پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب هر هفته شما را با یکی از جاذبه‌های گردشگری زیبای استان فارس آشنا می‌کند؛
این هفته به توصیف «جنگل بناب ارسنجان»، طبیعتی بکر و دل‌انگیز در استان فارس، می‌پردازیم.

جنگل بناب (Bonab Holiday Park) یا جنگل ارسنجون به‌لطف مناظر بدیع و دل‌انگیزی که دارد، برای گردشگران شیراز و استان فارس گزینه‌ای ایده‌آل است تا به بهانه استراحت نیز که شده، ساعتی را در این طبیعت زیبا توقف کنند و روح و جان خود را صیقل دهند.

در مسیر رسیدن به پاسارگاد، از بزرگراه سعادت آباد – صفاشهر اگر وارد جاده سعادت آباد به سمت ارسنجان شوید، می‌توانید شاهد مناظری بدیع و بسیار دل‌انگیز از جنگل بناب باشید که همراه با کوه‌های سر به فلک کشیده این شهر را احاطه کرده است.

در ادامه، با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید تا به معرفی جنگل طبیعی و منحصر به فرد بناب ارسنجان در استان فارس بپردازیم:

جنگل بناب ارسنجان

جنگل بناب ارسنجان

معرفی مختصری از شهر ارسنجان

اَرسَنجان (به پارسی میانه: ارسنگان) از شهرهای استان فارس و مرکز شهرستان ارسنجان است.

بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۱۷٬۷۰۶ نفر (۵٬۲۸۴ خانوار) بوده‌است.

پیرامون ارسنجان را جنگل‌های سرسبز بناب و کوه‌های سربلند با مناظر بدیع احاطه کرده‌است.

از مناظر دیدنی ارسنجان می‌توان به جنگل‌های سرسبز طبیعی بناب، فیجان، خلیل بگ، تنگ اشکن و چشمه‌سارها ارتفاعات دال‌نشین کوه‌های قلات، دریاچه طشک، غار ضحاک، چشمه شیرخون، پیر با صفا، مروارید سبز (تک درخت روییده بر سنگ)، دریاچه ارسنجان و باغ‌های سرسبز شمال و غرب جنوب ارسنجان اشاره کرد.

«حسین زارعی» محبوبت‌ترین و معروف‌ترین فرد و شخصیت شهرستان ارسنجان است.

وجه تسمیه: اسم اولیه این شهرستان ارسنگان بوده، که از دو بخش «ارسن» به معنای خوش آب و هوا و «گان» به معنای جا و مکان تشکیل شده. بعد از یورش اعراب به ایران و تغییر زبان ایرانیان نام این شهر به ارسنجان تغییر یافته‌است.

  • ویژگی‌های تاریخی

شهر ارسنجان در کتب گذشته همچون فارسنامه ناصری، آثار العجم فرصت الدوله شیرازی، بستان السیاحه زین العابدین صوفی، دائرهالمعارف علامه دهخدا از آن نام برده‌اند، اما تاریخ صحیح و دقیقی که بتوان بر آن استناد جست و سال بنای این شهر را دانست در دست نیست.

شهرستان ارسنجان دارای چندین اثر باستانی، میراث فرهنگی و گردشگری مانند مسجد جامع، مدرسه سعیدیه، ایوان قدمگاه مربوط به دوره هخامنشی، قلاتخوار، جمال آباد، تل مهره‌ای (کمال‌آباد)، قصر منوچهر، مربوط به دوره ساسانی، تل تیموریان و تل کاخ، سد دختر، چشمه گمبان و… .

شاعرانی چون میرزا محمود خان آغاز، میرزا مصطفی خان انجام، ناصر الدین خان سالار، سکینه آغازی ارسنجانی و دکتر مهدی حمیدی شیرازی از شاعران کهن ارسنجان هستند.

  • زبان

زبان اصلی مردم شهر و شهرستان ارسنجان گویش فارسی است. اکثریت فارس زبان هستند. اقلیت ترک‌زبان نیز در منطقه خان آباد زندگی می‌کنند.

