دانشگاه یاسوج دست در دست دانشگاه علوم پزشکی! مسابقهای دانشگاهی برای ریختن فاضلاب به رودخانه بشار/یکی منابع آبی و دیگری منابع غذایی مردم را نشانه رفته است/اجرای وارونه شبکه فاضلاب!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
قصه جالبی است وقتی میبینیم فاضلاب دانشگاه دولتی یاسوج نیز در کنار دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستان امام سجاد، بعد از سالها از اجرای شبکه زیرزمینی فاضلاب، همچنان در اراضی کشاورزی و رودخانه مظلوم بشار رها میشود؛ بخش غمانگیزتر این قصه جایی است که دانشگاه علوم پزشکی برای اتصال به شبکه فاضلاب شهری اقدامی نکرده و شبکه فاضلاب اجرا شده در دانشگاه یاسوج نیز وارونه طراحی شده است.
به گزارش ریواس، قصه ریختن فاضلابهای آلوده به رودخانه بشار و رها شدن آن در مناطق مسکونی با خطرات فراوان، اگر چه در نوع خود غمانگیز و تأسفبار است ولی این قصه وقتی جالبتر و نگرانکنندهتر میشود که شبکه اجرا شده فاضلاب در درون دانشگاه دولتی با صرف اعتبارات هنگفت، به شکل وارونه طراحی شده است!
این خبر امروز در شورای فنی استان کهگیلویه و بویراحمد اعلام شد و علی لدنینژاد، مدیرعامل آب و فاضلاب شهری به صورت رسمی، آن را تأیید کرد.
در گزارش دفتر فنی استانداری در شورای فنی موضوع رها شدن فاضلاب دانشگاه دولتی یاسوج و ریختن آن به رودخانه بشار و آلوده کردن اراضی کشاورزی زیرتل مورد تأکید قرار گرفت و مقرر شد این دانشگاه و شرکت آب و فاضلاب شهری، چارهای برای آن بیندیشند.
وی با بیان اینکه ای کاش این مسئله امروز طرح نمیشد، گفت: متأسفانه شبکه اجرا شده فاضلاب از سوی دانشگاه دولتی یاسوج در دورن محوطه این دانشگاه به شکل وارونه طراحی شده و همین موجب شده تا فاضلاب تولید شده در این دانشگاه از منطقه زیرتل، سوار بر شبکه فاضلاب شهری نشود.
این مشکل در دوران مدیریت شاپور رمضانی در حال حل شدن بود
وی با بیان اینکه شیب شبکه فاضلاب این دانشگاه برعکس تعبیه و طراحی شده است، افزود: ما شبکه فاضلاب را در جلوی دانشگاه و در خیابان منتهی به دانشگاه از سمت زیرتل اجرا کردیم ولی به علت اشتباه دانشگاه، امکان اتصال فاضلاب این نهاد علمی به فاضلاب شهر وجود ندارد.
لدنینژاد ابراز داشت: تنها راهکار فنی این است که فاضلاب دانشگاه یاسوج از سمت منطقه ترمینال و ساحلی به شبکه شهری فاضلاب متصل شود که این کار نیازمند تملک بخشی از اراضی کشاورزان توسط دانشگاه است.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری استان کهگیلویه و بویراحمد، توضیح داد: در دوران مدیریت شاپور رمضانی در دانشگاه یاسوج این مشکل که البته به دوران قبل از ایشان بر میگشت در حال حل شدن بود که با تغییر و تحول مدیریتی فعلا مسکوت مانده است.
به گزارش ریواس، فاضلاب آلوده و عفونی بیمارستان امام سجاد یاسوج نیز بدون هیچ مزاحمتی به رودخانه بشار نفوذ میکند و حتی از طریق چاههای جذبی بالادست منابع آب شرب مناطق زیادی از مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد را در زیردست خود (چم گنجشکی) با خطر جدی آلودگی مواجه کرده است.
در حالی که انتظار جامعه از مسئولان دانشگاهی حمایت از محیط زیست است، شاهد مسابقه جدی این دو دانشگاه بزرگ استان در ریختن فاضلابهایشان به رودخانه بشار هستیم و یکی منابع آب آشامیدنی مردم و دیگری اراضی کشاورزی را که منبع تولید مواد غذایی است را نشانه رفته است؛ رفتاری که به هیچ عنوان قابل پذیرش از سوی افکار عمومی نیست.
انتهای پیام/ ک- بنام
اینها مراکز علمی استان هستند که هر دو مسیول تربیت انسان های آینده هستند!!!!!! و یکی مسول سلامت مردم نیز هست!!!!! باید گفت ما را به خیرتان امید نیست شر مرسان شر مرسان
خدایی این بنده خدا به درد ریاست دبیرستان هم نمی خوره چه برسه به دانشگاه
خداییش برای این مسائل احتیاج به مرثیه سرائی هست نه مواردی که ما روزانه برای انها مرثیه سرایی میکنیم!!!!!!!!!!