گزارش/ ممانعت مردم در نصب دکلهای جدید، متهم اصلی کیفیت پایین اینترنت و مکالمه در شیراز شد!/ سر دراز پارازیتها در شیراز
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در حالیکه کیفیت پایین خدمات مخابراتی ازجمله مکالمه و ارتباط اینترنتی صدای اعتراض بسیاری از مردم شیراز و استان فارس را در آورده است، مدیر شرکت مخابرات فارس توپ را در زمین برخی از مردم و دستگاههای دولتی دیگر انداخت.
به گزارش ریواس جنوب، فرشید ایزدی امروز سهشنبه ۱۳ مهر در جمع خبرنگاران با اذعان به وجود مشکل در خدمات مخابراتی و پذیرش گلایههای مردم، گفت: بروز این مشکلات متأثر از عوامل مختلفی ازجمله نبود پوشش کافی است که برای رفع این مشکل باید الزاماً با تأمین تجهیزات و امکانات مخابراتی تعداد دکلها افزایش یابد زیرا با پیشرفت تکنولوژی، بُرد سلولهای BTS کاهش یافته و باید فضاهای خالی ایجاد شده را با نصب دکلها و امکانات جدید مخابراتی، پوشش داد. هیچ راهکار عملی دیگری در هیچ نقطه از جهان برای رفع مشکلات ارتباطی هم وجود ندارد.
ایزدی با یادآوری اینکه علیرغم دشواریهای موجود در مسیر اخذ مجوز برای نصب دکلهای جدید، با همکاری دستگاههای مسئول مجوزهایی برای برخی نقاط دارای مشکل در شیراز اخذ شده است، گفت: متأسفانه شمار اندکی از شهروندان به اشکال مختلف از اجرای طرحهای توسعهای مخابرات خصوصاً نصب دکلهای مخابراتی، ممانعت میکنند.
به گزارش ریواس جنوب، اشاره مدیر شرکت مخابرات فارس به مقاومت شهروندانی است که به دلیل آنچه تأثیرات مخرب پارازیتها بر سلامت خود میدانند، از نصب دکلها و تجهیزات مخابراتی در حوالی محل سکونت خود ممانعت میکنند.
** سر دراز پارازیتها در شیراز
به گزارش ریواس جنوب، از حدود پنج سال پیش موضوع ارسال پارازیتهای زیانبار در شیراز بر سر زبانها افتاد و بسیاری از مردم در فضای مجازی برای تهدید سلامتی خود در این زمینه، اظهار نگرانی جدی کردهاند.
تجمعات متوالی گروههایی از شهروندان شیرازی در جلوی استانداری با واکنش مسئولان مختلفی از جمله مقاماتی از استانداری فارس و رئیس بخش فیزیک دانشگاه شیراز همراه شد.
در همین حال «علی اکبری» نماینده وقت مردم شیراز در مجلس دهم که به نظر میرسید از توضیحات برخی مسئولان استانی قانع نشده بود، چندین مرتبه موضوع را به صحن علنی مجلس و نهاد ریاست جمهوری کشاند. او از جمله طی تذکر شفاهی در جلسه علنی مجلس گفته بود: «هیچکس پاسخگوی معضل پارازیتها در شیراز نیست و نه وزیر کشور، نه وزیر ارتباطات و نه وزیر بهداشت پاسخ روشنی در این باره نمیدهند و این پارازیتها باعث شیوع سردرد، اختلال در شبکه همراه و تلویزیون و مشکلات محیطی شده است.» (بیشتر بخوانید)
نماینده سابق مردم شیراز در مجلس دهم حتی در یکی دیگر از اظهارات خود، نهادهای نظامی و امنیتی رو مسؤول ارسال پارازیتها دانسته بود. (بیشتر بخوانید)
