مصادیقی عجیب از هدررفت آب آشامیدنی در شهر یاسوج+ فیلم
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
شهروندی با تحریریه ریواس تماس گرفت و از اینکه در محله سکونت خود قطعی مکرر آب وجود دارد گلایه کرد و گفت با تماس با اتفاقات آب یاسوج تقریباً یک ربع تلفن گویا درباره قطعی آب به علت افت فشار صحبت میکند و با انتقاد از مدیریت آب ادامه داد که در اینجا هر کسی در کنار خانه خود زمین خالی را تبدیل به درخت و سبزی با آب شهری کرده است. دیدیم حرف منطقی است و نقد هم وارد است. در همین حین شهروند دیگری موردی را بیان کرد که نقد قبلی را به حاشیه برد و در ادامه تهیه گزارش به موردی عجیب برخورد کردیم که از هر دو مورد قبلی به مراتب مهم تر بود.
ریواس جنوب– منابع آب آنقدر محدودیت دارد که مستلزم یک مدیریت موثر برای توزیع و مصرف صحیح باشد. یکی از شهروندان ساکن در محله اکبرآباد یاسوج با طرح انتقادی منطقی و به جا، مدیریت منابع آب را در این شهر به چالش کشید و گفت مگر میشود متولیان آب شهری افت فشار را دلیل قطعیهای مکرر میدانند اما در پی آسیب شناسی و شناسایی عوامل این افت فشار نباشند؟ او خبرنگار ما را دعوت کرد تا مصادیقی از این عدم شناسایی را معرفی کند و ملاحظه شد که زمینهای خالی در محله سکونت آنها اغلب صیفی کاری و سبزی کاری شدهاند و با لوله آب شهری آبیاری میشوند. او در ادامه گفت باید جلوی این اقدام گرفته شود تا مصرف صحیح آب هم به وجود آید و اگر کسی قصد کشاورزی دارد باید در کنار زمینهای کشاورزی مستقر شود نه در بطن شهر!
ماجرای شکستگی لوله های آب و بی توجهی به پیگیری های مردمی
در جریان تهیه این گزارش بودیم که شهروند دیگری از جریان فراگیر شکستگی لولههای آب شرب برایمان گفت و ما را به گوشهای دیگر از شهر هدایت کرد؛ شهرک امام علی، جایی که یک شکستگی باعث شده است تا ماهها در آنجا آب هدر رود و همچنان نیز برود…
این شهروند مسئولیت پذیر گفت برای این موارد چندین بار با اتفاقات آب صحبت کرده است و در یک مورد نهایتاً یک شماره تلفن به او دادند که برای او پیغام دادم اما هیچ پاسخی نیامد. حالا من ماندهام و حسرت این هدررفت منابع!
بعد از این بود که دریافتیم همانها که آب را برای سبزی و کاشت صیفی مصرف میکنند،باز در حال یک استفادهای هستند و نسبت به این هدررفت بهتر است اما هر چه باشد قابل توجیه نیست.
مصداقی حیرت انگیز
دو روز بعد، وقتی گزارش اولیه تنظیم شد و در جایی و جمعی برای یکی از همکاران موضوع گزارش را تعریف میکردم یکی از جمع موردی را بیان کرد که دیگر دو مورد قبلی فراموشمان شد؛
او ما را با مسکن مهر ساحلی هدایت کرد؛ لوله آب شکسته شده با حجم بسیار بالا و سرعت زیاد مرا متعجب کرد و گفتم امروز شکسته شده؟ پاسخ حیرت آور بود؛
گفت بیش از دو سال است که این وضعیت این لوله است و من چون کنار خانهام است دهها بار به اداره آب شهرستان بویراحمد مراجعه کردم و هیچ اقدامی صورت نگرفت. البته اشاره کرد بعد از چند بار پیگیری، یک بار آمدند دیدند که آب به فاضلاب میریزد و تنها کاری که آن موقع کردند درپوش فلزی فاضلاب را جدا کردند و همانجا رها کردند تا اینکه دزد آن را هم برد.
این شهروند حساس و و مسئولیت پذیر در ادامه چنین گفت:
حدودا یک سال پیش آمدند لوله را که آب از به فاضلاب می ریخت، پیدا کردند و ظاهراً به خاطر عدم وجود رابط آن را رها کردند و رفتند و از آن روز تا الان هر روز همین آب با همین حجم و همین سرعت هدر میرود!
سوال مهم ریواس جنوب
چگونه است که انتظار میرود شهروندان عادی نسبت به مسائل آب از جمله نحوه مصرف و اعلام خرابیها و هدررویها حساس باشند اما کسانی که در آن اداره، نانِ «آب» را میخورند اینگونه بیتفاوت باشند؟
انتظارات از «صالحی»
با آمدن امید صالحی به مدیریت آب و فاضلاب استان در بسیاری از حوزهها شاهد تحول بودیم اما گویا در بحث هدرروی آب و مدیریت مصرف آب خلأ بسیاری است و جای کار بسیاری دارد.
صالحی نباید به گزارش های درون سازمانی بسنده کند و با بازدید میدانی و بررسی اعلام خرابیها و شکایات مردمی از طریق سامانه اتفاقات آب، نسبت به انجام صحیح امور و اقدامات عاجل برای جلوگیری از هدر رفت آب اطمینان حاصل کند.هر چه باشد این گونه بی توجهی ها درباره هدررفت منبع رو به اتمامی مثل آب پذیرفتنی نیست.
ویدئوی عجیب از هدرفت چندین ماهه آب/
برای مشاهده ویدئو اینجا کلیک کنید
ریواس جنوب در ادامه این گزارش به بررسی علل کمبود آب و قطعیهای مکرر با وجود آب کافی در شهر یاسوج میپردازد.