موسویان در ادارهکل صمت چه کرده است؟ از تحویل یک ویرانه تا جوشش تقاضاهای سرمایهگذاری
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
موسویان در ادارهکل صمت چه کرده است؟ از تحویل یک ویرانه تا جوشش تقاضاهای سرمایهگذاری
ریواس جنوب/ امروز دقیقا ۳۶۵ روز است که سید امیرتیمور موسویان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد شده است؛ او در این یکسال کارنامهای موفق از خود بجا گذاشت به طوری که فقط در یک قلم ۱۲ پیشنهاد دست به نقد سرمایهگذاری در حوزه صنعتی و معدنی استان را روی میز استاندار گذاشت.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، امیرتیمور موسویان، فرزند شهید ایمور موسویان که در کربلای ۴ در جزیره مینو مفقودالاثر و پیکر مطهرش پس از ۱۴سال با شناسایی توسط گروه تفحص شهدا در گلزار مطهر شهدای دهدشت ملجا و زیارتگاه جاماندگان از قافله ایثار و شهادت است؛ او یکی از مدیران متعهد و در تراز انقلاب است که به گواه تحلیل کارشناسان، مدیری دستپاک و چشمپاک است.
او را میتوان یکی از کهنهکارترین کارشناسان در حوزه صنعت، معدن و بازرگانی دانست که در مقاطع مختلف از گزینههای اصلی مدیرکلی سمت در کهگیلویه و بویراحمد بود اما در یک دولت به بهانه اصولگرایی و علقهای که به خانوادههای شهید و ایثارگر داشت و در یک دولت به بهانه اصلاحطلبی و فکر و اندیشه باز و مترقی از این مسئولیت بازمیماند و البته موسویان فردی نبود که خودش را آویزان این نماینده و آن دلال و این سیاسیون کند.
در آبان ۱۴۰۲ مسئولیت سه حوزه حساس و مهم صنعت، معدن و بازار و بازرگانی به امیرتیمور موسویان رسید؛ ویرانهای که نه صنعتش تعریفی داشت و نه معدنش؛ بازار هم به دلیل نوسانات اقتصادی و برخی تصمیمات از جمله حذف ارز ترجیحی و… حال ناخوشی داشت.
سید امیرتیمور در این شرایط کارش را آغاز کرد، اما برای تغییر در وضعیت موانع بزرگتری هم داشت و او هرگز دستش در انتخاب مدیران و معاونین و ترکیب مدیریتیاش باز نبود؛ علاوه بر فشارهای سیاسیون که صمت را حیات خلوت خود دیده بودند، مسائل کشوری و استانی از جمله برگزاری چندین انتخابات مجلس و ریاستجمهوری، شهادت رئیسجمهور، استقرار دولت جدید، تغییر استاندار و…. میدان عمل او را بستهتر کرده بود.
با همین وجود، اما موسویان تغییرات را در حوزه میدانی و عملیاتی آغاز کرد و منشأ اقدامات خوبی در صنعت، معدن و بازرگانی استان شد.
موسویان در اولین اقدام، یک اتاق فکر با حضور افراد صاحب نظر و منصب در حوزههای صنعتی، معدنی و تجاری تشکیل داد تا منطق و عقلانیت بر تصمیمات این سه حوزه حاکم شود.
در کنار اتاق فکر، تشکیل شورای همخانواده صمت، تهیه سند چشمانداز توسعه صنعتی و معدنی استان در افق چشم انداز چهار ساله ، رایزنیهای اقتصادی با سرکنسولگری چین، تدوین سیاستهای راهبردی و چند اقدام دیگر در این زمینه بخشی از تلاشهای موسویان برای ساختارمند کردن این سه حوزه بود.
موسویان برای پرهیز از خام فروشی در معادن هم اقداماتی را انجام داده که در ماههای و سالهای آینده به بار خواهد نشست.
در این دوره مدیریتی وضعیت واحدهای تولیدی و صنعتی با توجه به مشکلات اقتصادی کشور به صورت مستمر و دورهای رصد شد و به کمک ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به صورت میدانی و عملیاتی، حمایتهای قابل توجهی از تولید و اشتغال انجام شد.
۲۱ فرصت مهم و طلایی در پهنههای معدنی استان شناسایی شدند و در کارگروههای ملی و با حضور مقامات منابع طبیعی و محیط زیست کشور تلاش شد تا با جذب سرمایهگذار این فرصتها بلوکه نشوند و از دست نروند؛ تلاشهایی که مردم آثار آن را به زودی لمس میکنند.
