت: طرح منظومه روستایی از ابتدای سال جاری و پایلوت آن در شهرستان گچساران شروع شد این طرح سبب کمک به مقوله اشتغال می شود، در این رابطه ۱۰۰ طرح برنامه ریزی و اجرایی شد، که برای اولین بار در شهرستان گچسان کاشت زعفران و طرح پرورش کرم ابریشم در سال گذشته اجرا و موفق بودیم از طرفی بالای ۱۰۰ طرح دیگر که سبب اشتغال در حوزه روستایی خواهد شد از دیگر طرح ها است.
صبح زاگرس