پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب هر هفته شما را با یکی از جاذبه‌های گردشگری زیبای استان فارس آشنا می‌کند؛
این هفته به توصیف جاذبه‌ی طبیعی «رودخانه دالکی»، رودی پهناور در استان فارس می‌پردازیم.

رودخانه دالکی یکی دیگر از جاذبه‌های طبیعی اطراف شهر شیراز است که طبیعت‌گردان بسیاری برای سپری کردن اوقات فراغت خود و دوری از شلوغی شهر به بازدید از آن می‌روند. این رودخانه ۲۲۵ کیلومتر طول دارد و از استان فارس به سمت استان بوشهر سرریز می‌شود.

رودخانه دالکی از شهرستان کازرون در فارس عبور می‌کند. به همین دلیل، در کنار بازدید از رودخانه دالکی، می‌توانید در کازرون هم گشت‌وگذاری داشته باشید. پل مشیر که قدمت آن به دوران قاجار می‌رسد هم روی این رودخانه واقع شده است و می‌تواند برای علاقه‌مندان به تاریخ جذاب باشد.

در ادامه، با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید تا به معرفی رودخانه دالکی در استان فارس، بپردازیم:

رودخانه دالکی

رودخانه دالکی

معرفی رودخانه دالکی

  • رودخانه دالِکی از رودخانه‌های جاری در استان فارس و استان بوشهر می‌باشد. جغرافی نویسان در گذشته، رودخانه دالکی را به نام «رود اَخشین» نیز نامیده‌اند.
  • رودخانه دالکی در نقاط مختلف با نام‌های محلی همچون سرخون، جره، شیرین و شور شهرت دارد.
  • رودخانه دالکی یک رود دائمی به طول ۲۲۵ کیلومتر با دبی کم می‌باشد که شیب متوسط آن ۸/۰ درصد است. این رود که حوزه آبریز آن حله است در مسیر کلی خود که به سمت جنوب غربی است، از شهرستان‌های کازرون، دشتستان و بوشهر در استان‌های فارس و بوشهر عبور می‌کند.
  • این رودخانه از ارتفاعات بین دریاچه فامور و دشت ارژن در غرب شیراز سرچشمه می‌گیرد و پس از عبور از شهرستان کازرون و دریافت آب رودخانه‌های سرخون و شیرین رود به جانب جنوب غربی جریان می‌یابد و وارد دشتستان می‌شود و در نهایت به تالاب حله سرریز می‌شود.
  • رود دالکی پس از مشروب نمودن اراضی وحدتیه و سرقنات و شهر دالکی به جریان خود ادامه داده و پس از وارد شدن آب چشمه‌های گوگردی که از کوه‌های مجاور آن سرچشمه گرفته و به آن سرازیر می‌شود در جنوب شرقی شهر آب‌پخش به رودخانه شاپور متصل شده و در نزدیکی روستایی به نام «رمله» به خلیج فارس می‌ریزد.
  • این رود با توجه به شهر دالکی به رود دالکی شهرت دارد ولی پس از دریافت آب شاهپور، حله نامیده می‌شود. رود دالکی در مناطق کوهستانی پر تلاطم ولی در ناحیه هموار دشتستان نسبتاً آرام است. آب آن به علت گذشتن از اراضی نمکی مایل به شوری است.
  • وسعت حوزه آبریز این رودخانه، ۱۹۰/۵ کیلومتر مربع می‌باشد. میزان آب دهی این رودخانه به وسیله ایستگاه دالکی اندازه‌گیری می‌شود. به موجب آمار به دست آمده میانگین ۲۰ ساله آب دهی این رودخانه ۴۱۶ میلیون مترمکعب و دبی سیلابی آن با تناوب ۱۰۰ ساله ۵۴۰/۲ مترمکعب در ثانیه است.
  • در سال ۱۲۸۶ ه‍.ق ابوالحسن خان مشیرالملک شیرازی که از افراد خیر و نیکوکار بود پل معتبری از سنگ و ساروج در چند کیلومتری شمال شرقی دالکی بر روی این رودخانه احداث کرد که در ابتدا محل عبور و مرور قوافل و سپس مورد استفاده اتومبیل‌ها بود.

مسیر و نحوه‌ی دسترسی به رودخانه دالکی بر روی نقشه

فاصله شیراز تا رودخانه دالکی بر روی نقشه

استان فارس به سمت استان بوشهر، شهرستان دشتستان، رودخانه دائمی دالکی، ۷۱٫۸ کیلومتر، ۱ ساعت و ۱۷ دقیقه

 

  • برای اینکه بتوانید از این محل دیدن کنید باید خود را به شهرستان دشتستان برسانید.
  • دیدار از این رودخانه را بدون اینکه هزینه ای را بپردازید می‌توانید انجام دهید. علاوه‌برآن، می‌توانید زمانی را در کنار این رودخانه کمپ کنید و لحظاتی شاد و حیرت انگیز را در کنار آن تجربه کنید. فعالیت‌های گوناگونی نیز می‌توانید در آنجا انجام دهید که یکی از آنها شنا است. البته به خاطر داشته باشید حتماً نکات ایمنی را رعایت کنید.

 

 

 

امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید و از سفر کردن به این طبیعت دل‌انگیز لذت ببرید. اگر به طبیعت‌گردی علاقه‌مندید و به دنبال مکانی خوش آب و هوا برای تفریح در تابستان می‌گردید، حتماً برنامه‌ای را در تعطیلات خود برای بازدید از  تنظیم کنید و از تک تک لحظات‌تان در آنجا لذت ببرید.

همچنین، اگر از خواندن توصیف زیبایی‌های منطقه‌ی رودخانه‌ی دالکی علاقه‌مند شدید که این جاذبه‌ی گردشگری با چشم‌اندازی زیبا و خوش آب‌وهوا را ببینید؛ پس بی معطلی بساط سفر را مهیا کنید و آماده‌ی رفتن به دامان طبیعت شوید. سفر خوبی را برای شما آرزومندیم.

برای آشنایی بیشتر با مناطق گردشگری موجود در شهر شیراز و استان فارس، همچنان با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید.

چنانچه نظر و یا تجربه‌ی بازدید از جاذبه‌ی گردشگری رود دالکی را دارید، آن را برای ما و سایر مخاطبان ریواس جنوب به اشتراک بگذارید.

 

منابع

منبع ۱

منبع ۲

منبع ۳

 

 

پایان / مهشید آردی