  • پوشش گیاهی

درختان این منطقه شامل درختان کهن بنه، الوک، بلوط، انجیر کوهی، گز، تنگز را شامل می‌شود و گیاهانی چون جاشیر، آویشن برگ پهن، آویشن برگ نازک، کنگر، قارچ کوهی (هکل و دنبل)، بن سرخ، پیازوک، پونه، نعنای وحشی، گل یخ، زعفران و بسیاری از این قبیل است.

  • آثار تاریخی

از آثار تاریخی این شهرستان می‌توان به آثار زیر اشاره کرد:

تل تیموران، ایوان قدمگاه، قصر منوچهر، مدرسه سعیدیه ارسنجان، مسجد جامع و «تل شاه ولی» که متأسفانه با بی‌تدبیری از بین رفت و با خاک یکسان شد.

از دیگر آثار دیدنی می‌توان به قلعهٔ گچی مربوط به زمان اسماعیلیه، آسیاب آبی تل سفید، تنوره و برج آسیاب ملکشاه و سد دختر و باغ‌های سرسبز شمال، غرب و جنوب اشاره کرد.

  • جاذبه‌های گردشگری

از مناظر دیدنی ارسنجان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

جنگل بناب، جنگل خلیل بیگ، منطقه فیجان، تنگ شکن، دریاچه طشک، غار ضحاک، طاق پیر با صفا، مروارید سبز ارسنجان غار سیده خاتون (مربوط به ۶۰ تا ۷۰ هزار سال قبل)، تل شرابی، تل شنی، تل روباهی، و باغ‌های سر سبز شمال، غرب و جنوب اشاره کرد.

  • ره‌آورد

از سوغات ارسنجان می‌توان اقلامی چون رب انار ارسنجان که زبانزد مردم در دنیاست را نام برد. از دیگر سوغات ارسنجان می‌توان از حلوای سین، آبنبات مشهور ارسنجان، زرد انار، سفیداب، بنه، اناردانه و تک یاد کرد.

