حاشیهنگاری کریم بنام از ستاد رفع موانع تولید مصوبه میکنند که مصوبات قبلی را اجرایی کنیم! / گوهرگانی “ریش گرو گذاشت”/ ۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ پول بیزبان بدون یک نفر اشتغال
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نشستها و جلسات اداری همواره در متن خود، حاشیههایی دارند که بیان آنها خالی از لطف نیست؛ مصوبه پشت مصوبه برای اجرایی شدن مصوبات بیسرانجام قبلی، ریش گرو گذاشتن یک مدیر برای فرصت مجدد استاندار به یک بانک خصوصی، تناقضات آماری، واحد تولیدی که تولیداتش افزایش یافته اما اشتغالش دست نخورد، آن یکی قاعده بانکها در دریافت سود از مردم، و چندین مورد دیگر، بخشی از حواشی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در کهگیلویه و بویراحمد است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که مهمترین ستاد در راستای شعار سال و هدفگذاری دولت در ایجاد اشتغال و رونق تولید است در استان کهگیلویه و بویراحمد و به ریاست استاندار جدید این استان همانند دیگر جلسات این روزها به مرور مصوبات گذشته، سپری شد.
علیمحمد احمدی در همان ابتدای جلسه، سراغ مصوبات جلسات قبل این ستاد را گرفت و با انبوهی از مصوبات دست نخورده و انجام نشده مواجه شد به طوری که در پایان جلسه مصوباتی که به تصویب رسید همگی برای اجرای مصوبات انجام نشده قبلی بودند؛ یعنی مصوبات تکراری!
استاندار کهگیلویه و بویراحمد برخی مصوبات جلسات قبل ستاد رفع موانع تولید را توصیههای اخلاقی خواند و گفت که این مصوبات وقت تلف کردن است و از این به بعد توصیه اخلاقی را در مصوبات نیاورید.
یکی از مصوبههایی که در این نشست مرور شد، گزارش جامع روند درآمدها و تسهیلات (منابع و مصارف) بانکهای استان کهگیلویه و بویراحمد بود که نام بانک “آینده” یکی از بانکهای خصوصی در لیست بانکها نبود.
مکتوب میگوییم، به هیچ مقامی در کهگیلویه و بویراحمد آمار نمیدهیم
استاندار در وسط گزارش دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای کهگیلویه و بویراحمد، سراغ این موضوع را از نماینده بانک آینده در جلسه گرفت و آقای احمدی هم در پاسخ به استاندار گفت که مکتوب نوشتهایم هرکدام از مقامات این استان که از ما آماری بخواهند ما اجازه این کار را نداریم و این قانون داخلی بانک آینده است و از بالا به ما ابلاغ شد! ما در صورتی میتوانیم آمار بدهیم که مدیرعامل مرکزی ما در تهران به ما دستور بدهد!
این اظهارات استاندار را برآشفته کرد تا بگوید حالا که اینطور است همه نهادهای دولتی و عمومی این استان که از بودجه استفاده میکنند، حق باز کردن حساب در بانک آینده ندارند و حسب دستور استاندار همه این نهادها و ادارات باید پولهای خود را از بانک آینده خارج کنند و با آن تسویه کنند، جز اینکه معاون اول رئیس جمهور دستوری غیر از این بدهد!
شما شمشیر از رو بستید/ ریش گرو گذاشتن گوهرگانی
نماینده بانک آینده با بیان اینکه آقای استاندار، شما شمشیر از روی بستهاید قصد داشت توضیحاتی بدهد که استاندار اجازه نداد.
این مصوبه ثبت شد و نماینده بانک آینده که در همه طول جلسه ناراحت و ساکت نشسته بود و گویا از حرفهایش پشیمان بود تا اینکه در اواخر جلسه، جعفر گوهرگانی وساطت کرد و از استاندار خواست تا در دستورش برای بانک آینده، تجدیدنظر کند و به این بانک فرصت مجددی بدهد؛ این پیشنهاد با استقبال اعضای جلسه مواجه شد و استاندار نیز خطاب به گوهرگانی گفت حالا که شما و دیگر مدیران “ریش گرو گذاشتید” فرصتی دو هفتهای به این بانک میدهم آن هم برای این استان و برای آنکه از خدمات هیچ بانکی محروم نشویم ولی بدانید این آخرین مصوبهای است که تغییر میکند و برمیگردد.