«سید عبدالرزاق موسوی»، رییس وقت کمیسیون برنامه و بودجه و امور حقوقی شورای پنجم شیراز نیز ۱۷ اردیبهشت سال ۹۷ در صحن علنی شورا با بیان اینکه بر اساس گزارشها شیراز بالاترین میزان امواج پارازیت را در کشور دارد، وجود پارازیت با میزان بالای امواج مایکروویو را به دستگاهی مانند مایکروفر تبدیل کرده که در حال پخت و پز مردم این شهر است! موسوی اضافه کرد: حفظ و حراست از سلامت جسمی و روانی شهروندان شیرازی امر بسیار مهمی است و وجود پارازیت شدید در این شهر موجب نگرانی متخصصان و استادان دانشگاه علوم پزشکی و نخبگان این استان شده و بارها در مورد پیامدها و تبعات آن و احتمال بروز انواع سرطان، سقط جنین و عقیم شدن مردان هشدار دادهاند. (بیشتر بخوانید)
«نوذر امامی» عضو سابق شورای شهر شیراز در دوره پنجم نیز در یکی از جلسات این شورا در تذکری، از همه نهادهای مسؤول بهویژه دو ارگان دانشگاه علوم پزشکی و محیط زیست فارس خواست که هرچه سریعتر گزارش شفاف و جامعی را به شهروندان ارائه کنند.؛ امامی در ادامه با تقدیر از وزیر ارتباطات، اظهار داشت: آقای آذری جهرمی در پاسخ به سؤالاتی در این خصوص، صادقانه وجود پارازیت در شیراز را تکذیب نکرد و در سفر اخیر وی به شیراز نیز از نصب دستگاههایی برای اندازهگیری میزان امواج و استانداردسازی آن در سطح شهر خبر داده شده است. (بیشتر بخوانید)
دکتر «قاسم مقیمی»، پزشک و رییس وقت کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای پنجم شیراز نیز با انتقاد از جانمایی دکلها در جوار بیمارستانها در شیراز هشدار داد که نصب دکل مخابراتی در جوار بیمارستانها برای سلامت بیماران خطرناک است. (بیشتر بخوانید)
با وجود آنکه «مهرداد سهرابی» مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس در اجرای دستور وزیر ارتباطات اعلام کرد که بر اساس اندازهگیریها میزان تشعشعات در هیچ یک از نقاط اندازهگیری شده در شیراز بالاتر از حد استانداردهای بینالمللی و ملی نیست (بیشتر بخوانید)؛ اما به نظر میرسد نگرانیهای مردم در حوالی پارازیتها و تشعشات دکلهای مخابراتی و … برطرف نشده است.
مدیر شرکت مخابرات فارس همچنین با گلایه تلویحی از این گروه از شهروندان، تصریح کرد: متأسفانه یک دوگانگی جدی در جامعه وجود دارد؛ شهروندان همزمان هم از وجود مشکلات در زمینه ارتباطات مخابراتی در حوزه تلفن همراه و اینترنت گلایه میکنند، هم نسبت به توسعه تجهیزات و نصب امکانات مخابراتی گلایهمند بوده و ابراز نگرانی و ممانعت میکنند.
بر پایه گزارش ایسنا، ایزدی با تأکید بر اینکه تاکنون تاثیر منفی دکلهای مخابراتی بر سلامت افراد در هیچ کجای دنیا تایید نشده است، افزود: شما هیچ مقاله یا ادعای اثبات شدهای در این خصوص نمیتوانید بیابید؛ در حالیکه سازمانهای ناظر مانند انرژی اتمی و تنظیم مقررات رادیویی، به طور مداوم میزان امواج را ارزیابی و آن را ثبت میکنند.