  • مراکز آموزش عالی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

دانشگاه پیام نور واحد ارسنجان

دبیرستان متوسطه غیر انتفاعی سما

پارک جنگلی بناب ارسنجان

پارک جنگلی بناب ارسنجان

معرفی جاذبه‌ی طبیعی جنگل بناب ارسنجان

  • شهر زیبا و توریستی شیراز علاوه بر دارا بودن جاذبه‌های تاریخی و آثار باستانی متعدد، از جاذبه‌های طبیعی بکر و کم نظیری نیز برخوردار است. جنگل بناب ارسنجان یکی از ییلاقات سرسبز و زیبا در محدوده‌ی شهر شیراز است.
  • جنگل بناب (Bonab Holiday Park) یا جنگل ارسنجون به‌لطف مناظر بدیع و دل‌انگیزی که دارد، برای گردشگران شیراز و استان فارس گزینه‌ای ایده‌آل است تا به بهانه استراحت نیز که شده، ساعتی را در این طبیعت زیبا توقف کنند و روح و جان خود را صیقل دهند.
  • در مسیر رسیدن به پاسارگاد، از بزرگراه سعادت آباد – صفاشهر اگر وارد جاده سعادت آباد به سمت ارسنجان شوید، می‌توانید شاهد مناظری بدیع و بسیار دل‌انگیز از جنگل بناب باشید که همراه با کوه‌های سر به فلک کشیده این شهر را احاطه کرده است.
  • همچنین، این جاذبه برای گردشگرانی که به شیراز باز می‌گردند، فرصت مناسبی است تا ساعتی را به بهانه استراحت هم که شده توقفی کرده و از تماشای این جنگل زیبا روح و جان خود را صیقل دهند.
  • جنگل بناب در فاصله بیش از ۱۰۰ کیلومتری شمال شرقی شیراز قرار گرفته است و به دلیل قرار گرفتن در قسمت جنوبی سلسله جبال زاگرس، ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر دارد.
  • وجود این جنگل، ارسنجان شهر کاتبان وحی را به قلب سبز فارس مبدل کرده است.
  • گردشگران می‌توانند به ارسنجان به دلیل وجود جنگل بناب به همراه جاذبه‌های طبیعی و تاریخی دیگری چون مروارید سبز، پیر صفا و چشمه سارها به عنوان مقصدی گردشگری بنگرند و آن را در سفرهای آتی در لیست گزینه‌های خود قرار دهند.
  • جنگل بناب ارسنجان در جنوب رشته کوه زاگرس و در میانه کوه‌های مرتفع واقع شده است.
  • پوشش گیاهی این جنگل شامل درختان بنه، بادام، ارژن، کیکم، درختچه، گیاهان مرتعی انغوزه، جاشیر، کماو انواع گون است. کوه‌های سر به فلک کشیده و چشمه‌های جاری و جنگلی سرسبز، همه‌ی این‌ها مشخصات این بهشت در استان فارس است.
  • جنگل بناب در محدوده غرب و شمال غرب شهر ارسنجان قرار گرفته است. اگر از سمت شمال غرب وارد شهر ارسنجان شویم، میتوان در فاصله ۱۵ تا ۲ کیلومتری این شهر مناظر زیبا را مشاهده کرد.
  • جنگل بناب در میانه دو شهرستان پاسارگاد و ارسنجان قرار گرفته و جاده‌ای آسفالته که از میانه این جنگل می‌گذرد، علی‌آباد کمین، سعادت‌شهر و در کل، شهرستان پاسارگاد را به شهرستان ارسنجان می‌پیوندد.
  • نیمی از این جنگل در محدوده علی‌آباد کمین (شهرستان پاسارگاد) واقع شده و نیمی دیگر در شهرستان ارسنجان؛ اما از قدیم مردم علی‌آباد جنگل بناب را به نام «جنگل ارسنجون (ارسنجان)» یا مطلق «جنگل» می‌شناسند. البته تا نامی از جنگل به میان می‌آید، پوشش گیاهی انبوه و حیات‌وحش غنی به ذهن متبادر می‌شود؛ اما، از نظر پوشش گیاهی، این جنگل به انبوهی جنگل‌های شمال، غرب یا جنگل‌های ارسباران آذربایجان نیست.

مروارید سبز ارسنجان، شکوه میل به بقا

  • در قسمت شمال غربی جنگل بناب، تک درخت قدیمی و کهن سال بنه بر فراز صخره‌ای به ارتفاع حدود شش متر، قد بر افراشته و برای حفظ حیات خود و رساندن ریشه‌هایش به خاک، با شکافتن صخره‌ای بلند در دل آن نفوذ کرده است.
  • تلفیق شکوه این درخت که از آن با نام مروارید سبز ارسنجان یاد می‌شود به همراه ابهت صخره سنگی زیر آن، باعث ایجاد منظره‌ای کم نظیر و خیره‌کننده شده که نظر اغلب گردشگران را به خود جلب می‌کند. به شما پیشنهاد می‌کنیم در صورت رفتن به جنگل بناب بازدید از این درخت زیبا و کهن را از دست ندهید.

بهترین زمان بازدید

  • جنگل طبیعی و منحصر به فرد بناب ارسنجان در باریکه جنوبی سلسله جبال زاگرس قرار دارد و آب‌وهوای معتدل آن باعث شده است که در فصول مختلف سال حتی پاییز و زمستان از سوی گردشگران مورد بازدید قرار بگیرد.
  • جنگل بناب در فاصله دو شهرستان ارسنجان و پاسارگاد قرار دارد و جاده‌ آسفالتی از وسط جنگل می‌گذرد.
  • آب آن از وسط جنگل و با پوشش کانال در تمام فصول سال جاری است، مکان مناسبی و دلپذیر برای تفریحی است.
  • ترکیب محیط کوهستانی و درختان سر به فلک کشیده این جنگل سبب شده تا جنگل بناب در تمامی طول سال از آب و هوایی مطبوع و مناسب برخوردار باشد و از سوی گردشگران مورد بازدید قرار بگیرد.
  • بنابراین، رفتن به این جنگل در هیچ زمانی خالی از لطف نخواهد بود. با این حال، به سبب سرسبزی چشمگیر دامنه کوه‌ها و جان گرفتن دوباره طبیعت در فصل بهار، این فصل بهترین زمان برای رفتن به جنگل بناب عنوان شده است.
  • جنگل بناب در تمامی فصول از آب‌های جاری بهره‌مند بوده و این موضع علاوه بر ایجاد محیطی بسیار سرسبز و غنی، فضایی مناسب برای کمپ، گردش و پیک نیک‌های خانوادگی را فراهم می‌کند.

