پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اصرار رئیس دانشگاه شیراز بر کناره‌گیری، گویا یکی دیگری از ترکش‌های ناباورانه ماجرای «دوشنبه سیاه» است. ماجرایی که کمتر کسی منتظر دیدن چنین پرده‌هایی از آن بود.

به گزارش ریواس جنوب، حدود ۲۰ ماه از ماجرای حمله‌ی خشونت‌آمیز موتورسواران به «علی مطهری» در جریان سفر به شیراز -به منظور سخنرانی در دانشگاه این شهر- می‌گذرد اما همچنان کنش‌ها و واکنش‌های طرفینِ همان ماجرا، به گونه‌های رنگارنگ تکرار می‌شود.

در پی آن حمله بود که پرونده‌ی قضایی در دادگاه تشکیل شد و وزیر کشور نیز با احضار استاندار فارس از او خواست با عاملان این حادثه برخورد شود اما پیش از صدور رأی یا هر اقدام قابل توجهی در این زمینه، استاندار فارس از کار کنار رفت؛ محاکمه‌ی مهاجمان به مطهری نیز چندی بعد آغاز شد و بنا بر ادعای خود او، متهمین اعتراف کردند که برای حمله‌ی غافلگیرکننده، از یکی از نهادهای خاص دستور سازمانی گرفته بودند!

* نتایج حیرت‌آور

دکتر مجید ارشاد و دکتر سید علی اکبر صفوی- رئیس و قائم مقام رئیس دانشگاه شیراز

با این حال چند ماه بعد، صدور احکامی علیه دکتر مجید ارشاد (رئیس دانشگاه شیراز) و دکتر سید علی‌اکبر صفوی (قائم‌مقام وی)، موجب بُهت و حیرت کسانی شد که منتظر برخورد جدی با عاملان حمله به میهمان دانشگاه شیراز بودند. برخوردی که -دست‌کم نمودِ رسانه‌ای آن- بیش از «عاملان حادثه» متوجه «میزبانانِ» آن سخنرانی شد.

حالا ۲۰ ماه پس از ماجرای سوءقصد به نماینده مجلس در شهر متمدن شیراز، آنگونه که دکتر سید علی‌اکبر صفوی می‌گوید، رئیس دانشگاه شیراز از مقام خود استعفا کرد و در ادامه به دلیل مخالفت با استعفایش، از اختیار خود برای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کرد و حاضر به ادامه فعالیت در دانشگاه شیراز نیست؛
قهری که بنا بر اظهارات تلویحی دکتر صفوی، به نشانه‌ی اعتراض به فشارهای بی‌امان بر این دانشگاه، عدم تحقق قول‌هایی درباره احکام دادگاه حمله به مطهری و سرانجام «یک حرکت عجولانه در هفته گذشته» صورت گرفته است.

* ارشاد حاضر به بازگشت به دانشگاه نیست

در هر حال گفته می‌شود که علی‌رغم مخالفت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با استعفای دکتر ارشاد، اما حکم بازنشستگی رئیس دانشگاه شیراز به درخواست خود وی رسماً صادر شده است.

همچنین برخی از کارمندان مدیریت این دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ریواس جنوب اطلاع داده‌اند که دکتر ارشاد از چندی پیش در محل کار خود حاضر نشده است و امور مدیریتی دانشگاه توسط دکتر ابراهیم گشتباسبی‌راد اداره می‌شود.

قائم مقام رئیس دانشگاه شیراز در توضیح دلیل استعفا و تقاضای بازنشستگی رئیس این دانشگاه، گفته است: «در طول یکسال گذشته پیرامون احکام غیرمنطقی که درباره دادگاه مرتبط با حمله به آقای دکتر مطهری وجود داشت، قول‌های پراکنده‌ای داده شده بود که این قضیه حل و فصل و این کار غیرمنطقی پاک می‌شود. اما متاسفانه در یک ماه گذشته فشارها و اقداماتی انجام شد تا این حکم‌ها اجرایی شود. هفته گذشته نیز یک حرکت عجولانه در این زمینه انجام شد که البته با درایت وزارت علوم، قوه قضائیه و رئیس کل دادگستری استان فارس، این قضیه خیلی سریع در یکی دو روز کنترل و مقرر شد روند پیگیری‌ها به طور مرسوم جلو برود {…} و لازم است در این رابطه از همه کسانی که تلاش کردند مسائل حل و فصل شود و بی جهت بحران ایجاد نشود، تشکر کنم.»

معاون برنامه‌ریزی و توسعه دانشگاه شیراز از تلاش وزارت علوم برای جلب رضایت دکتر ارشاد و بازگشت به محل کار خبر داده است اما تصریح می‌کند: «متأسفانه رئیس دانشگاه شیراز تمایلی به بازگشت ندارد.»

* شرط بازگشت رئیس مستعفی

با این حال به‌نظر می‌رسد با وجود صدور حکم بازنشستگی دکتر ارشاد، اما هنوز امکان ابطال این حکم نیز وجود دارد. دکتر صفوی در این زمینه می‌گوید: «همه چیز امکان بازگشت دارد اما باید شرایط بازگشت فراهم باشد؛ شرایط بازگشت از نظر ما یعنی فشار بیش از حد روی دانشگاه متوقف شود. به‌هرحال اگر آقای دکتر ارشاد قصد بازنشستگی می‌داشت، زودتر اقدام می‌کرد اما هفته گذشته به دلیل فشاری که علی‌رغم اینکه حدود ۳۰ سال از خدمت دکتر ارشاد در دانشگاه شیراز می‌گذرد، وجود دارد این کار انجام شد.»

* ناجیانی که خود قربانی شدند!

به گزارش ریواس جنوب، اصرار دکتر ارشاد بر کناره‌گیری از مقام خود در حالی صورت می‌گیرد که در سال‌های اخیر برخی از دانشجویانی که در دوران مدیریتی هشت‌ساله‌ی اصولگرایان در دانشگاه شیراز، با برخوردهای قهری و ناعادلانه‌ای مواجه بودند، روند پیگیری حقوق پایمال شده‌شان در دوران فعلی آنها را راضی نکرده بود و دلخوری‌هایشان را بر مجموعه مدیریتی فعلی نیز زمزمه می‌کردند؛
دانشجویانی که تغییرات مدیریتی در سطح ملی و به دنبال آن در دانشگاهشان آنها را به یافتن ناجی امیدوار کرده بود اما رفته رفته امید خود را بر باد رفته دیده‌اند.

حالا به‌نظر می‌رسد مجید ارشاد و علی‌اکبر صفوی، خود نیز مانند دانشگاه و دانشجویان مظلوم‌شان، قربانی برخوردهای قهرآمیز نهادهای دیگر شده‌اند.

انتهای پیام/ سجاد بنام