مهمانی بزرگ در کهگیلویه و بویراحمد/ آیا یازدهم بهمن در یاسوج ماندگار میشود؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
یکم بهمن ماه ۹۷ یک شام کاری در اتاق بازرگانی یاسوج تدارک دیده شد تا مقدمه یک نشست بزرگ در یازدهم بهمن با حضور مدیران اجرایی و امنیتی و همه عوامل قدرت در کهگیلویه و بویراحمد شود؛ نشستی که قرار است میثاقنامه و قسمنامهای امضا و اجرایی شود که برای حمایت از بخش خصوصی هیچ کس خیانت نکند و بدون در نظر گرفتن نگاههای تفرقهآمیزی چون گرمسیر و سردسیر، سیاست و جناح، لجبازی و قومگرایی، همه یکصدا و یکدل شوند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، وضعیت اقتصادی کشور روزهای سختی را میگذراند و این وضعیت در استان کهگیلویه و بویراحمد به مراتب سختتر است؛ بخش خصوصی در این استان تازه سر بلند کرده و در انبوه مشکلات عمومی و خودساخته، لنگان لنگان ادامه میدهد.
اتاق بازرگانی، صنایع و کشاورزی یاسوج هم در همه این سالهای پرمشکل، در کنار این مشکلات و سختیها بود و با سیلی صورت بخش خصوصی را سرخ نگه داشته است تا فریادرسی برسد اما این اقدامات کافی نبوده و زور مشکلاتی که بخشی از آنها خودساخته و فرصتسوزانه است از تلاشهای دلسوزان این عرصه بیشتر بوده است.
در یکی از اقدامات ماندگار و قابل تأمل اتاق بازرگانی، با یک درک اقتصادی درست، مجموعه سپاه فتح در یک شامِ کاری مهمان بخش خصوصی میشوند تا از یک ظرفیت بزرگ اقتصادی و سیاسی به نفع آبادانی و تولید و اقتصاد، استفاده شود؛ حرکتی جدید که اگر خروجی مد نظر آن به سرانجام برسد در ماهها و سالهای آینده بیشتر از آن خواهیم شنید.
ماجرا از این قرار است که یک مهمانی مبارک برای اولینبار در تاریخ استان کهگیلویه و بویراحمد شکل میگیرد تا فرمانده جوان سپاه با آن نگاه مردمی و واقعبینانه روی در روی تولیدکنندگان و فعالین اقتصادی بنشیند و بگوید که سپاه با همه اقتدارش و جایگاهش، پشت تولید و تولیدکننده ایستاده است.
واقعیت آن است که در کنار مشکلات سراسری اقتصادی در کشور، این روزها در استان کهگیلویه و بویراحمد، برای حوزه اقتصادی و سرمایهگذاری اتفاقاتی افتاده است که وضع را از آنچه که بوده بدتر هم کرده است.
موضوعی که در نشست تعدادی از فعالین اقتصادی با فرمانده سپاه فتح، صحبت مشترک همه آنان بوده و حتی مدیران بخش اجرایی و نماینده بخش خصوصی بدون پرده از آن سخن گفتند.
صحبت از نظارتهای موازی و بیامان، فضای بگیر و ببند و “کی بود کی بود” است که در نهایت احساس ناامنی را برای فضای کسب و کار ایجاد میکند و هدف مقدس مبارزه با فساد و رانت را که به تازگی در دستگاه قضایی جدیتر گرفته شده را به حاشیه میبرد و عرصه را برای کار و خدمت تنگتر میکند.
آنجا که نماینده شرکت موفق و کارآفرین سینره و طبیعت زنده به صراحت به فرمانده سپاه میگوید این روزها اگر یک برگ کاغذ A4 از یک مدیر بخواهیم، میگویند بازرسی “پدرمان را در میآورد”.
موضوع دردآوری که بدون شک هرگز هدف دستگاه نظارتی بازرسی و قوه قضاییه نخواهد بود واین یک فضای غلطی است که اصلاح خواهد شد.
یا صحبت دیگر چنگیز هاشمی، مشاور ارشد اقتصادی استاندار که میگوید هیچکس مخالف نظارت نیست اما چرا آن روز که باید جلوی انحرافات مالی را میگرفتیم کاری نکردی و امروز و در شرایط حساس اقتصادی مو را از ماست بیرون میکشیم و یقه همه را گرفتیم!
یا آنجا که نماینده بخش خصوصی و رئیس اتاق بازرگانی یاسوج به صراحت میگوید که خواسته ما شفافیت در اقتصاد و مبارزه با فساد است و کسی که از راه میرسد و رانتی میگیرد و سرمایهای به هم میزند، از بدنه بخش خصوصی نیست و نباید تر و خشک با هم بسوزند.
کیانی میگوید حقیقت آن است که دستگاههای نظارتی و ناظر بسیار زیاد شدند و سرمایهگذاران را عاجز کردند؛ نظارت باشد خوب است اما اگر قرار است یک پروندهای بررسی شود یکبار و با یک مکانیزم واحد بررسی شود نه اینکه به کرات و هر لحظه هر دستگاهی که خواست و میلش کشید به بهانه نظارت، شیرازه یک واحد تولیدی را از هم بپاشیم و “دوار” یک سرمایهگذار که در این شرایط اقتصادی، ایثار میکند را صاف کنیم.
خواسته ما اعمال نظارتی است که به شرافت و حیثیت یک بنگاه اقتصادی لطمه نزند.
یا آنجا که داریوش دیودیده، مدیر اجرایی حوزه صنعت و تجارت میگوید که ما هم مخالف هر فعالیت اقتصادی خارج از ضوابط هستیم اما سرمایهگذاری در کهگیلویه و بویراحمد قبل از هر چیز نگاه ویژه حمایتی میخواهد چرا که سنگها زیاد هستند و نباید سنگ جدید پیش پای سرمایهگذاران و فعالین اقتصادی گذاشت.
