پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

گرما از راه نرسیده، جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد در آتش می‌سوزند و کاری جز نظاره و تماشا از متولی حفاظت از این سرمایه ارزشمند بر نمی‌آید؛ کم‌کاری و عدم کار مؤثر از سوی مدیران این استان مشهود است و استعفای مدیرکل منابع طبیعی تنها پیشنهادی است که در میان این “نداریم و نیست‌های” امکانات و اعتبارات می‌تواند کمی خواب راحت متولیان پایتخت‌نشین طبیعت ایران را آشفته کند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ششمین آتش نابخردانه برخی سودجویان در سایه کم‌توجهی مسئولان به جان جنگل‌های بی‌زبان کهگیلویه و بویراحمد افتاد و تا این لحظه ۴۶ هکتار را خاکستر کرد.

تنها پاسخی که می‌توانیم به درختان غلتان در آتش و دود بدهیم این است که امکانات نیست، اعتبار نیست، بالگرد نیست، نیروی انسانی نیست و ده‌ها “نیست” دیگر….

اگر برای مقابله با آتش هیچ چیز نداریم لابد شهامت استعفا داشته باشیم

اما حداقل اگر اینها همه نیست یک چیز حداقل باشد و آن شهامت استعفا است؛ اگر مدیرکل منابع طبیعی واقعا برای این جنگل‌ها و مراتع بی‌گناه یک کار می‌خواهد انجام بدهد، همین باشد که استعفا بدهد.

جنگل‌ها میگویند اگر حامی نداریم، تماشاگر هم نمی‌خواهیم

نه اینکه تقصیر این همه آتش‌سوزی و نابودی جنگل‌ها را گردن او بیندازیم بلکه به نشانه اعتراض به بی‌توجهی مسئولان ارشد استانی و کشوری استعفا دهد تا اگر جنگل‌های ارزشمند این استان حافظ و متولی خوبی ندارند حداقل تماشاگر و نظاره‌گر هم نداشته باشند و به درد خود در تنهایی و گرما بسوزند.

دیدن صحنه‌هایی از تنهایی و غربت جنگل را می‌توان در تلاش‌های سرهنگ برزمند، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد لمس کرد که با چند نیرو با زبان روزه و بدون امکانات به جنگ آتش رفته است.

شاخه‌های درخت، تنها فریادرس درختان سوخته در آتش است

هر چند اگر روزه هم نباشد، یک آب معدنی را هم از حافظان منابع طبیعی دریغ می‌کنیم اما این یک واقعیت است که جنگل‌های ما در سایه بیخیالی مسئولان استانی و کشوری می‌سوزند و امروز فقط شاخه‌های درختانی که هنوز اسیر آتش نشدند، به فریاد جنگل‌های سوخته می‌روند.

مگر با شاخه درخت می‌شود آتشی با  شعله‌های فوران در این گرمای سوزان را مهار کرد؟!

کدام برخورد را با مسببین آتش‌سوزی در جنگل‌ها داشتیم؟

فرمانده واقعا دست تنها است و آخرین تلاش‌های او نیز نتیجه نمی‌دهد و درختان نیز یکی پس از دیگری تسلیم آتش می‌شوند.

اگر امکانات پیشرفته مبارزه با آتش در جنگل‌ها نداریم حداقل به این پرسش‌ها پاسخ دهیم که ما برای این جنگل‌ها چه کردیم؟ کدام عامل آتش‌سوزی را به سزای عملش رساندیم؟ اگر با فردی در این ارتباط برخورد کردیم کدام بازخورد را در اجتماع داشته است؟ کدام برخورد با آتش‌افروزان جنگل را در ملأ عام داشتیم که درس عبرتی برای دیگران شود؟

چرا اقدامات ما بازدارندگی ندارد؟

آیا نظام اسلامی، یک بالگرد را از کهگیلویه و بویراحمد دریغ می‌کند یا ما عرضه پیگیری نداریم؟

آیا پیگیری مؤثر کردیم که این مملکت با این همه مذیر و مسئول، یک بالگرد را از ما دریغ می‌کنند؟

آیا اگر این استان عرضه داشتن یک بالگرد اختصاصی اطفا حریق را ندارد، حداقل بالگردهایی که در این کشور و در همین نزدیکی ما در فرودگاه‌ها لنگر انداختند، مأموریتی مهمتر از نجات این حجم عظیم از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد دارند؟

