پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار کهگیلویه و بویراحمد یک‌بار دیگر مدیرانش را فراخواند تا خروجی سفر آذرماهش به چاروسا و دیشموک را پیگیری کند؛ او در این دیدار نکات قابل توجهی را در مورد رویکردش به کهگیلویه بزرگ و موضوع سهمیه‌بندی مدیریتی داشته است؛ دیداری که تلنگری بود به مدیران کم‌کاری چون اورنگ ایلامی، محمدتقی علوی، علیمردانی تا برای وعده‌های استاندار به مردم اهمیت بیشتری دهند. 

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، استاندار کهگیلویه و بویراحمد همان‌گونه که وعده داده بود، برای بار دیگر پیگیر مصوبات سفرش به چاروسا و دیشموک شد و با حساسیت خاصی نتیجه آن‌ها را از مدیرانش مطالبه کرد.

ابتدا مصوبات حوزه راهداری و حمل و نقل در دو بخش چاروسا و دیشموک بررسی شدند که بعد از گزارش خوان‌پایه، فرماندار کهگیلویه تأیید کرد که مصوبات این حوزه از جمله روکش آسفالت در منطقه قلعه‌دختر و قلعه‌رئیسی، تعمیرات پل تنگ چویل و نصب ۳۰ درصد از علائم راهنمایی و رانندگی در مسیر چاروسا به دهدشت در حد تعهدات انجام شده و اداره‌کل راهداری و حمل و نقل در دوسال گذشته در شهرستان کهگیلویه خوب کار کرده است.

پوزش البته نگرانی اصلی خود را در شهرستان کهگیلویه بحث بهداشت و درمان و راه و شهرسازی عنوان کرد و بعد از آن مصوبات حوزه راه را قرائت کرد و آقای راستا معاون این اداره‌کل با تسلط کافی بر پروژه‌ها اطلاعات دقیقی به جلسه ارائه داد.

جاده برفکون، مسیر قلعه‌رئیسی به دهدشت، جاده آجم و تنگ چویل و چندین پروژه دیگر مورد بررسی قرار گرفتند.

جدیت استاندار در پیگیری مصوبات سفرهای خود ه کهگیلویه از نکات بارز این نشست بود به طوری که وی پیگیر می‌شد تا عین مصوبه اجرایی شده یا نه و دلیل آن را پیگیر می‌شد و دستورات لازم را صادر می‌کرد.

فرماندار شهرستان کهگیلویه با استفاده از این نگاه خاص استاندار به مناطق محروم بسیاری از پروژه‌هایی بر زمین مانده این شهرستان را از سال ۸۵ تاکنون نیز به نوعی در این نشست مطرح کرد تا بلکه به کمک قاطعیت و جدیت استاندار بعد از سال‌ها برای آنان تکلیفی پیدا کند.

موضوعی که با شوخی و دقت استاندار نیز مواجه شد؛ احمدی گفت که آقای پوزش یادم نمی‌آید در حوزه راه این همه مصوبه داشتیم فکر کنم هر مشکلی در این حوزه بوده را مطرح کردید!

یکی از موضوعاتی که در این جلسه بررسی شد، انجام تعهدات وزارت نفت در شهرستان کهگیلویه بود که استاندار به عزیز فیلی معاون عمرانی خود دستور داد تا برای پیگیری انجام این تعهدات با مدیر جدید مربوطه در وزارت نفت که به تازگی منصوب شده، نشستی بگذارد و این تعهدات را تعیین تکلیف کند.

بعد از حوزه راه نوبت به حوزه بهداشت و درمان رسید که اورنگ ایلامی نه تنها در این نشست غایب بود بلکه عملکرد او در انجام مصوباتی که استاندار به مردم قول داد، ناامیدکننده بود.

موضوعی که از همان ابتدا با انتقاد فرماندار کهگیلویه مواجه شد که گفت: برای عمل به مصوبات حوزه دانشگاه علوم پزشکی بارها مکاتبه و پیگیری و جلسه گذاشتم اما متأسفانه این دانشگاه، در یک کلام، خوب عمل نکرد.

پوزش ادامه داد مگر یک خانه بهداشت چقدر کار دارد که با وجودی که اعتبارات بسیار خوبی هم دارد اما کاری نمی‌کنند؟ در بغل دست فرمانداری پروژه حوزه بهداشت و درمان که از محل اعتبارات نفت نیز پول خوبی دارد کاری نشده و این پروژه‌ها با وجودی که پول هم برای آنها از محل شهرستان گذاشتیم اما حتی به مناقصه هم نرفتند.