عمده ۴ هزار میلیارد تومان منابع بانکی در اختیار ۳ بانک خصوصی است که کاری به سیاستهای دولت و استان ندارند
در ادامه گزارش امیری، مدیر بانک ملی و دبیر کمیسیون هماهنگی بانکها، آمارهای نگران کنندهای هم بود؛ آنجا که اعلام شد بیشترین منابع مالی این استان نزد سه بانک خصوصی است که بیشترین پول را از مردم استان گرفتند و کمترین پول را به نسبت سایر بانک در درون استان هزینه کردند و به مردم همین استان کمترین تسهیلات را دادند!
امیری گفت در مجموع ما ۱۱۴ درصد از منابع خود را برداشت کردیم یعنی مصارف ما بیشتر از منابع ما است.
او درآمد و منابع بانکهای کهگیلویه و بویراحمد را سه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.
استاندار در پاسخ به این آمار که نسبت تسهیلات و مصارف به منابع بیشتر بوده گفت که مهم برای ما تسهیلاتی است که به بخش تولید و اشتغال دادهاید نه سرمایهگذاریهای خود بانک در بخشهای پردرآمد.
دستور استاندار برای شناسایی بانکهایی که پول مردم این استان را در استانهای دیگر سرمایهگذاری میکنند
تناقض آماری که دبیر کمیسیون هماهنگی بانکها داد و آمار رسمی بانک مرکزی ایران در مورد بانکهای کهگیلویه و بویراحمد نیز از حواشی این نشست بود که استاندار دستور داد تا گزارشی کامل و دقیق در نشست بعدی دربیاورید و معلوم شود کدام بانکها از منابع این استان استفاده میکنند اما سرمایه آنها در استانهای دیگر هزینه میشود.
او از امیری، محنایی، نوروزی و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خواست تا راهکار مواجهه با این قبیل بانکها را نیز مشخص کنند.
بانک قوامین و بانک کشاورزی
بانک قوامین یکی از بانکهای خصوصی بود که در منابع رتبه اول و در تسهیلات در رده آخرینها است و بانک کشاورزی یکی از بانکهای دولتی بود که کمترین منابع و بیشترین تسهیلات را داشتند.
در دومین دستور کار ستاد تسهیل و رفع موانع تولید گزارش دیودیده از واحدهای فعال و تسهیلاتی که به واحدهای راکد و نیمه فعال داده شد، حاشیههایی داشت.
انتخاب تصادفی یک واحد تولیدی که تسهیلات گرفته و حاشیههای آن/ ۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ پول بیزبان بدون یک نفر اشتغال
احمدی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصادفا” یکی از این واحدها را انتخاب و از داریوش دیودیده خواست تا شفاف بگوید که چقدر تسهیلات به این واحد داده و چه میزان اشتغال و تولید داشته است.
او بعد از توضیحات دیودیده خطاب به اعضای ستاد گفت که شما خودتان قضاوت کنید، سه میلیارد تومان پول بیزبان را به یک واحد تولید میدهیم بدون اینکه یک نفر را صاحب شغل کند؛ تازه گزارش میدهند که تولید این واحد ۲۵ درصد بیشتر شده است، من میگویم چگونه است که تولید یک واحد این همه بیشتر میشود اما به یک نیروی انسانی بیشتر هم نیاز ندارد؟
بالاخره اینها مسائل منطقی و علمی است وقتی تولید ۲۵ درصد بیشتر میشود، اشتغال،حداقل باید پنج درصد بیشتر شود نه اینکه یک نفر هم در این واحد آن هم با تزریق ۳ میلیارد تومان مشغول کار نشود!
آمارهای مشکوکی است که میگویم
اینها همان او به مدیران گفت که قبول کنید اینها همان آمارهای مشکوک هستند؛ ۳ میلیارد پول کمی نیست!
