کهگیلویه و بویراحمد معاون استانداری که در سکوت و بیحاشیه کار میکند/چند اقدام زیربنایی برای صنعت برق استان
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در روزهایی که کشور کاملا به دوره انتقال قدرت از دولت سیزدهم به چهاردهم رفته و استان نیز علاوه بر این فضا به شدت درگیر آتشسوزیهای گسترده در کوه خائیز است، یکی از معاونین استاندار در سکوت و بیحاشیه برای مشکل جدی ناترازی برق استان در حال تلاش است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، علیمحمد روستا که از یکسال پیش هم برای رفع مشکل قطعی و کمبود برق تلاشهایی کرده بود به طوری که برخی از این اقدامات در همین دولت به نتیجه رسید و بسیاری از مشکلات صنعت برق به نسبت گذشته کمتر شده بود، اینبار نیز برای چارهاندیشی ریشهای این ناترازی در صنعت برق با دعوت از مدیرعامل برق منطقهای استان خوزستان، چند پروژه و اقدام کلیدی را استارت و تسریع کرد.
روستا در همین زمینه به خبرنگار ریواس جنوب گفت: اولین اقدامی که برای صنعت برق استان کهگیلویه و بویراحمد ضروری است این بوده که کاملا مستقل از خوزستان شود و برای همین باید یک مرکز کنترل یا همان « دیسپاچینگ» برای برق استان احداث تا به صورت مستقل و یکپارچه برق استان کنترل و هدایت شود.
معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: خیلی خوشحالم که بعد از یکسال پیگیری و تلاش، این خبر خوب را بدهم که زمین محل اجرای این طرح مهیا شده و امروز با مدیرعامل برق خوزستان و دیگر مدیران ارشد صنعت برق این مصوبه را داشتیم که تا یکسال آتی این مرکز کنترل بهرهبرداری شود که قطعا یک نقطه عطف در پویایی و ارتقا صنعت برق استان خواهد بود.
روستا ادامه داد: در گام دوم ما با یک واقعیت روبرو هستیم که مصرف برق در نیازهای خانگی، صنعت و کشاورزی رشد قابل توجهی داشته به طوری که در پیک مصرف دوار کمبود برق و خاموشی میشویم و بسیاری از پروژههای تولیدی و کشاورزی ما به دلیل کمبود و ناترازی برق یا تعطیل هستند یا با مشکلات جدی مواجه هستند، بنابراین ما هم باید برای تامین این نیازها، و تقویت شبکه برق، پروژههای زیرساختی را تعریف کنیم و هم برای کاهش مصرف و رفع ناترازی برق، اقدامات فرهنگی و تبلیغی برای صرفهجویی در مصرف برق را در دستور کار قرار دهیم.
معاون عمرانی استاندار در بخش دیگری از صحبتهایش از تعهد قابل توجه برق خوزستان برای اجرای ۲ هزار میلیارد تومان پروژه مهم در مسیر تامین برق و تراز تولید و توزیع این انرژی مهم در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: ارتقا پست برق بهمن، مختار، آریوبرزن، چرام، دنا، دهدشت و دوگنبدان و همچنین تکمیل فاز اول دیشموک، پست سیار گنبد، خط صیدون به دیشموک و تکمیل پست دنا، برخی از این پروژههای مهم، زیرساختی و حیاتی هستند.
روستا یکی دیگر از پروژههای مهم و زیرساختی حوزه برق و مصوبات امروز را خط ۲مداره دیشموک به قلعه رییسی به طول مدار ۱۴۰کیلومتر نام برد و توضیح داد که احداث هر کیلومتر این پروژه ۳۰۰میلیارد ریال سرمایهگذاری نیاز دارد.
روستا از یک مصوبه دیگر نشست با مدیرعامل برق خوزستان برای ارتقا و تامین برق شهرکهای صنعتی استان و پروژههای نهضت ملی مسکن نیز خبر داد و گفت: به طور کلی بخشی از زیرساختها و اقدامات در دست اجرا تا ابتدای تابستان سال آتی و برخی نیز تا پایان سال ۱۴۰۴ تکمیل و به بهرهبرداری خواهند رسید.
معاون عمرانی استاندار این را هم گفت که برق یک نیاز زیرساختی و مبنای هر توسعهای است به گونهای که ما دهها طرح مهم کشاورزی داریم که ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که به همین دلیل راکد هستند و اگر نتوانیم برق پایداری برای آنها تامین کنیم، قطعا دچار مشکلات جدی میشویم.
وی گفت: در همین تابستان به نسبت مدت مشابه سال قبل ۴۰ مگاوات برق بیشتری مصرف کردیم و این یعنی زنگ هشدار جدی برای ناترازی آسیبزای انرژی برق اما این نوید را میدهم که با عملیاتی شدن برنامههای در دست اجرا و همین مصوبات امروز، حداقل تا یک دهه آتی مشکل جدی در تامین و پایداری برق نخواهیم داشت.
انتهای پیام/بنام