معرفی کلی جنگل‌های چهارگانه ارسنجان

  • جنگل‌های ارسنجان فارس با ۳۳هزار هکتار وسعت یک جنگلبان دارند. آری، فقط یک جنگلبان کار حفاظت از جنگل‌های این شهرستان با ۳۳هزار هکتار وسعت را بر عهده دارد. در حالی که مراقبت از این فضای جنگلی نیازمند حداقل ۵۰جنگلبان است. قبل از انقلاب برای حفاظت از این جنگل‌ها از ۳۰جنگلبان استفاده می‌شد.
  • جنگل‌های ارسنجان به لحاظ تنوع، نوع، گونه، وجود گیاهان خاص، پوشش گیاهی و بانک ژنی در استان فارس منحصر به فرد است و با توجه به این ویژگی‌ها، ضروری است مسئولان منابع طبیعی و جنگلداری این استان با همیاری مردم، از نابودی این موهبت الهی که مکان بسیار مناسبی برای تفریح گردشگران داخلی به شمار می‌آید جلوگیری کنند.
  • جنگل‌های ارسنجان منبع درآمد بسیار خوبی برای اهالی این شهرستان محسوب می‌شود؛ به نحوی که هر سال از محل تولیدات جنگل‌های این شهرستان از جمله بنه، بادام کوهی، گیاهان خوراکی و گیاهان دارویی افزون بر ۵۰میلیارد ریال درآمد نصیب مردم این شهرستان می‌شود.
  • حفاظت از جنگل‌های ارسنجان نیازمند تأمین اعتبار است و به همین سبب، منابع طبیعی استان فارس باید اعتبار ویژه‌ای برای این امر در نظر بگیرد. متأسفانه از یک دهه پیش تاکنون افزون بر بیست و پنج هکتار از جنگل‌های این شهرستان دچار آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی شده که با همیاری مردم و مسئولان، از گسترش دامنه این آتش‌سوزی‌ها جلوگیری شده است.
  • با توجه به بروز این حوادث، ضرورت دارد با هماهنگی‌هایی که با نیروی مردمی مدافع منابع طبیعی و محیط‌زیست و نیروی مقاومت بسیج این شهرستان صورت می‌گیرد، جنگل‌های این منطقه به صورت تمام‌وقت حفظ و حراست شود. متأسفانه در اثر آتش‌سوزی‌هایی که در جنگل‌های این شهرستان رخ داده است، به بیش از دوهزار درخت، نهال و درختچه آسیب رسیده یا به صورت صددرصد از بین رفته است.

گونه‌های جانوری جنگل‌های ارسنجان

  • بناب جنگلی زاگرسی است که در گذشته‌هایی نه چندان دور، حیات‌وحش غنی شامل انواع میش، قوچ، بز کوهی، پازن، آهو، خرس، پلنگ، گراز، کفتار، کبک، روباه، شغال، چوله، خارپشت و… داشته است که در فاصله نابسامانی‌های میانه انتقال قدرت از رژیم پهلوی تا استقرار انقلاب، سودجویان فرصت را غنیمت شمرده و حیات‌وحش را به نابودی کشاندند.
  • از نظر حیات‌وحش، امروزه جنگل ارسنجان بسیار ضعیف شده و جز گونه‌های گرگ، گراز، شغال، روباه، خارپشت، چوله، لاک پشت و… چیزی باقی نمانده است. البته در صورت سرمایه‌گذاری و توجه سازمان‌های حفاظت محیط‌زیست و منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به راحتی می‌توان این گونه‌های از دست رفته را احیا کرد.

