پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

زهرا زمانی، نائب رئیس شورای شهر یاسوج می‌گوید: من فقط نماینده زنان نیستم؛ این در حالی است که زنان این استان بعد از چشیدن مزه وحدت و انسجام در انتخابات شورای شهر این بار می‌خواهند میدان فراخ‌تری به نام مجلس شورای اسلامی را تجربه کنند؛ این گزارش برخی زوایای مطالبات و دستاوردهای جامعه زنان این استان را بررسی کرده است.

زمانی زهرا2زهرا زمانی که رأی نخست شهر یاسوج را در انتخابات این دور شورای شهر به دست آورد در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی ریواس گفت: کار من فقط مختص به بانوان نیست و من در هر دو حوزه کار می‌کنم.

نائب رئیس شورای شهر یاسوج افزود: من نماینده مردان هم هستم و اقدامات و برنامه‌های من انحصاری حوزه زنان نیست.

وی با اعلام این وعده که به زودی به مردم گزارش کار خواهم داد، تصریح کرد: در این مدت در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و بحث تغییرنام‌ها کارهای خوبی انجام دادیم.

وی به نتیجه رساندن شروع ساخت پارک بانوان را اقدام شاخص خود در حوزه زنان برشمرد.

از نمایندگی زنان تا نمایندگی مردان

در گفته‌های زهرا زمانی یک نگاه وسیع‌ دیده می‌شود و یک آسیب بزرگ؛ نگاه وسیع این است که نماینده جامعه زنان، توانایی خود و حمایت‌های جامعه را هم در بخش بانوان و هم مردان، یک پایگاه مطمئن می‌بیند و آسیب بزرگ نیز این است که وی به عنوان نماینده  واقعی زنان آیا توانسته است در راستای خواسته‌های موکلینش در شورای شهر گام بردارد که حالا بخواهد نماینده مردان هم باشد؟ مگر مردان کمبود نماینده دارند؟ آیا این گفته زهرا زمانی به این معنی است که فلسفه وجودی انتخابش را از یاد برده است؟ آیا او اهمیت فرصتی که برای حمایت از جامعه مظلوم زنان به دست آمده را می‌داند؟

به گزارش ریواس برای نخستین بار بود که حدود دو سال پیش، جامعه زنان شهر یاسوج با یک اجماع و مشارکت مثال زدنی، یکی از کرسی‌های پارلمان محلی مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد را به زهرا زمانی سپردند.

یک مشارکت، یک تمرین، یک تجربه و یک رهبر

مشارکتی که می‌تواند تمرین و تجربه موفقی برای افزایش حضور زنان در صحنه تصمیم‌گیری‌های اجتماعی در یک جامعه مدنی باشد و تجربه‌ای که البته رهبری آن به یک زن جوان و کم‌تجربه سپرده شده تا خود آزمونی برای رفع نقایص مدیریت و مشارکت زنان در عرصه‌های مهم اجتماعی و مسئولیت‌ها باشد.

در جامعه ایران که زنان سهم بسیار اندکی در اجتماع دارند و توانایی‌های آنان دیده نمی‌شود و گاها متهم به ناتوانی هم می‌شوند، این حرکت وحدت‌آفرین زنان یاسوجی، نقطه امیدبخشی برای بازیابی و تحقق کامل حقوق زنان در اجتماع بوده است.

انتظارات پایین زنان نباید برای زهرا زمانی مصونیت ایجاد کند

باید گفت در این حرکت مدنی که زنان ستون مستحکم آن بودند، کارنامه زهرا زمانی به عنوان محصول حمایت‌های یکپارچه زنان در انتخابات شورا، محل ایرادات و کاستی‌های زیادی است که در مجال‌های بعدی به آن اشاره می‌شود.

انتظارات پایین جامعه زنان در استان کهگیلویه و بویراحمد در سایه و چتر فرهنگ عشیره‌ای و قبیله‌ای نباید خیال زهرا زمانی را از بابت کم‌کاری و ارائه یک کارنامه ضعیف در پایان ۴ سال رهبری جامعه زنان در پارلمان محلی راحت کند.

تصمیم جدید زهرا زمانی

بر اساس اطلاعات تقریبا موثق، زهرا زمانی قصد دارد تا این‌بار خود را در معرض انتخاب زنان این استان در میدان بزرگتر انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار دهد موضوعی که به میزان رضایت زنان از عملکرد او در شورای شهر بستگی دارد.

به هر حال نشانه‌های امیدبخشی از اعتماد به زنان و میدان‌های بزرگ‌تری برای بروز توانایی‌های زنان آن هم در استانی کوچک با فرهنگ عشیره‌ای و عشایری به وجود آمده است که باید دید زنان این استان آیا از پارلمان محلی به پارلمان ملی راه پیدا می‌کنند؟

یا این تصور غلط برخی‌ها که می‌گویند جامه و لباس نمایندگی مجلس شورای اسلامی و حتی دیگر مسئولیت‌های کلان برای بانوان گشاد است، تحقق پیدا می‌کند؟

تصوری که با پیروزی زهرا زمانی تا حدی به حاشیه رفت ولی برخی عملکردهای ضعیف و فراموش کردن چگونه پیروز شدن این نماینده بانوان تا حد زیادی همان تصور غلط را دوباره به متن آورد.

مجال‌های کم و توانمندی‌های زیاد

جامعه زنان در این استان اگر چه تاکنون مجالی قابل ذکر برای نشان دادن قابلیت‌ها و توانایی‌های خود پیدا نکردند، ولی یادمان نرود که زنان توانمند و قابلی در این استان داریم که علاوه بر رسالت سنگین مادری و همسرداری می‌توانند گردانندگان توانمندی در صحنه‌های محتلف اجتماعی باشند؛ و مدیران زن به مراتب قوی‌تر از مردان داریم که از آن‌ها در عرصه‌های مدیریتی استفاده نمی‌کنیم.

از سوی دیگر حمایت‌های البته پر از محدودیت دولت تدبیر و امید از زنان شایسته و توانمند نیز دریچه‌های خوبی را روی زنان گشوده است؛ انتخاب‌های سید موسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد، از بین جامعه زنان در مسئولیت‌هایی چون معاونت فرمانداری، رئیس دانشکده، مشاوره، معاونت محیط زیست و چند مسئولیت دیگر می‌تواند راه را برای سپردن مسئولیت‌های مهم‌تر هموارتر کند.

اگر زنان به حاشیه‌نشینی خود تن دهند، هیچ ناجی کاری برای این درد بزرگ مکی‌کند

بخشی از مظلومیت جامعه زنان کهگیلویه و بویراحمد به محرومیت تاریخی این استان و حتی ظلم‌های رفته بر نیروهای انسانی مرد آن برمی‌گردد ولی آنچه از همه مهمتر است مطالبه‌گری زنان این استان برای به دست آوردن حقوق خود است.

اگر جامعه زنان به حاشیه‌نشینی خود در عرصه اجتماعی تن دهد، هیچ ناجی نمی‌تواند برای این درد بزرگ کاری کند.

گزارش از کریم بنام