پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پلمب و تعطیلی واحدهای تولیدی در استان کهگیلویه و بویراحمد برای مشکلات بهداشتی و فنی، به مراتب از تعطیلی آن‌ها برای مشکلات زیرساختی و شرایط حاکم بر بخش تولید کشور تأسف‌بارتر است؛ تأسفی که ضعف‌ها و بی‌خیالی مسئولان این استان علت اصلی آن است.

به گزارش ریواس، چند روز پیش، دادستانی شهر یاسوج و در پی گزارشات تخلفات یک واحد تولید کالباس و سوسیس، دستور پلمب این کارخانه را صادر کرد تا عمق مشکلات فنی و بهداشتی در کنار ضعف‌های زیرساختی تولید در کهگیلویه و بویراحمد خود را نشان دهد.

شرایط حاکم بر کشور در یک دهه اخیر، تا حد زیادی، چرخ تولید در کهگیلویه و بویراحمد را از حرکت واداشت ولی با تحرک و برنامه‌های گاها نصفه و نیمه دولت جدید، صنعت و تولید در این استان جانی دوباره گرفت.

در این شرایط سخت تولید در کشور، بدون شک استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از دیگر استان‌ها ضربه خورده و از سوی دیگر بلند کردن صنعت در این استان که تازه راه رفتن را یاد گرفته بود، نیز به مراتب دشوارتر، زمانبر و هزینه‌بر بوده است.

تعطیلی۲ واحد تولیدی از جنسی دیگر؟

واحد تولیدی “سوسیس و کالباس” یکی از ده‌ها کارخانه‌ای بود که بعد ازیک دوره تعطیلی و عدم موفقیت، حمایت‌های خوبی شد و مجددا به چرخه تولید برگشت اما دیری نپایید که این چرخه با حکم معاون دادستان یاسوج باردیگر متوقف شد.

باید گفت تعطیلی این‌باره واحد تولیدی مذکور، این‌بار از جنس دیگری است و ضعف‌های مدیریتی بخش خصوصی از یک سو و ضعف‌های آشکارتر نظارتی و بخش بخش دولتی عامل این تعطیلی بوده است.کالباس

باید از خود پرسید چرا باید کار به جایی بکشد که یک کارخانه که سلامت مردم دست او سپرده شده، مواد اولیه تاریخ گذشته را استفاده کند و کالباس و سوسیس‌هایی را به بازار عرضه کند که غیرسالم هستند؟

دانشگاه علوم پزشکی، مراکز بهداشت، معاونت غذا و دارو، اداره‌کل دامپزشکی و نهادهای مسئول دیگر کجای کار هستند که تعداد این دست از تخلفاتی و جسارت متخلفین که با جان مردم بازی می‌کنند، روز به روز زیادتر می‌شود؟

این واحد تولیدی از چه زمانی تاکنون به چنین شیوه‌ای، تولید می‌کرده است؟

روز تولیدکنندگانی که با تخلف شب می‌شود و شب مصرف‌کنندگانی که تیره و تار می‌شود

لهراسب باقری، تولیدکننده کهنه‌کار و موفق استان کهگیلویه و بویراحمد، سهم، ضعف مدیران واحدهای تولیدی را در مشکلات تولید این استان، دلیل عمده می‌داند؛ موضوعی که اگر ضعف‌های نظارتی مدیران دولتی را هم به آن اضافه کنیم، پازل و معمای عدم موفقیت نسبی واحدهای تولیدی این استان، تکمیل می‌شود.

آن‌گونه که سایت دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد روی خروجی خود آورده است؛ در تازه‌ترین بازرسی‌ها، تیمی به ریاست معاون دادستان یاسوج از کارخانه تولیدی ۲۰۰۲ واقع در بلوار کشاورز در جاده شرف آباد بازدید کردند، که تعداد ۴۹ کیسه آرد ،مقداری نشاسته و چندین کارتن مواد افزودنی طعم دهنده تاریخ مصرف گذشته در این شرکت تولید مواد غذایی کشف گردید.
وی در ادامه افزود: در بازرسی از یک واحد تولیدی مواد غذایی دیگر در شهرک فرودگاه یاسوج، مقدار ۱۵۳۰ کیلوگرم گوشت قرمز و گوشت مرغ بدون شناسنامه و تاریخ تولید و مصرف کشف گردید.

این یک مثال از صدها مثالی است که در استان کهگیلویه و بویراحمد با چنین تخلفاتی روز خود را شب می‌کنند و شب مصرف‌کنندگان را تیره و تار!

مسئولان چه کاری مهمتر از نظارت دارند؟

معلوم نیست مسئولان این استان چه کارهای دیگری مهمتر از مقوله “نظارت” دارند که توجه چندانی به آن ندارند.

محسن گودزی، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادسرای عمومی و انقلاب یاسوج در همین زمینه گفت: به منظور اقدامات پیشگیرانه از تخلفات بهداشتی، تیمی متشکل از رؤسای دامپزشکی و مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد، پلیس اماکن و نماینده معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان تشکیل شد؛ تیمی که امید است با جدیت به رسالت خطیر خود عمل کند و به طور مستمر و سازمانی به نظارت از واحدهای تولیدی به ویژه آن‌هایی که با بهداشت و خوراک مردم مرتبط است، بپردازند.

انتهای پیام/ک- بنام