مشکلات زیست‌محیطی جنگل‌های ارسنجان

  • همه ساله مقداری از مراتع محدوده جنگل ارسنجان و بخشی از خود جنگل، در اثر گرمای شدید تابستان یا سهل‌انگاری چوپانان و مردمی که پس از تفریح، آتش را نیمه خاموش رها می‌کنند، در کام آتش می‌سوزد و این، خود ضرورت به‌کارگیری محیط‌بانان و جنگل‌بانان بیشتر را گوشزد می‌کند. البته در دهه‌های گذشته، (دهه بیست و سی خورشیدی) که نظارت کمتری وجود داشته، غارتگران به جنگل هجوم آورده و درختان بنه و الوک بسیاری را برای به دست آوردن زغال بریده و می‌سوزانده‌اند.
  • این مسئله در کنار استفاده مداوم مردمان علی‌آباد و ارسنجان از پوشش گیاهی جنگل به عنوان سوخت در سال‌های دور، باعث از بین رفتن شدید پوشش گیاهی جنگل شده است که منظره ورودی‌های ارسنجان و علی‌آباد که از فاصله جنگل تا چندین کیلومتر نرسیده به این شهرها خالی از پوشش گیاهی است، نتیجه همین برداشت‌های بی‌رویه از منابع طبیعی در سال‌های دور است. عبور راه آسفالته‌ای به طول ۲۴کیلومتر و پهنای ۴۰ تا ۵۰متر از دل جنگل که باعث قطع درختان بسیاری شده است، علاوه بر لطمه بر منظر و چشم‌انداز طبیعی، دیگر معضل تهدید کننده حیات‌وحش این جنگل است.
  • دیدن جسد بی‌جان روباه و شغالی در کناره این راه آسفالته یا پرنده‌ای که نقش بر آسفالت شده، شوربختانه از منظره‌های عادی این راه مرگ‌آور است. غرش تریلی‌ها و کامیون‌هایی که از این مسیر می‌گذرند نیز سی و اند سالی می‌شود که خواب راحت را از جنگل پیر گرفته است. دیگر معضلی که حیات‌وحش جنگل ارسنجان را تهدید می‌کند، عبور خطوط انتقال برق فشار قوی و خط انتقال سراسری شماره ۵گاز از این محدوده است که علاوه بر بریده شدن شمار زیادی از درختان و نابودی درختچه‌های بسیار، راه‌هایی را تا عمق بکر و دست نیافتنی جنگل گشوده است که نخست، این مسئله باعث وارد آمدن لطمه شدید به حریم منظری و چشم‌انداز جنگل شده است و دو دیگر، مردم به راحتی با موتورسیکلت و ماشین  به این محدوده‌ها می‌روند و آرامش حیات‌وحش را برای جفت‌گیری و زاد و ولد و پرورش طبیعی حیات‌وحش از بین برده‌اند.
  • علاوه بر آنکه یکی از عوامل ایجاد آتش‌سوزی‌های وسیع نیز همین راه‌های مصنوعی ایجاد شده توسط شرکت ملی گاز و شرکت برق است. از دیگر معضلاتی که حیات‌وحش جنگل‌های ارسنجان را تهدید می‌کند، حضور گله‌داران در این جنگل است. حضور دام به ویژه در فصل بهار که پیش از بذردهی گیاهان مرتعی این گیاهان را می‌خورند، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به پوشش گیاهی این جنگل می‌زند. بز و بزغاله برخلاف گونه میش، مؤدبانه سرشاخه‌های گیاهان را نمی‌خورند؛ بلکه گیاهان را ریشه‌کن می‌کنند. به علاوه، یکی از عوامل آتش‌‌سوزی‌های جنگل، سهل‌انگاری چوپانان در خاموش کردن کامل آتش یا انداختن ته سیگار روی علف‌های خشک است. پس بیاییم با جنگل‌هایمان مهربان تر باشیم.

