پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب هر هفته شما را با یکی از جاذبه‌های گردشگری زیبای استان فارس آشنا می‌کند؛
این هفته به توصیف «روستای بهرغان»، روستایی خنک و سرسبز در استان فارس، می‌پردازیم.

جاذبه‌های گردشگری و مناطق دیدنی سپیدان استان فارس علی‌رغم مساحت کم این شهرستان بسیار زبان زد است و در سفر به این شهرستان نباید آنها را از دست داد.

بهرغان شهرستان سپیدان، روستایی خنک و سرسبز در استان فارس است. آب‌وهوای این منطقه، ده درجه خنک‌تر از شیراز بوده و مقصد گردشگری بسیار مناسبی در این روزها برای فرار از گرما توسط علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی به حساب می‌آید.

در ادامه، با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید تا به معرفی روستای بهرغان در استان فارس بپردازیم:

مقدمه

باغ سرهنگ روستای بهرغان شهرستان سپیدان استان فارس

باغ سرهنگ روستای بهرغان، شهرستان سپیدان

تنوع آب و هوایی، جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و مذهبی در شهرستان سپیدان آنقدر زیاد و چشم‌نواز هستند که معرفی تمامی جذابیت‌های گردشگری آن، در یک گزارش کوتاه مقدور نیست.

دمای هوا در شهرستان سپیدان استان فارس، معمولاً کمتر از سایر نقاط استان است و به سبب آب و هوای خنک و بارش نسبتاً خوب، از باغات و مراتع سرسبزی پوشیده شده است. حس بی‌نظیر قدم‌زنی در یک باغ متراکم و خنک را به راحتی می‌توانید در جاذبه‌های گردشگری و جاهای دیدنی سپیدان تجربه کنید.

مناظر خیره‌کننده‌ای از ترکیب کوهستان‌های بلند و درختان سرسبز را در این باغ‌های بهشتی می‌توان تماشا کرد. همچنین ترکیب صدای آرامش بخش آب و پرندگان درختی را هم که اضافه کنیم، باغ‌های سپیدان از محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شهرستان هستند.

از انواع باغات گردشگری سپیدان می‌توان به باغ سرهنگ واقع در روستای بهرغان و فاصله ۵ کیلومتری سپیدان، باغ خانوادگی بهرغان، باغ قلعه سنگی سپیدان، باغ بی بی گل سپیدان، باغ سربست سپیدان و باغ تفریحی برم خوشمکان اشاره کرد.

اگر به طبیعت علاقمند هستید و به دنبال جایی خنک برای گذراندن آخر هفته‎ی خود هستید، یکی از انتخاب‌های جذاب برای شما، گردش در روستای زیبای بهرغان است که دارای مکان‌ها و جاذبه‌های دیدنی بکر و خاصی از جمله چشمه‌ی بهرغان می‌باشد.

موقعیت جغرافیایی روستای بهرغان 

روستای بهرغان (Bahr Ghan) سپیدان درعرض جغرافیایی۳۰ درجه و ۱۶ دقیقه شمالی و طول جغرافیایی ۵۱ درجه شرقی با مساحتی حدود ۳۸۵۵ کیلومتر مربع در شمال شیراز واقع شده است. مرکز این شهرستان، شهر اردکان با حدود ۳۵۷ هکتار در ۷۵ کیلومتری شیراز در ارتفاع ۲۲۵۰ متری از سطح دریا واقع شده و دارای ۱۲ قله بالای ۳۰۰۰ متر از سطح دریا قرار دارد.

از شمال به شهرستان اقلید، از غرب به استان کهگیلویه و بویر احمد و از جنوب به شیراز و ممسنی و از شرق به مرودشت محدود است. جمعیت شهرستان سپیدان در ابتدای سال ۱۳۸۷بتفکیک شهری ۵۱۰۲۹، جمعیت روستایی ۲۰۸۷۵ است. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری شهرستان دارای سه بخش مرکزی، همایجان، بیضاء و دو نقطه شهری به نام اردکان و بیضاء ، ۸ دهستان و ۲۱۰ روستا و مکان است.

از نظر آب و هوایی دارای آب و هوای سرد کوهستانی با تابستان‌های معتدل و خنک بوده و برخوردار از زمستان‌های سرد و با بارش برف زیاد و یخبندان است.

