پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اردیبهشت ماه که می رسد فرصتی می شود تا درمورد معلمان اظهار نظر شود؛ بعضی از خوبی معلمان میگویند، بعضی از بی انگیزگی معلمان، بعضی از جوانتر شدن معلمان، بعضی از به روز نبودن علم معلمان و بالاخره بعضی هم از کم بودن حقوق معلمان میگویند.

در این نوشته با زبان ساده سعی می کنیم به انتظارات مردم از معلمان و انتظار معلمین از مسوولان بپردازیم؛
۱- شکی نیست دنیای امروز اگر معلم از لحاظ اقتصادی در رفاه نباشد انگیزه کامل و کافی برای تدریس ندارد واین روزها و سالها اولین چیزی که از زبان معلم شنیده می شود، درس ادب و اخلاق و کتاب نیست بلکه دغدغه قصه ی پر غصه ی حقوق پایین است که در کم بودن حقوق آنان هیچ ابهامی نیست و سوال اصلی فرهنگیان این است که چرا پایه ی حقوق معلمان باید کمتر از بقیه ی کارمندان دولت در دیگر ادارات باشد؟حالا بحث مزایا و پاداش های اضافی که خود جای انتقادها و سوال های بس زیادی دارد به کنار!
۲- در این سالها نه تنها به فکر افزایش حقوق و رفاه معلمان نبودند بلکه اندک مزایایی که داشتند روز به روز محدودتر می شوند. از جمله این محدودیت ها الف:بیمه ی طلایی فرهنگیان است ک نسبت به زمان آغاز این طرح، علاوه بر این که با اکثر بیمارستان ها، پزشکان و درمانگاها قرارداد ندارند خیلی از موارد مهم مثل دندان را نیز شامل نمی شود.
ب: کمک هزینه ی ازدواج فرهنگیان و فرزندان آنان سالهاست پرداخت نمی شود و ظاهرا دنبال راهی هستند تا یواشکی این کمک را نیز از فرهنگیان بگیرند و این طرح را نیز به مرور حذف کنند.
ج: ضمن خدمت فرهنگیان قبلا دارای ارزش بیشتر وپول کمتر و اجرای بیشتر بود اما جدیدا دارای ارزش کم، ساعات کم و دریافت پول بیشتر است و ضمن خدمتی که هم برگزار می شود نسبت به پولی که از معلمان دریافت می شود و ساعتی را که در قبال آن به معلم می دهند از عدالت خارج است. شیوه ی برگزاری این آزمون ها هم که داستان خاص خود را دارد.
د: تمام تلاش مسوولان وزارت آموزش و پرورش این است که حق التدریسی داده نشود وگاها که مجبور می شوند در درسی به معلمی حق التدریس داده شود چندین ماه طول می کشد تا حق الزحمه آن پرداخت شود. بدتر از آن این است که وقتی بعد از چند ماه قصد پرداخت این حق را دارند از چند هفته قبل اینقدر در رسانه ی ملی از پرداخت مطالبات و معوقات معلمان گفته می شود که همین موضوع باعث می شود سطح توقعات و انتظارات اطرافیان معلم از او بالاتر رود، چون بهر حال خیلی ها در جریان جزئیات آموزش و پرورش نیستند وبا هر بار گفتن از طریق صدا و سیما یا رسانه ها فکر می کنند که به حقوق معلمان مجددا اضافه شد. باز بدتر از آن اینست که هیچ مسوولی پاسخگوی دغدغه های معلمان نیست و به جز در مواردی که مجبور شوند، حاضر به یک عذر خواهی خشک و ساده هم نمی شوند و باز بدتر بدترش آنست که گاها با اقتدار و غرور کامل در رسانه از پرداخت حقوق معلمان در پایان ماه خبر می دهند.البته جا دارد از دولت تدبیر و امید که فضایی را به وجود آورد تا معلمان در یک جو مسالمت آمیز درد و انتقاد بحق خود را فریاد بزنند که نتیجه آن افزایش هر چند اندک حقوق معلمان بود، تشکر کرد.
۳- بدلیل اطاله کلام از توضیح عدم پرداخت حق الزحمه امتحانات، عدم پرداخت پاداش بازنشستگی، عدم پرداخت اضافه کاری نیروهای ستادی، شیوه ی غلط انتخاب معلمان نمونه،گماردن مدیران مناطق و شهرستانها که اکثرا نه محبوب هستند و نه روابط اجتماعی بالایی دارند و نه علم خاصی دارند، گماردن مدیران مدارس بر اساس سلیقه شخصی،محلی،رفاقتی و سیاسی می گذریم.
و اما مردم هم از معلمان انتظاراتی دارند:
۱_چیزی که اینجا مجبورم به آن اعتراف کنم و امیدوارم باعث نگرانی همکاران عزیز نشود اینست که متاسفانه روز بروز وجدان کاری در بین معلمان کم و کمتر می شود.بهرحال همچنان هستند اولیایی که با هزاران عشق و امید فرزندان خود را رهسپار مدرسه می کنند و انتظار دارند که معلمان آنها با تمام تلاش اطلاعات و علم خود را به آنها انتقال دهند، اما متاسفانه گاها مشاهده می شود که معلمان سر کلاس درس بیشتر وقت خود را با گوشی و در فضای مجازی سپری می کنند که این مساله در نوع نگاه و برخورد دانش آموز به معلم تاثیر منفی فراوانی دارد. البته در این زمینه همچنان باید دست معلمان قدیمی را بوسید.
۲-هر سال تعدادی از معلمان وفادار قدیمی بازنشسته می شوند و نسل جوان وارد میدان می شوند که این مساله هم می تواند مثبت و هم می تواند منفی باشد اما بنظر می رسد در این دور و زمانه بیشتر زنگ خطر باشد.
۳- درست است که حقوق فرهنگیان پایین است اما باید بدانند که به هرحال نسبت به دیگر مشاغل علاوه بر تابستان در دیگر ایام سال هم تعطیلات بیشتری دارند.البته این مساله هم نمی تواند حقوق پایین معلمان را توجیه کند.
امیدواریم به روزی برسیم که مسولان به فکر معلمان و معلمان به فکر نگاه های دانش آموزان باشند.انشالله
عظیم بنام؛ دبیر آموزش و پرورش چاروسا