بعد از این توضیحات استاندار با بیان اینکه پس به همین دلیل است که خود ایلامی به جلسه نیامده و معاون خود را فرستاده، سراغ ایلامی را گرفت.

این پیگیری استاندار با اشاره یکی از اعضا که گفته بود آقای ایلامی در مطب خود مشغول ویزیت بیماران است، جدی‌تر شد و آقای استاندار کارشناس خود را مأمور کرد تا سراغی از ایلامی بگیرد.

بعد از آن، کارشناس مربوطه اطلاع داد که آقای ایلامی در مطب نیست اما معلوم نیست کجا است؟

غیبت ایلامی وقتی با عملکرد در حد صفر او در شهرستان کهگیلویه همراه شد تا حد زیادی فشار را بر دانشگاه علوم پزشکی و امین‌الله بابویی نماینده این دانشگاه در این جلسه بیشتر کرد.

بابویی تلاش کرد تا استاندار را قانع کند؛ او گفت که آقای پوزش متخصص بودجه است و می‌فهمد چه می‌گویم، بله این پروژه‌ها اعتبار دارند اما تخصیص ندارند!

این گفته بابویی بیشتر استاندار را ناراحت کرد؛ احمدی گفت آقای بابویی این حرف‌ها را نزنید، بد است، چرا وقتی کاری نکردید با سفسطه و بهانه می‌خواهید توجیه کنید؟

بله آقای پوزش بودجه‌ای است و ما هم چیزهایی بلدیم؛ مگر ما در حوزه نفت و سایر اعتبارات تخصیص صفر داشتیم که شما دست به پروژه‌هایتان نزدید؟

شفاف بگویید پول را جای دیگری هزینه کردیم!

این توضیح بابویی که گفت برای یک خانه بهداشت ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم اما فقط ۵۰ میلیون به ما دادند نیز فایده نداشت و احمدی خطاب به مسئولان علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت که مثل روز برایم روشن روشن است که کوتاهی کردید.

بعد از آن آقای استاندار، اورنگ ایلامی را احضار کرد تا روز یکشنبه تکلیف این کوتاهی و بی‌توجهی به مصوبات را که همگی آنها نیز با مشارکت بنیاد برکت بوده، مشخص کند.

احداث پایگاه اورژانس قلعه‌رئیسی، مرکز سلامت جاورده، خانه بهداشت کلات، مرکز بهداشتی درمانی دالون قلعه‌رئیسی و بستر درمانی دیشموک بخشی از مصوبات حوزه بهداشت و درمان در چاروسا و دیشموک بودند.

مصوبات حوزه آب روستایی، گاز و برخی مصوبات دیگر نیز مطرح شد و بعد از آن نوبت به ورزشگاه قلعه‌رئیسی رسید که مدیرکل ورزش علت عدم اجرای آن را معارض محلی عنوان کرد.

احمدی خطاب به علوی، مدیرکل ورزش و جوانان گفت که این‌ها بهانه است، شما دست پاچه به جلسه آمدید و حالا بهانه‌ای به اسم معارض هم پیدا کردید.

شما مدیران باید یاد بگیرید که کارها را دلسوزانه و با جدیت پیگیری کنید و پیش این و آن دنبال انجام آنها باشید البته اگر آن کار برایتان مهم باشد مطمئنم راه آن را پیدا می‌کنید و آن وقت بلد هستید!

پیگیری مصوبه احداث باجه یا خودپرداز بانک ملی در قلعه‌رئیسی از دیگر موارد مورد بررسی بود که احدالله امیری به استاندار گزارش داد که شرکت زیرساخت مخابرات (تنظیم مقررات رادیویی) اجازه و امکان نصب خودپرداز را مهیا نکرده اما برای احداث باجه از تهران مکلف به جابجایی یکی از شعب استان بر اساس استدلال اقتصادی شدیم که چنین امکانی به دلیل سیاست کوچک‌سازی دولت فعلا موجود نیست اما پیگیر نصب خودپرداز بانک ملی در قلعه‌رئیسی هستیم.

استاندار به مدیران مربوطه در حوزه زیرساخت مخابرات دستور داد تا موانع نصب خودپرداز در قلعه‌رئیسی را برطرف کنند.

در پایان این بخش از جلسه، محمودی، بخشدار چاروسا و امیریان، بخشدار دیشموک با ابراز رضایت از عملی شدن بخش زیادی از وعده‌های استاندار در این دو منطقه از پیگیری قابل قبول سایر مصوبات و اجرایی شدن آن‌ها خبر دادند.

