هر هفته، معرفی یک نقطه گردشگری در فارس/ معرفی جاذبهی گردشگری «تنگ ابوالحیات و تنگ و سد نرگسی» طبیعتی زیبا در استان فارس
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب هر هفته شما را با یکی از جاذبههای گردشگری زیبای استان فارس آشنا میکند؛
این هفته به توصیف «تنگ ابوالحیات و تنگ نرگسی» طبیعتی زیبا در استان فارس میپردازیم.
تنگ ابوالحیات در کمربند سبز فارس در منطقه کوهمره از طبیعت خاصی برخوردار است. این منطقه که گذرگاهی برای عبور جاده شیراز _ کازرون نیز میباشد، همه ساله مورد توجه بسیاری از گردشگران و مسافران قرار میگیرد. جالب است بدانید که منظرهی اطراف تنگ ابوالحیات میتواند به عنوان سوژهی مناسبی برای عکاسی انتخاب شود.
از طرفی، تنگ نرگسی طبیعتی دلانگیز در استان فارس است که از ددرختان بلوط، بادام کوهی، بنه و مواردی از این دست و انواع بوتهها پوشیده شده است که به دلیل بارش مناسب، محیطی خنک، سرسبز و حوضچههای کوچک و بسیار تمیز آب را پدید آورده است.
در ادامه، با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید تا به معرفی تنگ ابوالحیات و تنگ نرگسی در استان فارس بپردازیم:
معرفی تنگ ابوالحیات
تنگ ابوالحیات، تنها یکی از چندین جاذبه بکر و تماشایی استان فارس است که در شهرستان کازرون و نزدیکی روستایی به همین نام از توابع بخش کوهمره خودنمایی میکند. این منطقه که گذرگاهی برای عبور جاده شیراز _ کازرون نیز میباشد، همه ساله مورد توجه بسیاری از گردشگران و مسافران قرار میگیرد. جالب است بدانید که منظرهی اطراف تنگ ابوالحیات میتواند به عنوان سوژهی مناسبی برای عکاسی انتخاب شود.
تاریخچه و ویژگیهای تنگ ابوالحیات
عدهای از مورخان اعتقاد دارند که تنگه ابوالحیات محلی است که آریوبرزن، سردار ایرانی در آن راه را بر سپاهیان اسکندر مقدونی بسته است و به همین دلیل مورد توجه بسیاری از گردشگران است.
این روستا در دهستان کوهمره قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۰۵ نفر (۱۷۶خانوار) بودهاست.
نکات منفی تنگ ابوالحیات
به دلیل نداشتن پارکینگ و جایگاه مناسب بازدید، تبدیل به محل حادثهخیزی برای مسافران و عابران شده است، به طوری که هر سال شاهد بروز دهها تصادف در این تنگه هستیم.
بهترین زمان بازدید از تنگ ابوالحیات
با توجه به وضعیت آب و هوایی استان فارس، فصل بهار زمان مناسبی برای سفر به این استان و بازدید از جاذبههای آن خواهد بود.
موقعیت جغرافیایی و مسیر دسترسی به تنگ ابوالحیات
معرفی طبیعت زیبای تنگ و سد نرگسی
تنگ نرگسی از درختان بلوط، بادام کوهی، بنه و مواردی از این دست و انواع بوتهها پوشیده شده که به دلیل بارش مناسب، محیطی خنک و سرسبز و و حوضچههای کوچک و بسیار تمیز آب را پدید آورده است.
سد نرگسی بالاده یکی از سدهای در دست ساخت ایران است که بر روی رودخانه جره در استان فارس در جنوب غربی ایران بسته شدهاست.
سد نرگسی در بخش جره و بالاده فارس در ۱۰ کیلومتری شرق شهر بالاده و ۵۵ کیلومتری جنوب غرب شیراز و ۵۵ کیلومتری جنوب شرق کازرون واقع شدهاست.
سد نرگسی به صورت خاکی با هسته رسی است. ارتفاع تاج سد از پی ۸۰ متر و طول تاج آن ۶۰۰ متر میباشد. حجم مخزن آن ۱۱۳ میلیون متر مکعب و حجم آب تنظیمی سالانه آن ۲۲۶ میلیون متر مکعب است. این سد در تیرماه سال ۱۳۸۹ شروع به ساخت شد و قرار بوده تا پایان سال ۱۳۹۷ به بهرهبرداری برسد.
هدف از ساخت این سد کنترل و مهار سیلاب، تأمین آب کشاورزی ۱۵ هزار هکتار اراضی پایین دست، تأمین آب شرب و صنعت منطقه و آب مورد نیاز پتروشیمی، احیاء دریاچه فامور (پریشان)، تأمین آب زیستمحیطی و تولید انرژی برقابی به میزان ۴۸٫۳ گیگاوات ساعت در سال است.
امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید و از سفر کردن به این طبیعت دلانگیز لذت ببرید. اگر از خواندن توصیف زیباییهای تنگ ابوالحیات و تنگ نرگسی علاقهمند شدید که این طبیعت بکر و زیبا را ببینید؛ پس بی معطلی بساط سفر را مهیا کنید و ساعاتی را برای بازدید از این جاذبهی دیدنی اختصاص دهید تا با زیبابیهای طبیعت استان فارس بیشتر آشنا شوید. سفر خوبی را برای شما آرزومندیم.
برای آشنایی بیشتر با مناطق گردشگری موجود در شهر شیراز و استان فارس، همچنان با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید.
چنانچه نظر و یا تجربهی سفر به تنگ ابوالحیات و تنگ نرگسی استان فارس را دارید، آن را برای ما و سایر مخاطبان ریواس جنوب به اشتراک بگذارید.
منابع