پاک‌سازی جنگل‌های ارسنجان

  • انجمن‌های دوستدار محیط‌زیست ارسنجان، جنگل‌های بناب منطقه ارسنجان فارس را از زباله پاک‌سازی کردند. این تشکل‌های مردمی همه ساله و در ایام خاصی، مناظر دیدنی ارسنجان شامل جنگل‌های سرسبز طبیعی بناب، فیجان، خلیل بگ، تنگ شکن و چشمه‌سارها، ارتفاعات دال‌نشین کوه‌های قلات، دریاچه طشک، غار ضحاک، چشمه شیرخون، پیر باصفا، تک درخت روییده بر سنگ (مروارید سبز) و باغ‌های سرسبز شمال و غرب جنوب ارسنجان را از زباله پاک می‌کنند.
  • با توجه به اینکه آب بناب از وسط جنگل با پوشش کانال در تمام فصول سال جاری است، مکان مناسبی برای توسعه تفرجگاه است. می‌توان گفت بهشتی زیبا و سرسبز با مردمانی گرم و مهمان‌دوست و با آب و هوایی بسیار دلنشین است. قدمت این شهر به بیش از ۳۵۰۰سال پیش برمی‌گردد. ارسنجان نگین جنگل‌های بادام کوهی و بنه ایران و استفاده بهینه از پتانسیل بالقوه آن در راستای توسعه اقتصادی منطقه است.  جامعه بادامستان و بنه ارسنجان از نظر وسعت و تعداد درخت نگین جنگل‌های بادام و بنه ایران را تشکیل می‌دهد.
  • با توجه به بازار مصرف فرآورده‌های آن در کشورهای غربی و عنایت به ارگانیک بودن در کشورهای غربی هم می‌تواند سهمی از بازار را تصاحب و ارزآوری داشته باشد، به شرط اینکه به صورت محصول نهایی ارائه گردد. در صورتی که فرآورده‌های جنگل فرآوری شود و در منطقه تولید شود، ارزش افزوده قابل ملاحظه آنها و ارزآوری می‌تواند در شکوفایی اقتصاد منطقه ثمربخش باشد و برداشت از جنگل از روش لگام‌گسیخته به روش علمی زمان‌بندی شده درخواهد آمد.
  • پارک جنگلی بناب همواره استراحتگاه صدها مسافر خسته و محل اقامت مشتاقان طبیعت است. اردوگاه تربیتی شهید رجایی در این پارک جنگلی قرار گرفته است. پارک شهر واقع در ورودی شهر ارسنجان از سمت سعادت‌شهر (بولوار امام رضا(ع) و قرار گرفتن در کنار هتل رستوران فردیس وابسته به شرکت تعاونی اعتبار کارکنان شهرداری ارسنجان هر هفته محل تجمع خانواده‌هاست و گردشگران و مسافران از امکانات آن بهره می‌گیرند. دریاچه طشک در مجاورت دریاچه بختگان با منظره زیبا و چشم‌نواز خویش همراه با موسیقی آواز پرندگان مهاجر، ایستگاه مسافرانی است که از خط ساحل آن می‌گذرند و چند لحظه‌ای به تماشای آن می‌گذرانند.

