معاون سازمان فضای سبز شهرداری شیراز: نازیباییهای بصری از چهره شیراز زدوده میشود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
معاون سیما و منظر شهری سازمان سیما، منظر و زیباسازی شهرداری شیراز، از برنامهریزی این سازمان برای زدودن نازیباییهای بصری از چهره شیراز خبر داد.
به گزارش ریواس جنوب، به نقل از ایسنا حسین پروین خاطرنشان کرد: چشمانداز این سازمان در سیمای بصری احیای هویت شهر است، چرا که هویت شیراز در پل سازیها و تقاطعها نیست که همان بستر تاریخی و فرهنگی در قالب المانهایی مانند میدان آزادی، مقبره حافظ و سعدی است.
پروین با اشاره به تاثیر روانی سیمای بصری شهر بر ساکنین مناطق، خاطرنشان کرد: اگرچه در نصب المانها نظر روانشناسی متخصصین اعمال میشود اما نباید اولویت چگونگی تاثیرگذاری آن بر شهروندان را در المانهای شهری دنبال کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید چرایی تاثیر روانی بعضی از سیمای بصری شهری را در ترافیک و شکل شهرسازی جستوجو کرد، افزود: پلهای زیادی در شهر ساخته شده اما تا چه میزان در کاهش ترافیک تاثیر داشته است؟
معاون سیما و منظر سازمان سیما، منظر و زیباسازی شهرداری شیراز ادامه داد: در تمام دنیا در بافتهای مرکزی شهر این مهم به اثبات رسیده است که هر چقدر پل، اتوبان و تقاطع ساخته شده نه تنها تاثیری در ترافیک نداشته که آن را هم تشدید کرده و تنها راه حل آن را توسعه حمل و نقل عمومی دانستهاند.
پروین با بیان اینکه در حوزه زیباسازی تلاش شده از آثاری هنری استخراج شود که سنخیت با محیط پیرامونی افراد داشته باشد، گفت: به عنوان مثال؛ مجسمه میرزای شیرازی که سالها قبل ساخته شده در ظاهر یک سردیس است اما با کمی دقت متوجه ظرافت هنری این اثر با له کردن تنباکو زیر پای وی و تناسبات انسانی آن خواهیم شد.
وی که معتقد است پذیرش المانها در سیمای بصری شهر به گذشت زمان و پذیرش آن از سوی مردم بستگی دارد، عنوان کرد: جذب آثار هنرمندان فاخر و شناسنامهدار شهر را در دستور کار قرار دادهایم.
معاون سیما و منظر سازمان سیما، منظر و زیباسازی شهرداری شیراز ادامه داد: نوروز سال گذشته شهرداری منطقه ۸ یک المان قلب مانند را در جوار بنای تاریخی ارگ کریمخان زند تعبیه کرد که برگرفته از الگویی بود که در تمام دنیا در مناسبتهای مختلف در مجاورت بناهای تاریخی این مهم انجام میشود اما در این منطقه از شیراز جواب نداد و مردم آن را پس زدند که شاید دلیل آن عدم اطلاعرسانی از به کارگیری این المان در یک مقطع زمانی مشخص و موقت بود.
پروین ضمن تاکید براینکه تلاش میکنیم که آهسته و پیوسته سطح ذائقه هنری مردم شیراز را ارتقا دهیم، مطالعه و اجرای ساخت سردیس مشاهیر شهری مانند دکتر خدادوست، شهدای شهر، فرهیختگان و نخبگان را یادآور شد و گفت: به عنوان مثال؛ بافت تاریخی و محله سنگ سیاه هویت اصلی خود را به مرور زمان به دلیل بروز آسیبهای اجتماعی از دست داده، در حالیکه عباس دوران، شهید والا مقام هشت سال جنگ تحمیلی متولد این منطقه تاریخی است.
معاون سیما و منظر سازمان سیما، منظر و زیباسازی شهرداری شیراز همچنین با بیان اینکه در ایران اداره شهرها بر مبنای طرحهای جامع است که نتیجه اجرایی آن نقشهای به نام طرح تفضیلی است، اظهار کرد: در حالیکه در تمام دنیا سالهاست این نوع مدیریت دمده شده و آنها طرحهای استراتژیک را برای اداره شهرها پیشبینی و جایگزین کردهاند اما در ایران همچنان مبنای اجرا قرار دارد.
پروین با تصریح بر اینکه طرحهای جامع شهری نتیجهای مطلوب نداشته و وضعیت کنونی شهرهای ایران حاصل این نگرش است، افزود: در بحث منظر شهری، فضاهای پر و خالی زیادی در شهر وجود دارد، زیرا در زمان ساخت بنا به دلیل قوانین بالادستی امکان پیشآمدگی و عقب نشینی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: دیدگاه شهرداری شیراز در ادوار گذشته عمدتا عمرانی بوده و فضاهای عمومی و جمعی شهر به ساخت پل، روگذر، زیرگذر، تونل و… اختصاص داده شده و در واقع فضایی برای نصب المان نگذاشتهاند.
معاون سیما و منظر سازمان سیما، منظر و زیباسازی شهرداری شیراز بیان کرد: عملا طراحان ما امروز ساختمانها را نقاشی میکنند، زیرا مصالح بدون بعد در کنار هم چیدمان شدهاند که در بحث زیباسازی به اجبار باید اصلاح شوند.
پروین با بیان اینکه باید کلیات سیمای بصری در خیابانهای شیراز را با همه اختشاشات بصری در نظر گرفت، از اجرای پایلوت حذف نازیباییها و الحاقات اضافه در خیابان زند و مدرس خبر داد و در این باره عنوان کرد: بستر انجام این مهم فراهم شده و پیشبینی میشود ۵۰ تا ۶۰ درصد براساس تجربه، نتیجهبخش باشد.
این مقام مسئول یادآور شد: علاوه بر خیایانهای زند و مدرس در هر منطقه یک خیابان نیز برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/سولماز حسینی