محیط زیست در آتش‌سوزی منطقه شکار ممنوع همکاری کند

به هر حال با همه این نکات تأسف‌بار، ششمین آتش‌سوزی جنگل‌های این استان در کوههای “حاتم “و “تل رش” رخ داد که سرهنگ “محمد رحیم برزمند” در همین ارتباط به رسانه ها  گفت که این آتش سوزی از دیروز شنبه ششم خرداد در جنگلها و مراتع شهرستانهای بهمئی و لنده آغاز شده که با تلاش نیروها  ساعت ۱۹ شنبه شب مهار و اطفاء شد اما بعلت شعله ور شدن کنده های باقی مانده مجدد شلعه ور شد.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ نیرو از ادارات مختلف و نیروهای مردمی در حال تلاش برای مهار آتش سوزی هستند، بیان کرد: نیروهای مردمی و اداری شهرهای یاسوج، دهدشت، لیکک، لنده  و سوق به منطقه اعزام شدند.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه بخشی از منطقه آتش سوزی حاتم و تل رش مربوط به محیط زیست است، خاطرنشان کرد: آتش سوزی بیشتر در محدوده منطقه شکار ممنوع محیط زیست است که نیازمند همکاری بیشتر محیط زیست در این زمینه است.

تنها ابزار خاموش کردن آتش، شاخه درختان است

برزمند با اشاره به اینکه آتش سوزی در منطقه صعب العبور و سخت گذر است، تصریح کرد: از طرف شهرستان لنده و همچنین از طرف شهرستان بهمئی تا رسیدن به محل آتش سوزی حدود ۶ ساعت پیاده روی باید صورت گیرد که این مساله توان نیروها را هدر می دهد.

وی ادامه داد: امکانات “فلاش بک” داریم اما شرایط و وضعیت منطقه طوری هست که امکان استفاده از “شن کش وجود ندارد و تنها ابزاری که در حال خاموش کردن آتش هستیم شاخه درخت است.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص علت آتش سوزی عنوان کرد: علت آتش سوزی فعالیت کوره های زغال در منطقه”تشان” از توابع شهرستان بهبهان در استان خوزستان است. در صورت مساعد بودن هوا و نیروهای کمکی امیدواریم تا ساعت ۱۶ امروز آتش سوزی مهار شود.

هم نیروی انسانی می‌خواهیم هم بالگرد

وی بیان کرد: هم نیروی انسانی و هم بالگرد ملخی برای کمک و اطفاء حریق در این دو منطقه نیاز داریم تا سرعت آتش سوزی کنترل و خسارات وارد را کاهش دهیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در خصوص میزان خسارت وارده اتش سوزی تاکنون اضافه کرد: میزان خسارات وارده هنوز بصورت دقیق تا بعداز نقشه برداری مشخص نیست اما طبق برآورده اولیه تاکنون بیش از ۴۰ هکتار جنگل و مرتع در مناطق محیط زیست و منابع طبیعی در آتش سوخت.

فقط استعفا می‌تواند خواب پایتخت‌نشینان طبیعت را کمی پریشان کند

طی سالجاری تاکنون تا قبل از آتش سوزی کوههای “حاتم” و “تل رش” ۵ فقره آتش سوزی در جنگلهای استان کهگیلویه وبویراحمد رخ داد که ۴٫۲ هکتار جنگل و مرتع استان طعمه حریق شده بود تا مجموع جنگل‌های نابود شده به ۴۴٫۲ هکتار در آمارهای رسمی برسد آماری که به مراتب بیش از این میزان است.

در این شرایط که بیش از یک دهه است هکتار هکتار جنگل‌های این استان در آتش می‌سوزند و ما کاری نمی‌کنیم و هر سال فقط از ضرورت داشتن یک بالگرد می‌گوییم، توصیه‌ای که می‌شود به مدیرکل منابع طبیعی داشت این است که استعفا بدهد تا بلکه خواب‌ها در پایتخت طبیعت ایران کمی پریشان شود و متولیان برای نجات این جنگل‌ها تکانی بخورند.

آقای بهشتی از شیرینی مسئولیت و میز مدیریت بگذر و تک‌درختت را بسوز تا جنگل نسوزد.

________________

گزارش از کریم بنام

________________

انتهای پیام/ ک-ب