به هر حال این دغدغهها که حرف مشترک و یک صدای اهالی تولید و اقتصاد بود، در یک شام کاری به گوش بچههای سپاه که از واحدهای حفاظت اطلاعات و معاونین تا بسیج اقشار و فرماندهان شهرستانی همگی بودند، رسید و گویا خبری در راه است؛ خبری که فضا را برای فعالیت اقتصادی و سیاستهای راهگشای اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر انقلاب فراهم میکند.
رئیس حفاظت اطلاعات سپاه با تأیید کلی دغدغه فعالین بخش خصوصی گفت که موضوع را به رئیسکل دادگستری این استان منتقل کردیم و تغییراتی برای ترمیم فضای فعلی انجام خواهد شد.
اما امیدوارکنندهترین نکته مهمانی کاری فعالین اقتصادی با بچههای سپاه جایی بود که سردار خرمدل با قبول واقعیت از یک میثاقنامه بزرگ حرف زد.
او گفت که مدتی است که وضع نابهنجاری در فضای مدیریتی و کسب و کار این استان به وجود آمده و ترس عجیبی در دل همه آنهایی که میخواهند کار کنند، به وجود آمده است.
فرمانده سپاه کهگیلویه و بویراحمد گفت: مدیرانی نزد من میآیند و میگویند نمیتوانیم کارمندمان را هم متقاعد کنیم که فلان کار قانونی را شروع کنند، جرأت آن را ندارند چرا که میگویند میترسیم مشکلی برایمان پیش بیاید در صورتی که اینگونه نیست و این یک برداشت اشتباه است و باید اصلاح شود.
سردار خرمدل از یازدهم بهمنی گفت که قرار است همه عوامل قدرت و تصمیمگیرندگان حوزه اجرا و نظارت، بازرسی و اطلاعات، عوامل نظامی و انتظامی، استاندار و معاونین، مدیرانکل، فعالین بخش خصوصی، نمایندگان مجلس و خبرگان رهبری و همه ذینفوذان قوای سهگانه با هم بنشینند و میثاقنامه و قسمنامهای را امضا کنند که همه چیز را کنار بگذارند و برای حمایت از بخش خصوصی، رونق اقتصادی و ایجاد شغل و درآمد در کنار هم باشند و یکصدا شوند.
فرمانده جوان سپاه، با یک درک درست از اوضاع کسب و کار در این استان مگر نه این است که در بسیاری از استانها در مسائل کلان، همه با هم هستند و حرفشان یکی است چرا ما در کهگیلویه و بویراحمد اینگونه در مقابل هم باشیم؟ چرا اینجا نگاهها یا صفر است و یا صد؟ چرا این همه خودزنی میکنیم؟
کجای دنیا برای یک قبض آب، کارخانهای را تعطیل میکنند؟ کجای دنیا به یک کارآفرین به دید مجرم و فاسد و قومی و سیاسی نگاه میکنند؟ کجای دنیا هر مدیر ما در بخشهای مختلف اجرا و نظارت فقط بخش خودش را میبیند؟ ما به معنای واقعی در یک جنگ واقعی هستیم و نباید خیانت کنیم.
سردار خرمدل، این اقدام را گام اول خواند و گفت در گام دوم به سراغ رسانهها خواهیم رفت چرا که آنها نیز در تقویت و تضعیف این فضای نگرانکننده، سهمیم هستند.
به عینه ذهنیتها و زود قضاوتکردنها را در خبرنگاران دیدم و چون اینها هستند که قلم میزنند و فضاها را ترسیم میکنند لذا باید اینها نیز همراه شوند و نگاهها عوض شود.
وی از گام سوم هم خبر داد و گفت: یک جلسه خصوصی نیز بین کارآفرینان و فعالین بخش خصوصی و مدیران اجرایی با سازمان بازرسی، ادارهکل اطلاعات، دادگستری، حفاظت اطلاعات سپاه و دیگر نهادهای موثر برگزار خواهیم کرد تا اگر جرأت کار از آنها گرفته شده، آن را برگردانیم و این خاطرجمعی را به همه بدهیم که کار کنند و چرخ اقتصاد و تولید بچرخد.
وی توضیح داد که استان کهگیلویه و بویراحمد، استان کوچکی است و یک اتفاق بد یک دستگیری یک محکومیت، فضا را خراب میکند اما من اطمینان میدهم که این فضا تغییر میکند و هدفها یکی است.
وی تأکید کرد که مجموعه امنیتی سپاه در کنار تولیدکنندگان و بخش خصوصی است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، جبار کیانی به عنوان وکیل و نماینده بخش خصوصی در شرایطی که وضعیت عادی نیست به خوبی تشخیص داد که نیاز به حمایت سپاه و عوامل امنیتی در عرصه اقتصاد است و با دعوت از فرماندهان ارشد سپاه به خوبی، یک حلقه مستحکم را به زنجیره سست و شکننده حوزه سرمایهگذاری و کارآفرینی متصل کرد تا شاید بخش خصوصی نوپای کهگیلویه و بویراحمد در این شرایط نامطلوب، زمینگیر نشود و با یک همت عمومی، از زمین بلند شود.
اگر آن میثاقنامه عمومی در کهگیلویه و بویراحمد که سردار خرمدل میگوید، امضا و اجرایی شود، بخش خصوصی و حوزه کارآفرینی و اشتغال شب به یاد ماندی یازدهم بهمن و شام کاری اتاق بازرگانی را هرگز فراموش نخواهند کرد.
———————-
تصاویر
انتهای پیام/ک-ب
جناب فرمانده با اون آدمایی که دور و برت نشستن حواست باشه…