پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

آنچه اکنون بیش از فوت ۲ مادر باردار در یکی از بیمارستان‌های کهگیلویه و بویراحمد، داغ مردم و بازماندگان را بیشتر کرده است، اظهارنظرهای متناقض و غیرمسئولانه برخی متولیان سلامت در این استان است؛ در این گزارش زوایای متفاوتی از ۲ مرگ دردناک در یک ماه آن هم در شفاخانه‌های این استان، بازخوانی شده است.

به گزارش ریواس از کهگیلویه و بویراحمد، در حالی که مردم این استان در شوک ۲ قتل عمد متأثر از برخی خشونت‌ها هستند، با قتل‌ها و مرگ و میرهای دیگری در شفاخانه‌های این استان، موجی از ناامنی روانی را تجربه می‌کنند.

کمتر از یک ماه نگذشته است که دو مادر باردار دیگر جان خود را در جایی از دست می‌دهند که برای درمان و حتی نجات جان خود برای خطرات زایمان به آنجا مراجعه کردند.

مرگ و میر مادران باردار در مراکز درمانی این استان به حدی است که گروه‌های مردمی و بشر دوست برای دفاع از حقوق مادران، دو روز پیش جلوی بیمارستان امام سجاد (ع) تجمعی برگزار کردند، که رئیس دانشگاه علوم پزشکی از آنها مهلت چند روزه‌ای برای رسیدگی به این پرونده‌ها، شفاف‌سازی و ارائه گزارش به مردم خواست که با موافقت متحصنین مواجه شد.

اظهارنظرهایی که داغ داغداران را بیشتر می‌کند

دومین مادر باردار بیگناه در حالی جان ارزشمند خود را در بیمارستان امام سجاد (ع) این استان از دست می‌دهد که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی در این موقعیت که مردم منتظر گزارش برخورد با مقصرین جان باختن عزیزانشان و اطلاع رسانی شفاف هستند، فرصت را مغتنم شمردند و به ارائه گزارش عملکرد خود پرداختند!

تصور عمومی این است که «بیماران عمودی می‌روند، افقی بر می‌گردند!»

یک پزشک با سابقه این استان که نمی‌خواست نامش فاش شود، در همین رابطه به ریواس می‌گوید: متأسفانه تصور افکار عمومی این است که در مراکز درمانی این استان، بیماران به صورت عمودی وارد بیمارستان‌ها می‌شوند ولی به صورت افقی از آن خارج می‌شوند!

موضوعی که به امنیت روانی مردم و جامعه ضربات جبران ناپذیری زده است.

این ناامنی روانی در حالی است که مردم می‌گویند ناامنی‌های فیزیکی و میدانی با حضور پلیس و برخورد قاطعانه با متخلفین و قاتلان قابل کنترل است ولی ناامنی روانی و احساس ناامنی در مراکز درمانی نه پلیس می‌شناسد و نه در شرایط فعلی راهکاری امیدبخش.

شمارش تعداد تخت‌های بیمارستان به جای پاسخگویی به افکار عمومی!

به گزارش ریواس، با وجود تراژدی غم‌بار مرگ مادران باردار به ویژه در یک ماه اخیر، یکی از مسئولان ارشد دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در این فضای ملتهب جامعه با حضور در جمع خبرنگاران و درج مصاحبه در سایت این دانشگاه، به جای پاسخگویی به افکار عمومی در این مورد خاص، ضمن برشمردن برخی کارهای کرده و نکرده از ذکر تعداد تخت‌های بیمارستانی و تعداد زایمان‌های طبیعی و سزارین یک دهه اخیر نیز دریغ نمی‌کند!

خبر خوشی که برای داغداران خوش نیست!

وی همچنین، از راه‌اندازی بخش قلب و آنژیوگرافی در آینده نزدیک آن هم به عنوان یک خبر خوش، خبر می‌دهد!

مسئول دیگری که کمی پا را جلوتر می‌گذارد و می‌خواهد پاسخی به افکار عمومی در مرگ چند مادر باردار در ماه گذشته بدهد، به جای اشاره به ۲ مرگ و میری که داغ جامعه از مرگ آنها تازه است، به آمار مرگ و میر در سال ۹۲ و ۹۳ می‌پردازد و آنها را با هم مقایسه می‌کند و می‌گوید ما اضافه کار و پاداش بازنشستگی پزشکی که سه سال پیش موجب مرگ یک بیمار شد را این ماه پرداخت نکردیم!

مگر زائو خودش شیوه زایمان را انتخاب کرده است؟!

مسئول دیگری در دانشگاه علوم پزشکی این استان تسریع مادر بارداردر زایمان را علت مرگ این مادر زائو اعلام می‌کند و چنان حرف میزند که گویی این مادر بیمار به اختیار خودش، شیوه «تسریع» را برای زایمان انتخاب کرده است.

