پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

کمتر از دوماه دیگر فرایند ثبت نام از کاندیداهای داوطلب برای حضور در پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی آغاز خواهد شد.

در روزهای باقی مانده تا انجام ثبت نام از گوشه و کنار زمزمه هایی برای ورود برخی از اشخاص تأثیر گذار جریان‌های سیاسی به گوش می رسد که تعدادی از آن‌ها از ماه‌ها پیش فعالیت خود را -پنهان و آشکار- آغاز کرده اند و البته برخی هم آمدنشان را منوط کرده‌اند به ورود رقیبان هم وزن خود و تا آخرین لحظه منتظر خواهند ماند و پس از آن تصمیم خواهند گرفت.

انتخابات از جریان هایی است که حواشی پررنگ تر از متن در کشور ما دارد و در هیچ زمانی قابل پیش بینی نبوده که چه کسانی وارد کارزار این مهم خواهند شد و در مقام نمایندگی مردم بر صندلی‌ها تکیه خواهند زد.

در این رهگذر برکسی پوشیده نیست که با گذشت زمان و افزایش آگاهی سیاسی در بین اقشار، شاهد هدفمند شدن انتخابات و سازمانی عمل کردن بوده ایم. انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، خود گویای این مدعاست که آرای مردم هدفمند شده است؛ اگرچه شناختی نسبت به افراد نداشته و تنها در طول زمان قانونی تبلیغات با آن‌ها آشنایی نسبی پیدا کرده اند.

امروز نیز در حالی فعالیت انتخابات شوراهای اسلامی شهرها و روستاها در کشور آغاز شده که کشور در سال ۹۵ دستخوش حوادثی شد که از مشکلات در عرصه اقتصادی با وجود تلاش های شبانه روزی گرفته تا کمبود منابع مالی برای تأمین اعتبار اتمام پروژه های مهم و در هر دوره سیاستی اتخاذ شد تا بتوان رکود را از گردونه اقتصاد کشور خارج کرد.

زمان‌بر بودن گشایش های پس از برجام به سهم خود موجب شد تا موجی از انتقادات در کشور شکل گیرد و در این برهه بسیاری که روزنه و مبدأ گشایش های اقتصادی را از مسیر شوراها می دانند، خود را آماده ورود به صحنه انتخابات کنند.

انتخابات شوراها در شیراز نیز که از کلان‌شهرهای ایران محسوب می‌شود، به دلیل نسبت بودجه آن به سایر کلان‌شهرها از اهمیت بالایی برخوردار است و نیاز است کسانی وارد شوند تا درآمد پایداری برای توسعه این شهر تعریف کنند و با چشم انداز جدید، افق های روشنی را جهت رونق اقتصادی و جذب گردشگر برای شهری که قدمت آن به سن و سال ادیبان، شاعران، نویسندگان، علمای بزرگ و… می رسد، ترسیم کنند.

هم اینک شورای شهر شیراز از ۲۱ عضو تشکیل شده و ۹ کمیسیون زیربنایی دارد که طبق دستور ریاست جمهوری در اردیبهشت ماه امسال، این تعداد اعضا در پنجمین دوره از فعالیت به ۱۳ نفر کاهش پیدا خواهند کرد. به اعتقاد صاحب نظران ممکن است کاهش تعداد اعضا، مزیت‌هایی داشته باشد اما به همان میزان هم نگرانی هایی به دنبال دارد؛ از جمله اینکه در شوراهای چهارم کمیسیون و کارگروه هایی تشکیل شد که تناسب منطقی میان نیروی انسانی تشکیل دهنده آن با اعضای شورا داشت اما پس از کاهش تعداد، تکلیف اعضای کمیسیون ها و کارگروه‌ها چه خواهد شد؟

اعضای شورای شهر شیراز اعترض خود را نسبت به این تصمیم اعلام کردند اما طرح توسط مجلس به تصویب رسیده و امکان افزایش اعضا دیگر وجود نخواهد داشت.