احمدی توضیح داد که برای همان آمار افزایش تولید این واحدها نیز گروه متخصصی را میفرستم تا این آمارها را بررسی کنند بالاخره این همه فشار به بانکها میآوریم مگر نباید اشتغالی ایجاد شود و تولیدی بیشتر شود؟
او گفت که من دنبال نبش قبر نیستم اما باید معلوم باشد این پولهایی که میدهیم برای چیست؟
واحدی که تصادفا” استاندار بررسی کرد، واحد تولیدی بهنوش گچساران بود اما حرفهای استاندار فقط خطاب به این واحد تولیدی نبود.
نمیشود باب شود که واحدهای تولیدی با تهدید به تعطیلی تسهیلاتی بگیرند که سودی به حال اشتغال و تولید ندارند
این دفاع استاندار از سیستم بانکی فرصتی به مدیر بانک ملی داد تا بگوید آقای استاندار ما از منابع داخلی بانکها با این همه مشکلات در طرح رونق تولید به کسانی تسهیلات دادیم که سالها بدهکار بودند و قسطی ندادند؛ خیلی به ما فشار میآورند.
استاندار هم حرفهایش را تکمیل کرد و به عنوان مثال افزود که درست است، نمیشود که یک واحد تولیدی که فعال هم هست بخواهد مدیران را تهدید کند که اگر فلان تسهیلات را ندادند، تعطیل میکنم بعد هم میلیاردها پول بگیرد، اقساط بانک را هم ندهد و این تبدیل به یک رویه شود؛ ما دنبال حمایت واقعی از تولید هستیم.
اگر غیرمحسوس بروم واقعا این ۱۲ واحد، فعال هستند؟
او البته وقتی تعداد واحدهای بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی که به بهرهبرداری رسیدند را دید، از مدیران تشکر کرد و گفت این خیلی خوب است که از ۱۷ طرحی که تسهیلات گرفتند، ۱۲ مورد کاملا” به بهرهبرداری رسیدند.
او از دیودیده خواست که اگر بخواهم غیرمحسوس این واحدها را ببینم واقعا همگی فعال هستند که دیودیده هم با قاطعیت گفت هر ۱۲ مورد فعال هستند.
بانکها مطالبات خود را به ریز و دقیق میگویند جرائمی که روی بدهی مردم میکشند را کلی/ آن یکی قاعده بانکها در محاسبه سود تسهیلات
در سومین دستور کار این ستاد وقتی استاندار از مدیر بانک سپه پرسید که چه میزان از بدهی یکی از سرمایهگذاران شن و ماسه چقدر است، کاویانی گفت که ۱۰۰ میلیون و خوردهای! احمدی به مزاح گفت که طلبهایتان را که دقیق به ریال مثل بلبل بلد هستید و میگویید اما میزان جریمههایی که به بدهیها اضافه میکنید را با “خورده” اعلام میکنید؟
او همچنین وقتی از یکی دیگر از مدیران بانکی، سود برخی تسهیلات را پرسید، پاسخ شنید که طبق قاعده بانک ۱۸ درصد است، بعد احمدی به مزاح گفت نه آن یکی قاعده را بگو که آن مدیر هم پاسخ داد ۲۵ درصد!
هتل پاسارگاد اسیر مصوبات بیپشتوانه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید/ بانک صادرات کوتاه نمیآید
دیگر حاشیه این نشست بررسی مشکلات طرح هتل پاسارگاد گچساران بود که بیش از چهار بار به ستاد رفع موانع تولید آمده بود و مصوبههایی که برای این واحد مصوب شد، هیچکدام اجرایی نشدند.
بانک عامل این طرح بانک صادرات بود که با وجود بخشنامه بانک مرکزی برای حذف جرائم پلکانی، اعلام کرد که از هیئت مدیرهاش در تهران اجازه ندارد که این بخشنامه را اجرایی کند و سود -سرسامآور- جرائم پلکانی سرمایهگذار این طرح را ببخشد؛ موضوعی که با واکنش تند استاندار مواجه شد.
احمدی گفت این چه حرفی است مگر بانک صادرات را استثنا کردند؟ همه ما نیروی این دولت هستیم و بخشنامههای آن برای ما لازمالاجرا است.
