پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

چند روزی است که پیکر پاک ۹ شهید دفاع مقدس وارد استان شده است؛ میهمانانی که میهمان‌پذیری مردم خونگرم کهگیلویه و بویراحمد را دیده‌اند. ۷ نفر از این عزیزان گمنام بودند. در این میان شهید احمد آذریان و شهید جانمحمد کریمی هم به زادگاه خود بازگشتند.

به گزارش ریواس؛ مردم شهرهای یاسوج، گچساران، دهدشت، لنده، سوق و قلعه رئیسی استقبال پرشوری از ۹ شهید گرانقدر تازه وارد به استان کردند و نشان دادند همچنان غیرت و شرافت برایشان اولویت اول است.

شهید “گمنام” در لفظ است

شهیدان زنده‌اند، فریادشان در گوش زمانه پیچان است و نامشان بر بلندای تاریخ حک شده است و اما این “گمنامی” که  برای برخی از شهیدان بکار برده می‌شود نام شناسنامه‌ای است. راه شهید، راه دفاع از مرزهای فکری و جغرافیایی مملکت است؛  راهی نورانی که طبیعتاً شهید این راه هیچ گاه گمنام نخواهد بود.

جانمحمد کریمی  و احمد آذریان مظهر عینی مقاومت بوده‌اند

جانمحمد کریمی فرمانده رشید جبهه و جنگ  در پد خندق حماسه آفرید و با رشادتی وصف‌ناپذیر الگوی موفقی برای مقاومت شد؛ مادر بزرگوار این فرمانده شهید می‌گوید: فرزندم بعنوان یکی از شجاع ترین و نترس ترین فرد در جبهه معروف بود با توجه به  خاطراتی که همرزمان شهیدش نقل کرده اند؛ در عملیات پد خندق و سایر عملیات ها در مکالمات بی سیم های عراقی چندین بار نام جانمحمد کریمی را به زبان می آوردند که نشان از شجاعت و نترسی و هوشمندی شهید و ترس عراقی ها از نام شهید جانمحمدکریمی بود. احمد آذریان هم از همراهان شهدای حماسه ساز غواص بود شهدایی که هیچ نیازی به تعریف از شجاعتشان نیست. آنانکه حقیقتاً دل به دریا زده‌اند، دل که نه! در واقع جان به دریا داده‌اند.

این دو شهید عزیز پس از سالها دوری از وطن به زادگاه خود بازگشتند و مورد استقبال گرم هم استانی‌های خود قرار گرفتند.

غم وشادی استان را فرا گرفته بود

در مراسم استقبال و در میان ماتم انبوه مردم،  رگه‌هایی از شوق هم قابل مشاهده بود؛ اشک‌های شوق مادران سرداران شهید کریمی و آذریان اوج ظهور این احساس دوگانه بود، احساسی که برای این مادران هم حزن فراق را داشت و هم شوق وصال گمشده‌هایشان را!

اما برای مسئولین و مردمی که به استقبال پیکر شهداء آمده بودند هم همین احساس دوگانه وجود داشت؛ آنان هم از تازه شدن داغ فرزندان غیور استانشان حزین بودند و هم از عشق کم نظیر مردم نسبت به ایثار و ایثارگران، شوقمند!

این شور حضور مسئولیت‌ها را سنگین کرده است

حضور با شور و شعور مردم استان در استقبال از شهداء که طی آن از همه اقشار و از همه سنین به‌ویژه جوانترها آمده بودند نشان داد که جامعه همچنان آمادگی پذیرش فرهنگ ایثار را دارد و آن‌گونه که بر‌می‌آید، کم‌کاری و سهل‌انگاری در این حوزه به هیچ‌وجه پذیرفتنی نیست و مسئولان مرتبط باید پیام این حضور را به خوبی درک نمایند و در راه ترویج فرهنگ ایثار کم نگذارند.

تشیع شهیدان گمنام

شهیدان زنده را فراموش نکنیم

ایثارگران و جانبازان یعنی همین “شهدای زنده” هم کسانی بودند که همگام و همپای همان شهدا جان خود را در نهایت اخلاص در کف دست گرفته بودند و به دفاع شرافتمنمدانه از میهن پرداختند. آنانکه در راه دفاع رفته بودند که برنگردند اما گویی تقدیر آنان برگشتن بود و حال که برگشتند مقام آنها هیچ کم از مقام شهید ندارد و جا دارد هم با سرکشی و احوالپرسی مداوم از آنان ارادت خود را به این شهیدان زنده به نمایش بگذاریم.

به هرحال ورود این شهیدان به استان غنیمتی است که باب دیگری را برای اقدامات فرهنگی بر روی استان گشوده است. واژه شهید با واژه دفاع عجین شده است  و جامعه‌ای که قدرت دفاع و ابزار دفاع از خود را نداشته باشد محکوم به مرگ تدریجی است! پیام شهیدان پیام واضحی است که از وصیت‌نامه‌ها و یادداشت‌های به جا مانده از این عزیزان قابل حصول است. این پیام باید با درایت و صداقت به جامعه منتقل شود و نباید از خطر سوء استفاده‌ی حزبی و گروهی از نام شهداء غافل ماند چرا که ایثارگری و شهادت طلبی در راه دفاع از کیان ملت، یک بحث فراجناحی و ملی است و نباید اهمیت و شان آن تحت هیچ شرایطی پایین آورده شود.

انتهای پیام/

………………….

گزارش از: رحیم بنام

………………….