در این گزارش نیز برخی اعضای فعلی شورای شهر که تجربه یک دوره نمایندگی مردم را در این شورا کسب کردند، اعلام کردند که قاطعانه ورود خواهند کرد تا اهداف محقق نشده را دنبال کنند. برخی دو دل مایل به آمدن بودند و تعدادی دیگر هم به دلایلی مانند مسائل شخصی، دغدغه شغلی جز نمایندگی و مشکلات جسمی و خستگی ناشی از حجم کارهای زیاد اعلام کردند که در پنجمین دوره دیگر ورود نخواهند کرد و صحنه را برای ورود افراد جدید و با انگیزه ترک می کنند.

* محمدیان: به شرط استقبال مردم، می‌آیم

در نخستین تماس تلفنی با اعضا، رضا محمدیان، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر شیراز حضور مجدد خود در انتخابات دوره پنجم را منوط به استقبال مردم دانست و بیان کرد: علی رغم رکود حاکم، برنامه های مختلفی در سطح شهر به ویژه در حوزه عمرانی درطول دوره چهارم تعریف و اجرایی شد که در حال حاضر از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار هستند.

وی که در دوره چهارم با لیست موسوم به جبهه متحد اصولگرایان به عنوان نماینده منتخب مردم شیراز به شورا راه پیدا کرد، با بیان اینکه در سال جاری بیش از ۴۰۰ پروژه عمرانی در ابعاد مختلف اجرایی شد، ابراز امیدواری کرد که در صورت اطمینان مجدد مردم به وی، پروژه ها را ادامه دهد.

* هاجری: اولویت اول من، خدمت در سوریه است!

محمدرضا هاجری، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر شیراز از اصولگرایانی بود که در انتخابات دوره چهارم در لیست جبهه متحد قرار گرفت و در خردادماه ٩٢ وارد شورا شد که وی نیز در پاسخ به این سؤال که در دوره پنجم انتخابات شورا شرکت خواهید کرد یا نه؟ گفت: اولویت نخست من خدمت در سوریه است. درصورت عدم توفیق به این سفر، در انتخابات شرکت خواهم کرد.

* شعرا: لازم است بیایم

ابراهیم شعرا، دیگر عضو شورای اسلامی شهر شیراز که ریاست کمیسیون سرمایه گذاری را هم به عهده دارد نیز با تأکید جدی بر ورود به کارزار انتخابات دوره پنجم، خاطرنشان کرد: با هدف خدمت به مردم و پیگیری نیازها و مشکلات آن‌ها و همچنین انتقال تجربیات اجرایی دوباره شرکت خواهم کرد.

وی که دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان فارس است و با لیست جبهه متحد به شورای چهارم شیراز راه یافت، تصریح کرد که به دلیل ارتقای هرچه بیشتر کلان‌شهر شیراز و ایجاد زمینه هایی برای جذب گردشگر و معرفی آن به دنیا، حضور خود را الزامی می داند.

* طالبان: با وضعیت فعلی، تردید دارم/ با این همه وقتی که گذاشتم، از عملکرد خود راضی نیستم!

محمودرضا طالبان که هم اینک نایب رئیس شورای شهر شیراز است و در لیست جبهه متحد اصولگرایان در دوره چهارم انتخابات قرار داشت نیز با تصریح بر اینکه هنوز برای شرکت در دوره پنجم تردید دارم، اما از طرفی باتوجه به سابقه ای که در طول ۲۲ سال گذشته کاری همواره در مدیریت شهری داشته ام، احساس می کنم که باید دوباره حضور پیدا کنم و آنچه در توان دارم برای شهرم استفاده کنم، گفت: در عین حال، با توجه به مشکلاتی که در ذهن دارم و در حقیقت علی‌رغم همه انرژی و وقتی که گذاشته ام، احساس رضایت از عملکرد خود ندارم.