معلوم میشود زور هیئت مدیره شما بیشتر است یا زور دولت و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
فاطمی، معاون بانک صادرات در توجیه رفتار این بانک گفت که بخشنامه بانک مرکزی در سال ۹۴ بوده ولی این طرح مربوط به ۸۶ است و مشمول آن نمیشود.
احمدی هم گفت این یک تفسیر به رأی است و اگر این نبود که جرائم دیرکرد قبلی بدهکاران را ببخشند که این بخشنامه یک چیز بیخودی بود اما اینگونه نیست و ما هیچ توجیهی نمیپذیریم؛ اگر بانک مرکزی لازم میدانست بانکی را استثنا میکرد یا میگفت واحدهایی که از سال ۹۴ به بعد بدهی دارند، جرائم تأخیر آنها پلکانی محاسبه نشود!
او وقتی نماینده بانک قانع نشد به او گفت: اگر شما هیئت مدیره دارید ما هم داریم، بچرخ تا بچرخیم ببینم زور هیئت مدیره شما بیشتر است یا زور دولت و معاون اول رئیس جمهور و ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی!
شفاف بگویید به کشاورزی چقدر تسهیلات دادید؟تسهیلات را کهنه و نو کردند و بابت بدهیهای قبلی کسر کردند/ تصمیمات خارج از این ستاد اخذ میشوند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز در این نشست گفت که اگر بانکها میگویند ما بیشتر از منابع خود تسهیلات دادهایم، در گزارشی شفاف اعلام کنند که چه میزان از این تسهیلات را به بخش تولید و کشاورزی دادند؟
او یکی از بانکها را مثال زد و گفت این بانک از ۳۴ میلیارد تومانی که تسهیلات داده حدود ۲۰۰ میلیون تومان به کشاورزی داده که رقمی ناچیز است و به جز بانک کشاورزی بقیه بانکها چنین عملکردی دارند.
جعفر گوهرگانی تأکید کرد که تسهیلات بانکها در جایی به جز ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تصمیمگیری میشوند و بیشتر بانکها، تسهیلات رونق تولید را به اصطلاح “کهنه و نو” کردند و بابت بدهی تولیدکنندگان کسر کردند که اصلا قابل قبول نیست.
استاندار روی دو موضوع مهم دست گذاشت که اگر محقق شوند، تحول ایجاد میشود
قائم مقاوم وزیر جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: استاندار روی دو موضوع مهم دست گذاشته که اگر محقق شوند، تحول ایجاد میشود یکی اینکه این تسهیلات بانکها بیشتر به چه سمتی میروند و دوم اینکه همه بانکها مطابق قانون از بخشنامههای بانک مرکزی تبعیت کنند.
با بانکها ابتدا دوستانه شروع میکنم/ فعلا منتظر گزارش امیری هستم
استاندار هم با تأیید حرف گوهرگانی گفت که من ابتدا با بانکها دوستانه شروع میکنم، والله من هیچ کسی را از قبل نمیشناختم بنابراین هدف کمک به این استان است؛ همه ما یک دولت هستیم اگر عزیزی میگوید من جز این دولت نیستم و گوشم بدهکار بخشنامههای دولت نیست راهکاری دارد که قطعا از اختیاراتم استفاده میکنم بدون آنکه بانکی را تهدید کنم این وضع را تحمل نمیکنم و فعلا هم منتظر گزارش آقای امیری، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای این استان هستم و بعد تصمیم نهایی را میگیرم.
او گفت فعلا حرفها را میشنوم اما آنچه در این مدت دیدم و برداشت کردم، همکاری نکردن از سوی برخی بانکها است که این رویه باید تغییر کند.
احمدی گفت که قدر تلاشها و زحمات سیستم بانک را میدانم اما باید تعاملات دوطرفه باشد، رونق تولید و رونق بانکها با هم باشد و هیچ چیز به جز سیاستهای دولت و دستورالعملهای آن برای ما ملاک نباشد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد کشیدن حسابها از بانکهای قانونشکن را گام اول در برخورد با آنها دانست و تأکید کرد که راههای زیادی پیشرو داریم.
———————————-
حاشیهنگاری از کریم بنام
——————————–
انتهای پیام/ک-ب