استدلال نوبر یک متولی درمان برای تبرئه همکارانش!

یکی دیگر از مسئولان ارشد دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز با اشاره مستقیم به مرگ و میرها با روی باز و البته با اظهارنظری عجیب، به افکار عمومی می‌گوید، مرگ این مادر باردار نمی‌تواند به علت قصور کادر درمانی بیمارستان باشد چرا که در موقع فوت این مادر، همه کادر پزشکی از متخصص و دستیار کودک و … بر بالای سر مادر زائو حاضر بودند!

اظهارنظر تعجب‌آوری که معلوم نیست گوینده آن با چه هدفی در این شرایط که افکار عمومی منتظر معذرت‌خواهی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی هستند، بر زبان رانده است.

کسی نگفت، بیمار از شدت تنهایی و دلتنگی فوت کرده است

جای سوال است که مگر مردم می‌گویند بیمارستان خالی از کادر پزشکی است یا می‌گویند بیمار از شدت تنهایی و دلتنگی فوت کرده است که شما می‌گویید، در هنگام فوت و عمل جراحی، تیم کامل پزشکی حضور داشتند!

ما از قصور می‌گوییم، از عدم مهارت و توانایی کادر درمانی می‌گوییم و از تأخیر در خدمات درمانی و بی‌توجهی و کوتاهی در لحظه نیاز مادر باردار به یک خدمت درمانی حرف می‌زنیم.

بیماری که خونریزی شدید می‌کند و مدت زمانی از آن می‌گذرد، یا تشخیص پزشک در مورد بیماری و نیاز او اشتباه است، دیگر به مرگ نزدیک شده است و مهم نیست که در آخرین لحظات تیم درمانی کامل است یا کامل نیست.

برادر متوفی چه می‌گوید؟

به گزارش ریواس، مرگ دومین مادر باردار مربوط به خواهر مدیرکل امور فرهنگی دانشگاه آزاد یاسوج است که در جامعه از احترام برخوردار بوده و راستگویی او مورد تأیید بسیاری است.

حجت‌الاسلام غفاری در همین رابطه به رسانه‌ها، گفت: خواهر من هیچ‌گونه سابقه بیماری نداشت، آدم سالمی به بیمارستان رفته است و به منزل برنگشت و راهی آرمگاه ابدی شد؛ فردی که نیازمند اقدامات اولیه و بدیهی بوده است به جای مداوا و درمان از دنیا می‌رود.

ما اعتماد کردیم؛ منتظر پاسخ و برخورد صادقانه مسئولان هستیم

وی با بیان اینکه بستگانمان را به خویشتن‌داری دعوت کردیم، افزود: به خویشاوندان گفتم از هر گونه اقدامات نامتعارف خودداری کنند و بستگان تاکنون در این خصوص خویشتن‌داری کرده‌اند.

غفاری افزود: ما به مسئولان اعتماد کردیم و امیدواریم مسئولان ذیربط پاسخگو باشند و با توجه به ناامنی روانی نسبی که در سطوح مردم بوجود آمده است، انتظار شفاف‌سازی و پاسخگویی دقیق از مسئولان بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد داریم چرا که مردم باید روشن شوند.

انتظارات مردم و نمایندگان افکار عمومی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی

در این خصوص ذکر چند نکته باقی می‌ماند؛ اول اینکه مردم یکبار برای همیشه خواستار برخورد و بررسی جدی این مسائل هستند نه اینکه قصورات پزشکی توسط خود پزشکان بررسی شود؛ اطلاعات تأیید نشده خبرنگار ریواس حاکی از آن است که برخی مقصرین اصلی به روش‌های مختلف در کمیته تخلفات یا ذی‌نفوذ هستند یا عضو رسمی و دارای حق رأی!

نکته دوم این است که بهتر است نهادهای بی‌طرف، مرجع رسیدگی به تخلفات کادر درمانی این استان باشند و اگر هم ممنوعت قانونی وجود دارد، برطرف شود.

عذرخواهی کنید

سوم اینکه این‌بار مردم انتظار بسیار جدی از پزشکی قانونی دارند که شجاعانه و صادقانه به مردم و داغداران بگوید که چه بر سر مریضانشان آمده است.

چهارم اینکه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به طور رسمی از مردم برای چنین مرگ و میرهایی عذرخواهی کنند.

نکته آخر اینکه وقتی یک مادر باردار از قبل هیچ بیماری ندارد و آزمایشات او چنین موضوعی را اثبات می‌کند، مرگ و میر چه علتی می‌تواند داشته باشد؛ آیا بهتر نیست واقعیت‌ها را بپذیریم و با راست گفتن، در صف مردم قرار بگیریم نه مقابل آنها؟!

انتهای پیام/ ک – ب