اجرای طرح جنگلانه در ارسنجان

  • با همت مردم، طرح جنگلانه در شهرستان ارسنجان اجرا شد. بیش از ۵۰هکتار از عرصه‌های آسیب‌دیده منابع طبیعی این شهرستان، در طرح جنگلانه احیا می‌‌شود. در این طرح بذرهای بومی هر منطقه، از جمله بادام کوهی به صورت استاندارد کشت می‌شود تا مناطق این شهرستان که در آسیب‌های طبیعی از بین رفته بودند در مدت ۵سال احیا شود.
  • در ارسنجان بیش از ۳۰هزار هکتار عرصه منابع طبیعی به صورت جنگل و مرتع وجود دارد.
  • ارسنجان در فاصله ۱۲۰کیلومتری شمال شرق شیراز قرار دارد. بذرهایی که به امید بارش باران کاشته شدند. در این طرح تلاش می‌شود با کاشت بذر گیاهان و درختان بومی هر منطقه، بخش‌هایی از عرصه‌های منابع طبیعی که قبلاً در اثر حوادث مختلف آسیب دیده‌اند احیا شوند. اجرای این طرح  در گروی همکاری نیروهای مردمی و علاقه‌مند به طبیعت و موفق بودن آن در گروی عنایت باری تعالی و بارش‌های مناسب است.
  • در مراسم آغاز این طرح، علاوه بر تعدادی از دوستداران طبیعت و اعضای تیم خودروهای آفرود ارسنجان، معاون فرماندار، بخشدار مرکزی، فرمانده‌هان سپاه و نیروی انتظامی شهرستان، اعضای شوراهای اسلامی شهر، بخش و شهرستان و تعداد دیگری از مسئولان ارسنجان نیز حضور داشتند که در قالب گروه‌های ۲ یا ۳نفره به کاشت بذر طبق روش مورد نظر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پرداختند.

ضرورت تبدیل سایت گوزن زرد ارسنجان به جاذبه گردشگری

  • سایت گوزن زرد ارسنجان به زیبایی طبیعت، قابلیت‌های زیست‌محیطی و وجود گوزن زرد در سایت این زیستگاه قابلیت تبدیل به یک منطقه گردشگری برای میزبانی از گردشگران داخلی و خارجی را دارد. به دلیل حفظ تعادل بین چراگاه و دام، وسعت این سایت از ۳۰۰هکتار به ۴۵۰هکتار خواهد رسید و لازمه این کار تأمین اعتباری بالغ بر ۴۰۰میلیون تومان است که باید به مرتع‌داران پرداخت شود. تقاضای انجمن زیست‌محیطی قلات سبز ارسنجان در خصوص پرورش آهو در جنگل بناب این شهرستان پیگیری و در آینده قسمتی از جنگل بناب به زیستگاه حفاظت شده پرورش آهو تبدیل می‌شود.
  • تبدیل منطقه شکار ممنوع کوه خم به منطقه حفاظت شده، تبدیل منطقه کوه چنار، کوه سیاه و کوه خم به منطقه قرق اختصاصی برای پرورش پازن، بز، کل و قوچ کوهی از دیگر مواردی است که می‌توان دراین خصوص سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی کرد. گفتنی است در سال ۱۳۹۰ سایت گوزن زرد ارسنجان فعالیت خود را آغاز کرد و هم‌اکنون ۲۰رأس گوزن زرد در این سایت نگهداری می‌شود.

اطلاعات پایه در خصوص پارک جنگلی بناب ارسنجان

  • مدت زمان بازدید: ۳ ساعت
  • ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
  • نرخ قیمت ورودی: رایگان

مسیر و نحوه‌ی دسترسی به جنگل بناب ارسنجان در گوگل‌مپ

فاصله شیراز تا جنگل بناب ارسنجان در گوگل‌مپ

شیراز، استان فارس، بزرگراه مرودشت – سعادت شهر، بزرگراه سعادت شهر – ارسنجان، پارک جنگلی بناب؛ ۱۳۴ کیلومتر، ۱ ساعت و ۴۶ دقیقه

امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید و از سفر کردن به طبیعت این پارک جنگلی شگفت‌انگیز لذت ببرید. اگر از خواندن توصیف زیبایی‌های جنگل بناب ارسنجان علاقه‌مند شدید که این پارک جنگلی زیبا و خوش آب‌وهوا را ببینید؛ پس بی معطلی بساط سفر را مهیا کنید و آماده‌ی رفتن به دامان این طبیعت زیبا شوید. سفر خوب و خاطره‌انگیزی را برای شما آرزومندیم.

برای آشنایی بیشتر با مناطق گردشگری موجود در شهر شیراز و استان فارس، همچنان با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید.

چنانچه نظر و یا تجربه‌ی سفر به جنگل بناب ارسنجان استان فارس را دارید، آن را برای ما و سایر مخاطبان ریواس جنوب به اشتراک بگذارید.

منابع

پایان / مهشید آردی