همچنین در این دوره اقدامات خوب و عملیاتی برای تامین و رفع مشکلات صنایع گازبر، ناترازیهای برق، راهکارهای عملیاتی برای افزایش تولید، جذب مشوقهای صادراتی، تدوین زنجیره ارزش صنایع نفت و پتروشیمی، خروج صنایع آلاینده درون شهر، استقرار شهرکهای صنفی از جمله طلافروشان و موبایلفروشان و ایجاد پستهای برق وجاده زیرساخت معادن برای دومعدن در استان انجام شد.
ماحصل این تلاشها، احیاء ۱۱ واحد تولیدی با ظرفیت۱۳۳ نفراشتغال با ۵۴۱ میلیارد ریال سرمایهگذاری از جمله قند شاهین دنا، شن و ماسه قلعه رئیسی، تعاونی ۹۷۷ صنایع فلزی بویراحمد و جذب سرمایه گذار در نقاط مختلف استان و همچنین احیای واحد تولیدی راکد بیواتانول باتامین مالی ۳۵۰۰ میلیارد تومان تاکنون بوده است.
پیگیریهای مستمر وی منجر به تقاضای متعدد شرکتهای سرمایهگذاری از جمله شرکت سیلک برای فراوری ماده معدنی سلستین ، فراوری کاغذ از آهک ، اجرای فولاد ، میله و میلگرد و لوله های بدون درز ، تولید کود اوره و سوپرفسفات، شرکت سرمایه گذاری کاوشگران ماهشهر برای طرح پلی اتیلن سبک، شرکت سرمایه گذاری صادرفر برای اجرای طرح C3+، شرکت سرمایه گذاری اریا کوشا پالایش برای تولید بنزین ، بنزن وسایر مشتقات ان با رویکرد ارز آوری صادراتی و شرکت سرمایه گذاری وستا برای فرآوری ماده معدنی فسفات اشاره کرد.
میتوان گفت در این مدت، افزایش میزان سرمایهگذاری صنعتی در استان از سقف ۱۶۰۰۰ هزار میلیارد ریال به ۵۷۰۰۰۰ هزار میلیارد ریال که در تاریخ صنعتی استان بیسابقه است.
پیگیری مستمر برای تخصیص ارز قریب ۶۳ میلیون دلار برای نوسازی خطوط ماشین آلات صنایع در استان که باز هم در تاریخ این استان بیسابقه است .
از دیگر موفقیتها میتوان به صدور مجوزهای متقاضیان اعم از جواز تاسیس ، پروانه کسب صنفی ، کالاهای دخانی و …. با رویکرد بهبود مستمر فضای کسب و کار به تعداد ۳۷۱۵ فقره، جذب ۱۰۰ درصدی از تعداد ۵۲ فقره با ارزش ۲۴۱۸ میلیارد ریال سهم صنعت استان از محل تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه و جذب ۱۰۰ درصدی سهم صنعت از محل نهضت احیاء به میزان ۳۲۵ میلیارد ریال از ۸ طرح.
جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات استانی به مبلغ ۷۵٫۲۴۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال و ابلاغی به مبلغ ۷۲٫۵۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال برای پروژههای عمرانی در حوزه زیرساخت(در مجموع به میزان ۱۴۷٫۷۴۱٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال).
افزایش سهم صادرات غیر نفتی استان و جهش قابل ملاحظه نسبت به سنوات گذشته به میزان ۳۰ میلیون دلار از دیگر موفقیتهای مدیریت امیرتیمور موسویان در دو سال اخیر بوده است.
در حوزه مسایل فرهنگی، رسانهای و شعائر مذهبی، پاسخگویی به اربابرجوع نیز ادارهکل صمت در این مدت حرف قابل قبولی برای گفتن داشت و رتبههای خوبی هم کسب کرد.
در این بین نباید از موفقیتهای دیگری چون انتخاب به عنوان مدیر جهادی درحوزه پیشرانان بسیج صنعت و معدن کشور، لوح تقدیراز وزیر صنعت برای تدوین و ساماندهی ثبت سفارش صادرات غیر نفتی در کشور، پیشران و پشتیبان در معاضدت از برنامه های ملی و مذهبی و تجلیل بنیاد مهدویت استان و کسب رتبه چهار استان برتر استان در زنجیره ارزش نفت و گاز و پتروشیمی در نمایشگاه۲۰۲۴ اکسپو در اردیبهشت ماه در نمایشگاه بین المللی تهران غافل بود.
با جمعبندی این عملکرد و با لحاظ کردن مشکلات و موانع ملی از جمله دو انتخابات مجلس، انتخابات ریاستجمهوری، تغییر دولت و به تبع آن تغییر استاندار میتوان گفت امیرتیمور موسویان در ادارهکل صمت، خوب عمل کرده است.