وی ادامه داد: برنامه های زیادی برای توسعه شهر دارم اما اینکه بتوان در فضای بحرانی فعلی آن‌ها را اجرایی کرد، باعث شده تا تردیدم را برای نیامدن افزایش دهد. این عضو شورای شهر شیراز با بیان اینکه فضای زندگی شخصی ام با کار در شورا پر شده و از آن غافل شده‌ام، خاطرنشان کرد: تا قبل از ایام ثبت نام تصمیم نهایی خود را اعلام می کنم.

* مختاری: متأسفم که در این دوره از شورا به اهداف خود نرسیدیم/ با تمام توان می‌آیم

مضفر مختاری نیز که تجربه دو دوره نمایندگی را در کارنامه فعالیت های اجرایی دارد و هم اینک نیز در کمیسیون هایی مانند بودجه و فرهنگی عضویت دارد، بیان کرد: با تمام توان برای دوره پنجم کاندیدا خواهم شد. وی که در دور چهارم مستقل وارد جریان انتخابات شد و رأی اول مردم شیراز در شورا را به خود اختصاص داد، با ابراز تأسف از اینکه در دوره فعلی به اهداف خود نرسیدیم، عنوان کرد: یقین دارم که دوره پنجم، با شورایی متفاوت رو به رو خواهیم شد.

* حقدل: اگر وضعیت جسمی‌ام اجازه دهد، می‌آیم/ اجازه تفرقه‌افکنی و فرصت‌سوزی را نمی‌دهیم!

غلام مهدی حقدل، که چهره سیاسی شناخته شده ای برای مردم شیراز و استان فارس دارد و در دوره چهارم شورای شهر شیراز به عنوان رئیس این مسند انتخاب شد، به وضعیت جسمی خود در ماه‌های اخیر که موجب بستری و خانه نشینی دو ماهه شد اشاره کرد و گفت در صورت بهبود، در پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شرکت می‌کند.

وی نیز که در دوره چهارم چهره کلیدی لیست جبهه متحد اصولگرایان بود، با بیان اینکه اگر وضعیت جسمی اجازه دهد و دوستان هم تکلیف بر ورود کنند، شرکت خواهم کرد، ادامه داد: در شورای چهارم برنامه‌ها و طرح های خوبی در جهت تأمین و گسترش عدالت اجتماعی در نقاط محروم و کم برخوردار شهر و حوزه هایی مانند حمل و نقل و ترافیک، مترو، حفظ و گسترش فضای سبز اجرا شد.

این عضو فعلی شورای شهر شیراز همچنین با ذکر این مطلب که در صورت ورود مجدد البته اگر مردم صلاح بدانند، مباحثی مانند مسجدسازی، قرائت خانه، خانه محله، فرهنگسرا و … را دنبال خواهیم کرد، افزود: اگر بیاییم، اجازه تفرقه افکنی و فرصت سوزی را نمی دهیم و نخواهیم گذاشت برادر مقابل برادر و همشهری مقابل همشهری قرار بگیرد. حقدل یادآور شد که باید تلاش کنیم تا از همه ظرفیت‌های موجود برای رشد و تعالی شهر شیراز استفاده شود.

* افراسیابی کشکولی: در این دوره فرصت کافی نداشتم، مستقل می‌آیم

اما عباس افراسیابی کشکولی که در سال انتهایی دوره چهارم با استعفای بهرام پارسایی که هم اینک نمایندگی مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی را برعهده دارد، وارد شورا شد، این اوصاف را دلیلی متقن برای خود می داند که در دوره پنجم مجدانه وارد عرصه رقابت شود؛ چرا که در این دوره فرصت ارائه نظرات، خدمات و پیشنهادات خود را نداشت. خاطرنشان می شود که وی در دوره چهارم مستقل وارد جریان انتخابات شد.

* اصنافی: عدم تحقق اهداف، مربوط به کم‌کاری اعضا نیست/ می‌آیم

احسان اصنافی از دیگر اعضای شورای شهر شیراز نیز با بیان اینکه تصمیم به آمدن دارم، گفت: در شورای چهارم از ۹۰ درصد ظرفیتمان استفاده کردیم اما کمتر از ۲۰ درصد اهدافمان محقق شد.