ویژگی‌های روستای بهرغان

  • بهرغان، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان سپیدان، دهستان شش‌پیر بخش همایجان در استان فارس است.
  • این روستا در کیلومتر ۲ اتوبان سپیدان شیراز قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱۶۷ نفر (۹۵۰خانوار) بوده است.
  • عمده اهالی این روستا به کشاورزی و باغداری، رانندگی کامیون و کار در شرکت‌های تولیدی صنعتی فعال در منطقه اشتغال دارند.
  • امید نوروزی قهرمان کشتی فرنگی المپیک ۲۰۱۲ لندن، از اهالی این روستاست.
  • دارای لهجه‌ی مخصوص اردکانی هستند که مخصوص مردم اردکان و روستاهای ابنو، دالین و خلار بوده و تقریباً در کشور منحصر به فرد است.
  • بزرگترین هیأت مذهبی شهرستان سپیدان (اردکان استان فارس) هیأت قمر بنی هاشم روستای بهرغان است.
  • در سطح شهرستان سپیدان سه قوم عمده اردکانی، لر، بیضاوی وجود دارد و از اقوام ترک و کرد تعداد محدودی نیز وجود دارد.
  • مردم شهرستان بیشتر دارای آداب و رسوم سنتی خاص فرهنگ ایران اسلامی هستند.
  • در مجموع، اعتقادات مردمان این شهرستان پیرامون مسائل مذهبی، از درجه‌ی بالایی برخوردار است.

رودخانه‌ی بزرگ روستای بهرغان و چشمه‌ی بهرغان

طبیعت زیبای روستای بهرغان شهرستان سپیدان استان فارس

طبیعت زیبای روستای بهرغان در شهرستان سپیدان استان فارس

این رودخانه یکی از زیباترین رودخانه‌های استان فارس و شهرستان سپیدان است. درکنار این رودخانه درختان هزاران ساله گردو قرار دارد و مکانی مناسب برای گردشگران و توریستان است.

رودخانه‌ی بهرغان که بین ۲ کوه واقع شده است، با فضایی سبز و بسیار زیبا، هر گردشگری را به خود جذب می‌کند. آب این رودخانه‌ی بزرگ با مسیرهای پر پیچ‌وخم به خلیج نیلگون فارس منتهی می‌گردد.

علاوه‌برآن، پلی بسیار قدیمی بر روی این رودخانه قراردارد که به دست هخامنشیان ساخته شده است.

اگر به حاشیه‌ی رودخانه‌ی بهرغان برسید، از خنکی و هوای مطبوع این منطقه لذت بیشتری می‌برید.

قسمتی از حریم رودخانه در باغات شخصی واقع شده که با پرداخت هزینه می‌توانید شب‌ها نیز در آنجا اقامت داشته باشید.

لازم به ذکر است که شب‌های تابستان در این منطقه، سرد و خنک است و حتی لازم است پتو و سایر وسایل گرمایشی را نیز جهت اقامت، به همراه داشته باشید.

در کنار این رودخانه، چشمه‌هایی با آب شیرین و طبیعی (معدنی و نوشیدنی) به وجودآمده است.

چشمه‌ی بهرغان، در استان فارس، شهرستان سپیدان و در جاده‌ی شیراز – یاسوج واقع شده است و مکانی بسیار زیبا و بهشتی در منطقه‌ای بکر و دست نخورده در این استان، با آب و هوایی بی نظیر و در مکانی چهار فصل، زیبا، بکر و خوش آب و هوا قرار دارد که یکی از جاذبه‌های دیدنی شگفت‌انگیز در این منطقه به حساب می‌آید.

از دیگر جاذبه‌های دیدنی روستای بهرغان، علاوه بر چشمه بهرغان که در حومه‌ی شهر اردکان قرار دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چشمه عسلی (واقع در روستای بهرغان)
  • چشمه حمام (واقع در روستای بهرغان)
  • چشمه خون تهته (واقع در کوه‌های جاشیری روستای بهرغان)
  • غار کوفتردان (واقع در روستای بهرغان)

مسیر و نحوه‌ی دسترسی به روستای بهرغان در گوگل‌مپ

فاصله‌ی شیراز تا بهرغان ۹۷٫۸ کیلومتر، ۱ ساعت و ۲۷ دقیقه

روستای بهرغان شهرستان سپیدان استان فارس بر روی گوگل مپ

شیراز، استان فارس، شهرستان سپیدان، روستای بهرغان

 

امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید و از سفر کردن به این طبیعت دل‌انگیز لذت ببرید. لازم به یادآوری است که درجه‌ی حرارت این روستا نسبت به شهر شیراز، حدود ده درجه پایین‌تر بوده و این اختلاف دما در جذب گردشگر بسیار مؤثر است. لذا توصیه‌ی ما به شما این است که برای فرار از گرما نیز به این منطقه سفر کنید و در کنار عزیزانتان یک سفر خارق‌العاده را رقم بزنید.

برای آشنایی بیشتر با مناطق گردشگری موجود در شهر شیراز و استان فارس، همچنان با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید.

چنانچه تجربه‌ی سفر به روستای بهرغان استان فارس را دارید، آن را برای ما و سایر مخاطبان ریواس جنوب به اشتراک بگذارید.

پایان / مهشید آردی