نشست بررسی مصوبات چاروسا و دیشموک

پیگیری مصوبات سفر استاندار به سایر شهرها و بخش‌های کهگیلویه از جمله سوق به علت طولانی شدن این نشست به جلسه دیگری موکول شد.

بعد از بررسی مصوبات، استاندار در صحبت‌های پایانی‌اش به نکات مهمی اشاره کرد؛ او گفت که برای من همه مردم این استان نورچشم هستند اما از روزی که به این استان آمدم، مناطق محروم برای من در اولویت بودند و این مناطق محروم هم مهم نیست در زیلایی باشند یا در دیشموک و قلعه‌رئیسی یا بهمئی و گچساران.

هر جا که نیاز به ارتقای شاخصی یا ترمیم زخمی بود وارد شدم و انتظار همکاری داشتم چرا که برای کار کردن به فضای آرام نیاز داریم.

احمدی افزود: در شهرستان کهگیلویه بزرگ سایه سیاست‌گذاری قوم‌سالارانه و طیف‌مدارانه رشد و پیشرفت منطقه را تحت‌الشعاع قرار داده اما ما فارغ از این ملاحظات قومی با رویکردی عملگرایانه، تلاش کردیم تا توان این استان و مدیران‌مان را به کار ببندیم تا در حد وسع و شرایط کشور، صادقانه هر کاری از دستمان بر می‌ۀید انجام دهیم و برای دغدغه‌های مردم وقت و انرژی بگذاریم.

احمدی گفت که آنهایی که منصف هستند می‌دانند که در همین مدت کوتاه نیز کوتاهی نکردیم و رویکرد توجه به مناطق محروم را همواره سرلوحه کارهایمان داشته‌ایم.

نگاه ما این است که دغدغه‌های مردم به نگاه‌های قوم‌سالارانه ترجیح داده شود.

از سوی دیگر تغییر مدیران در کشور بر اساس گردش نخبگان است و این یک اصل است و هر استانداری این حق را دارد که این فرایند تغییر مدیریتی را دنبال کند اماهمگان این را بدانند که در تغییر مدیران سهمیه‌بندی باندی و طایفه‌ای و گروهی نداریم.

همه برای ما مهم هستند و نگاه ما این نیست که اگر فردی شایسته، تیر و طایفه زیادی نداشت، جایگاهی در بین مدیران هم نداشته باشد و اخلاق اسلامی نیز چنین تفکری را نمی‌پذیرد.

مردم بدانند که من در کهگیلویه بزرگ، گچساران و بویراحمد و به طور کلی در این استان هیچ سهمیه‌بندی خاصی برای هیچ کس و هیچ قوم و طایفه‌ای در نظر نگرفتم بلکه بر اساس یک رویکرد مدیریتی، مدیرانی که باید تغییر کنند از درون همان مجموعه، معاونین و افراد صاحب تجربه جایگزین می‌شوند حالا در این بین ممکن است شهرستانی در این طیف از افرادی که به مدیریت‌ها نزدیک‌تر هستند، نیروهای بیشتری داشته باشد اما ما نگاه شهرستانی و قومی و سهمیه‌ای نداریم.

در بحث جهاد کشاورزی نیز به همین سبک و سیاق، مدیری را منصوب کردیم و این رویه تغییر نمی‌کند؛ طوایف و سلایق رنگین‌کمان نظام هستند اما در انتخاب‌ها ملاک ما شایسته‌سالاری است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خطاب به مدیران و همه کسانی که در انتخاب‌ مدیران در رده‌های مختلف نقش دارند تأکید کرد: ما به این مردم مدیون هستید اگر در انتخاب‌ها ملاحظات قومی و منطقه‌ای را لحاظ کردید؛ این‌ها خیانت به این مردم است.

عزت این مردم وقتی به حاشیه می‌رود که مدیر ما دغدغه کار مردم را نداشته باشد، پاسخگو نباشد، پول می‌آید جذب نمی‌کند نه مسائل دیگر.

اگر دوست‌دار مردم هستید صادقانه تلاش کنید و بدانید که درک و آگاهی مردم ۀنقدر زیاد است که مسیر عزت خود را بهتر از ماها می‌شناسند؛ دست هر مدیری که در راستای عزت این مردم تلاش کند و حرکت کند را می‌بوسم.

در بحث سفرها و بازدیدها از مناطق نیز به هر منطقه‌ای که می‌روم و به مردم قولی داده می‌شود، آن مصوبات را با جدیت و بدون اغماض پیگیری می‌کنم و برایم مهم است که چه مدیری دلسوز است و چه مدیری به دنبال بهانه برای انجام ندادن کاری است.

انتهای پیام/بنام-ک