وی که اعتقاد دارد موفق نبودن در خصوص اهداف، ارتباطی به کوتاهی اعضا ندارد، بلکه به وضعیت حاکم باز می‌گردد، خاطرنشان کرد: اگر مردم اعتماد کنند و صلاح بدانند، تلاش خواهیم کرد به تحقق اهداف نزدیک شویم.

اصنافی نیز با لیست اصولگرایان در دوره چهارم شورای شهر شیراز به عنوان نماینده مردم انتخاب شد.

* پاک‌فطرت: امیدوارم در شورای پنجم، جبران کنیم

سید کمال پاک فطرت، چهره ورزشی و فرهنگی نام‌آشنا برای شهروندان شیرازی نیز در نیمه راه عمر دوره چهارم شورای شهر شیراز به جمع شوراییان پیوست و به دلایلی همانند دلایل افراسیابی کشکولی بر خود لازم می‌داند که برای بار دوم، در پنجمین دوره از انتخابات شوراها شرکت کند. وی با بیان اینکه دوره چهارم با این هدف آمدم که در مباحث فرهنگی و سرمایه گذاری با توجه به اطلاعات و سوابق اجرایی، عنصری تأثیرگذار باشم، عنوان کرد: در مباحث فرهنگی و ورزشی با توجه به شرایط بنده در شورای چهارم، اقدامات خوبی انجام شد. پاک فطرت ادامه داد: در شورای چهارم با توجه به سیاست هایی که بر روند بروکراسی اداری برای سرمایه گذاری در فارس و شیراز حاکم بود، موفقیتی حاصل نشد که امید است در دوره پنجم محقق شود و درآمدهای پایداری برای شهرداری در این بخش تعریف شود.

وی که در انتخابات چهارم شورای شهر شیراز مورد حمایت طیف اصلاح‌طلب بود، خاطرنشان کرد: در زمینه های خدمت شهری و سامان‌دهی مشاغل، باتوجه به مسئولیتی که به عنوان ناظر شورا در سامان‌دهی مشاغل مزاحم داشته و دارم، بسترسازی هایی انجام شده که امید است در دوره پنجم به نتیجه برسد.

* یقطین: شرکت می‌کنم/ زنان توانمند دیگر هم نامزد شوند

تنها زن عضو شورای شهر شیراز نیز که از لیست جبهه متحد اصولگرایان در دوره چهارم در مقام نمایندگی مردم شیراز وارد شورا شد با بیان اینکه شرکت می کنم، از دیگر زنان توانمند در این کلان‌شهر که حرفی برای گفتن دارند، دعوت کرد تا در دوره پنجم وارد عرصه رقابت با مردان شوند و مسائل حوزه زنان و خانواده را دنبال کنند. وی اعتقاد دارد که زنان باید با نگاهی مثبت مبنی بر اینکه با حفظ و رعایت شئونات اسلامی، توانایی خود را نشان دهند، وارد جریان انتخابات شوند.

* عرب: تا خدا چه بخواهد!/ دو دل هستم!

زین العابدین عرب که هم اینک برای بار دوم تجربه نمایندگی در شورای شهر شیراز را در شورای چهارم سپری می کند، با بیان اینکه دو دول هستم و تصمیمی به شرکت‌کردن یا شرکت‌نکردن نگرفته ام، گفت: تا خدا چه بخواهد!

او نیز در لیست جبهه متحد اصولگرایان شورای چهارم شیراز قرار داشت.