این اظهار نظر در حالی است که دکتر رضا ملکزاده، معاون وقت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تابستان سال ۹۸ اعلام کرده که تردیدی در تاثیر پارازیتها بر افزایش بیماریها نیست؛ او که در سال ۹۸ یکی از بالاترین مسؤولیتهای این حوزه را عهدهدار بود، تصریح کرد: بررسیهای خیلی کاملی در زمینه اثرات مخرب پارازیتها بر سلامت انسان ازجمله تشدید سرطانها صورت گرفته و گزارشهای دقیق هم برای مسؤولانی که در این زمینه تصمیمگیر هستند، ارسال شده است. (بیشتر بخوانید)
اما مدیر شرکت مخابرات فارس با بیان اینکه در فارس سازمان تنظیم مقررات رادیویی، ۱۸ ایستگاه فیکس و شماری ایستگاه سیار دارد و باید تعداد ایستگاههای سازمان انرژِی اتمی را هم به آن اضافه کرد، گفت: میزان امواج رادیویی و مایکروویو در شیراز بسیار بسیار پائینتر از شاخصهای تعیین شده بوده و میزان این امواج به شکل روزانه در سامانه سازمان تنظیم مقررات، قابل مشاهده و پیگیری است.
ایزدی با اشاره به اینکه تجهیزات نصب شده در شیراز و فارس از ۲ برند استاندارد جهانی است، گفت: شهروندان بدانند که افزایش تعداد دکلها موجب افزایش ارسال امواج نمیشود، زمانیکه تعداد دکل کم باشد، تلفن همراه برای یافتن نقطه اتصال، امواج بیشتری را ارسال میکند و این موضوع منجر به مصرف انرژی بیشتر نیز خواهد شد.
او با بیان اینکه بعضی از نگرانیها، بدون پایه و اساس علمی و تحقیقاتی است، گفت: همه ما در منازل خود یا در منازل همجوار دارای دستگاههای مختلفی هستیم که به شکل مداوم تولید امواج الکترومغناطیسی میکند.
** مخابرات: همکاری مردم و دستگاههای اداری در نصب دکلهای جدید، تنها راه حل مشکل مخابراتی است
مدیر مخابرات استان فارس ابراز امیدواری کرد که با تداوم همکاری شورا و شهرداری در فصل جدید فعالیت این مجموعهها، زمینه مناسبی برای احداث ۹۹ سایت جدید مخابراتی تا ابتدای سال ۱۴۰۱ در شیراز فراهم شود.
به گفته این مقام مسؤول، سال گذشته ۸۲ دکل مخابراتی جدید در شیراز نصب شده اما این شهر در حال حاضر برای رفع مشکلات موجود نیازمند نصب ۹۹ دکل دیگر است.
ایزدی گفت: قطعا اگر همکاری و همراهی مردم و حمایت مسئولان و دستگاههای مسئول نباشد، یک دهم این میزان هم نصب نخواهد شد و همچنان شاهد تداوم مشکلات خواهیم بود.
ایزدی خاطرنشان کرد که اگر زمینه و امکان نصب و راه اندازی سایتهای جدید مخابراتی در شیراز و فارس فراهم نشود، قطعا امکانات و تجهیزات موجود به سمت سایر شهرها و استانهایی که زمینه توسعه فراهم باشد، سوق پیدا میکند.
مدیر شرکت مخابرات فارس همچنین بخش دیگری از مشکلات مخابراتی در این استان را مربوط به دستگاههای تقویت کننده غیرمجاز دانست و گفت: در نقاطی که تماسهای تلفنی با سکوت چند ثانیهای مواجه میشود، قطعا دستگاه یا دستگاههای ریپیتر یا همان تقویت کننده غیرمجاز نصب شده است.
ایزدی با یادآوری اینکه یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات مخابراتی، کمبود یا نبود تجهیزات فنی است اظهار داشت: اما در حال حاضر برای رفع مشکل در نقاط حساس استان فارس و شهر شیراز، تجهیزات مورد نیاز وجود دارد.
گفتنی است که کیفیت پایین آنتندهی خطوط تلفن و اینترنت در کلانشهر شیراز و سایر نقاط استان فارس، انتقاد شدید جعفر قادری و ابراهیم عزیزی دو تن از نمایندگان مردم شیراز در مجلس فعلی را در پی داشته است و توضیحات مدیر شرکت مخابرات به نوعی میتواند پاسخ این انتقادات شدید تلقی شود.
انتهای پیام/ سجاد بنام
سلام. دروغ میگن تعدد دکل ها فقط و فقط برای ارسال پارازیت هست و لاغیر!!!