پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

با وجود انتشار دوباره‌ی خبر مسمومیت چند نفر در استان فارس بر اثر مصرف قارچ سمی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز این شایعه را تکذیب کرد.

 به گزارش ریواس جنوب، اخیراً در فضای مجازی شایعاتی مبنی بر بستری شدن چند نفر در بیمارستان‌های استان فارس به دلیل مسمومیت با قارچ سمی، دست به دست می‌شود  اما اکبر اجرایی سه شنبه ۱۵ آبان این شایعات را غیر واقعی و بی‌اساس خواند.

انتشار اخبار کذب به‌ویژه در فضای مجازی، ازجمله چالش‌های فرهنگی است که گریبان‌گیر جامعه‌ی ما شده است.

به گزارش ریواس جنوب، اردیبهشت‌ماه امسال دست‌کم ۳۳ نفر بر اثر مصرف قارچ‌های سمی مسموم و در بیمارستان‌های استان فارس بستری شده‌ بودند که متأسفانه تا آن تاریخ ۴ نفر در بیمارستان‌های فارس فوت کردند.

به گفته‌ی عبدالرسول همتی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۱۳ نفر از کل افرادی که براثر مصرف قارچ‌های سمی مسموم شده بودند، ساکن استان فارس و ۲۰ نفر دیگر ساکن استان‌های زنجان، لرستان، آذربایجان و کرمانشاه بودند.

مدیر روابط عمومی علوم پزشکی شیراز روز گذشته اعلام کرد که خبر اخیر نیز احتمالاً مربوط به همان خبر بهار امسال است.

** توصیه‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌ها

دکتر زکیه آصف‌جاه، کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در این خصوص گفت: هر چند در شناسایی قارچ ‌های سمی صفات ظاهری نقش بسیار مهمی دارند، اما به علت عدم اطمینان و کارآیی دقیق این روش‌، بهترین راه شناسایی دقیق آنها روش‌های آزمایشگاهی است.

او برای پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌ها، توصیه کرد: در صورت رفتن به دامان طبیعت، نه تنها باید از چیدن و خوردن قارچ های خودرو امتناع کنیم، بلکه نباید به آنها دست بزنیم و در صورت لمس آنها، باید از تماس دست با چشم، دهان و پوست خودداری شود.

آصف‌جاه با تأکید بر اینکه پختن، کباب کردن، در نمک انداختن و خشک کردن، نمی‌تواند سموم قارچ‌ها را از بین ببرد و بخارات ناشی از برخی از گونه‌ها می‌تواند، موجب مسمومیت شود، گفت: بنابراین مطمئن‌ترین راه، خرید و استفاده از قارچ‌های، خوراکی در بسته‌بندی‌های مطمئن از مغازه‌ها و فروشگاه‌هاست.

توضیحات بیشتر درباره قارچ‌های سمی، ظاهر و عوارض مصرف آن: rivasjonoob.ir/?p=59589

انتهای پیام/ سجاد بنام