* راستگو: بعداً اعلام می‌کنم/ به مشورت با دوستان احترام می‌گذارم

علی راستگو که در انتخابات دوره چهارم شورای شهر شیراز در لحظات پایانی آغاز رأی گیری تأیید شد و مورد حمایت اصلاح طلبان و طیف وسیع کارگران قرار داشت، نیز با بیان اینکه مشورت هایی با دوستان داشته ام که برخی تأکید بر حضور و برخی هم عدم شرکت را مطرح کرده اند، گفت: به نظر دوستانم احترام می گذارم و پس از جمع بندی، اعلام خواهم کرد. او خاطرنشان کرد: در صورت ورود، هدف بنده کار برای خدا و مردم خواهد بود.

* دیهیمی: مشغله کاری دارم، نمی‌آیم/ می‌ترسم به وظایف خود در قبال مردم نرسم

محمدرضا دیهیمی، عضو اصولگرای شورای چهارم که با لیست جبهه متحد وارد شد نیز در گفت و گو با ما قاطعانه اعلام کرد که شرکت نمی‌کند و در پاسخ به چرایی عدم حضورش نیز بیان کرد: مشغله کاری زیادی دارم، می ترسم به وظایف خود در قبال مردم نرسم؛ چرا که کسی که می خواهد برای شهر تصمیم بگیرد باید مشغله ای جز کار در شورا نداشته باشد. وی که در حال حاضر مدیرعاملی یک شرکت عمرانی را بر عهده دارد، اظهار کرد: یکسری کارهای شخصی پس از فوت پدرم دارم که دیگر قادر به انجام وظیفه در شورا نیستم.

* معین: نمی‌آیم/ قبل از ثبت‌نام دلایل نیامدنم را اعلام می‌کنم!

سید محسن معین، دیگر عضو شورای چهارم شهر که وی نیز در لیست جبهه متحد قرار داشت از ثبت نام نکردن در دوره پنجم خبر داد و گفت: قبل از آغاز ثبت نام، دلایل نیامدنم را اعلام خواهم کرد.

* نقیب‌زاده: تمایل برای ورود مجدد دارم/ قبل از ثبت‌نام، کار تبلیغی نمی‌کنم

احمدرضا نقیب زاده، رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر شیراز که وی نیز اصولگرا است و همانند بسیاری از اعضای دیگر شورای چهارم در لیست جبهه متحد قرار داشت، با بیان این جمله که هنوز فرصت باقی است و در هیچ دوره از انتخابات قبل از انجام ثبت نام کار تبلیغی نکرده ام، گفت: با توجه به سابقه و تجربه اجرایی، تمایل برای ورود مجدد دارم اما در هر صورت تا قبل از ثبت نام حضور یا عدم حضورم را اعلام خواهم کرد.

* ترابی: قصدی برای ورود مجدد به عرصه رقابت‌ها ندارم

غلامعلی ترابی، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر شیراز که از چهره های شناخته شده جریان اصولگرا است و در لیست فوق الذکر نیز قرار داشت، گفت: قصد خاصی برای ورود مجدد و کاندیدا شدن ندارم.

* حق‌نگر: اگر به مسافرت بروم نمی‌توانم ثبت‌نام کنم

محمد حق نگر عضو فعلی شورای چهارم شهر شیراز نیز آمادگی خود را برای ورود دوباره به عرصه انتخابات شورا اعلام کرد اما خاطرنشان کرد: برنامه مسافرت در پیش دارم که در صورت هماهنگی برای اعزام به این سفر، دیگر نخواهم توانست در انتخابات ثبت نام کنم.

* زارعی: آماده‌ام

بیژن زارعی یکی دیگر از اعضای فعلی شورای چهارم شهر شیراز آمادگی خود را برای ورود دوباره به عرصه انتخابات شورا اعلام کرد.

متأسفانه با وجود تماس های مکرر، موفق به گفت و گو با آقایان سید محمدکاظم دستغیب و محمدتقی تذروی نشدیم.

این گزارش حاکی از آن است که با وجود صراحت کلام اعضای شورای شهر شیراز باید منتظر ماند که در زمان مقرر اعلامی از سوی وزارت کشور، چه کسانی ثبت نام و چه کسانی جای خود را به افراد جدید خواهند سپرد.

===============
گزارش از زینب شهریاری