پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مردم روستای کفش‌کنان شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد از طولانی شدن پروژه احداث پمپاژ و تأمین آب اراضی دیم خود گلایه‌مندند؛ این در حالی است که مسئولان جهاد کشاورزی این استان می‌گویند که کارهای اصلی انجام شده اما مردم باید پای کار بیایند و با تشکیل تعاونی، مدیریت این پروژه را به عهده بگیرند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، یکی از شهرستان‌های مستعد اما محروم استان کهگیلویه و بویراحمد شهرستان بهمئی است که هنوز رنگ محرومیت بر سر و روی مناطق این شهرستان به خصوص در روستاها نمایان است.

شهرستانی که ذخایر قابل توجه نفت دارد اما در زمینه بیکاری یکی از شهرستان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد با نرخ بالای بیکاری است.

روستایی که دیگر جایی برای ماندن و زندگی کردن نیست

هر چند پروژه‌های خوب عمرانی در شهرستان ایجاد شده و یا در دست اقدام است اما ظرفیت‌های این شهرستان به گونه‌ای است که جا برای کار بیشتر و خدمت هر چه بهتر و بیشتر به این مردمان مستعد وجود دارد چه این که فرزندان بهمئی در مناصب عالی کشوری همواره خوش درخشیده‌اند.

یکی از روستاهای این شهرستان کفش‌کنان است که مردم این منطقه با گفت‌وگو با خبرنگار ما از وضعیت یک پروژه عمرانی سخن گفتند که چندین سال و قریب به یک دهه است که به حال خود رها شده و کسی را با آن کاری نیست.

یکی از اهالی روستای کفش‌‌کنان به نمایندگی از سایرین در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان این که تاکنون بسیار اذیت شده‌ایم و امکاناتی برای ماندن در روستا نداریم اظهار کرد: در سال‌های گذشته تعداد ۱۳۰ خانوار در این روستا زندگی می‌کردند که اکنون به دلیل وضعیت بد به خصوص در زمینه آب کشاورزی برای تامین معیشت این تعداد به کمتر از نصف یعنی ۵۰ خانوار رسیده است.

پروژه‌ای که مانند جنازه بلاتکلیف روی زمین مانده است

حسینی شغل اصلی مردم روستا را دامداری و کشاورزی و باغداری دانست و گفت: در جنوب روستا چشمه آب تلخی مربوط به اجداد ما وجود دارد که ۱۲ سال پیش برای آن اعتباری در نظر گرفته شد.

وی افزود: برای حوضچه، منبع آب ۱۰۰ هزار لیتری ساخته شد تا لوله کشی آن از چشمه صورت گیرد و برای آبیاری باغات استفاده شود که شبکه لوله‌کشی انجام شد و در سال ۹۳ جهت امتحان تستی روی آن انجام شد.

این کشاورز اهل روستای کفش‌کنان خاطرنشان کرد که چند سالی هست موتور پمپاژ در داخل منبع آب قرار دارد و شاید هم که تاکنون پوسیده باشد و اکنون مانند یک جنازه افتاده بر زمین بلاتکلیف است.

مردم کفش‌کنان چشم انتظار یک اقدام جهادی و انقلابی

وی با بیان این که کارشناسان برآورد کرده‌اند که این پمپاژ قادر است در هر ثانیه ۶ لیتر آب وارد مدار کند افزود: ده‌ها هکتار زمین برای احداث باغات در پایین دست آن وجود دارد و ما آمادگی کامل برای کمک به افزایش تولید داریم اما تاکنون هیچ نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

دیگر نماینده این روستا به نمایندگی از اهالی با بیان اینکه کفش‌کنان ۴ شهید تقدیم به اسلام کرده و ۲ آزاده و ده‌ها جانباز دوران دفاع مقدس داریم افزود: اول از مسؤولان عاجزانه خواهان رسیدگی به وضعیت هستیم و همچنین شنیده‌ایم که قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چنین مواردی اقدام جهادی دارد که از فرماندهی سپاه فتح و سایر مسؤولان عاجزانه درخواست کمک برای رفع این مشکل را داریم.

در همین خصوص با بیت‌اله بدرقه مدیر جهاد کشاورزی بهمئی تماسی برقرار کردیم و علت بر زمین ماندن این پروژه را که بخش عمده‌ای از کار آن انجام شده را جویا شدیم.

بدرقه با بیان این که کارهای اولیه انجام شده و مخزن آبگیری و اتاقک تابلوی برق ساخته شده و الکتروپمپ هم داخل چاه است و همه چیز تکمیل شده است اظهار کرد: مردم باید پای کار بیایند و تعاونی آب‌بران و باغداران را تشکیل دهند تا ما این پروژه را راه‌‌اندازی کنیم.

وی گفت: اگر این کار را انجام دهند امسال می‌تواند زیر این ایستگاه پمپاژ درخت بکارند و کار را شروع کنند.

انتهای پیام/د