پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

نماینده مردم بویراحمد و دنا در سفر مقامات به زیلایی از استاندار کهگیلویه و بویراحمد درخواست تنظیم نامه‌ای کرد که بتواند برای رفع یک مشکل مردم، رد تهران چانه‌زنی کند؛ حضور با انگیزه محنایی در سفر طاقت‌فرسای زیلایی در آخرین روزهای مسئولیت، دستور میدانی گوهرگانی برای یک کار بزرگ، غیبت عامدانه تیم هلال‌احمر و وضعیت خجالت‌آور آنتن‌دهی تلفن همراه از دیگر حاشیه‌های این سفر بود.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، امروز هم کاروان دولت تدبیر و امید در کهگیلویه و بویراحمد مقصد خدمتش را یکی از محروم‌ترین سرزمین‌های ایران انتخاب کرد.

جاده‌های طولانی مسیر زیلایی در آخرین نقطه شهرستان بویراحمد در مرز استان چهارمحال و بختیاری امروز مدیران این استان را با درد و محرومیت، بیش از گذشته آشنا کرد.

فردا اگر ارباب‌رجوعی پشت درهای اتاق مدیران بماند و بگوید از زیلایی آمدم حداقل کار این است که این مدیران می‌دانند زیلایی کجاست، چقدر دور است و چقدر جاده پر پیچ و خمی دارد.

البته چند مدیر بودند که زیلایی را مثل کف دست می‌شناختند، چندین بار رفته بودند و مردم آنجا آنها را به اسم می‌شناختند.

علاوه بر فرماندار بویراحمد، پاسره از شرکت آب روستایی، گوهرگانی و محمدی از جهاد کشاورزی، علیپور از امور عشایر، حسن‌پور از صندوق کارآفرینی امید و یکی دو مدیر دیگر از این جمله بودند.

در حوزه آب روستایی مردم گلایه‌ای نداشتند.

مجید محنایی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار که حکم جعفر گوهرگانی برای جایگزینی و صادر شده است، باانگیزه در این سفر حضور داشت و مسائل را دنبال می‌کرد.

حسن نوروزی که پیش از این در این سفرهای پرزحمت حضور نمی‌یافت این‌بار استاندار کهگیلویه و بویراحمد را در مسیر صعب‌اعبور و خسته‌کننده زیلایی همراهی می‌کرد.

نماینده بویراحمد و دنا نیز تیم دولت را همراهی می‌کرد.

استقبال مردم از مدیران قابل توجه بود.

برخی مدیران از جمله مدیرکل ورزش و جوانان در مسیر به کودکانی که برای آنها اسپند دود کرده بودند، هدایایی چون لباس ورزشی تقدیم می‌کردند.

آزاده، دهیار یکی از روستاهای زیلایی در جمع مدیران با ابراز تأسف برای مدیر مخابرات که در این سفر هم غایب بود و افتخار دیدار با مردم را نداشت، گفت: از زمین تا هر مقدماتی که لازم بود را برای مخابرات فراهم کردیم اما بعد از کلی دوندگی و نامه‌نگاری هیچ اقدامی نکردند و مردم اینجا تلفن هم ندارند چه برسد به اینترنت.

او از مسئولان خواست تا گوشی‌های خود را از جیبشان دربیاورند و نگاهی به آن بیندازند تا متوجه شوند اینجا آنتن‌دهی تلفن همراه وجود ندارد.

او بدون تعارف خطاب به مسئولان گفت که وقتی مدیرکل می‌شوید دیگر مردم را فراموش می‌کنید او البته از چند مدیر به عنوان مدیران پرکار و دردمند برای مردم یاد کرد که مرتبا به این منطقه سر می‌زنند و به فکر مردم هستند.

او با اذعان به اینکه چهره زیلایی در این چند سال تغییر کرده است تصریح کرد: اگر یک مصوبه را اینجا عملیاتی کنید، مردم راضی و قدردان هستند تا اینکه بخواهید چندین مصوبه الکی داشته باشید.

آزاده همچنین از ابطال حرف و حدیث‌دار و چندباره مناقصه جاده زیلایی به موردزرد انتقاد کرد و گفت آیا این راه‌ها، حق این مردم است؟

جعفر گوهرگانی که قبل از این چندین بار در سفر به زیلایی مردم را ترغیب به کاشت درختان دیم در اراضی مستعد این منطقه کرد، در این سفر با مشاوره به یک جوان جویای کار، یک دستور میدانی داد تا این جوان با حمایت‌های جهاد کشاورزی، زمین‌های خود را زیر کشت انگور دیم، ببرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بویراحمد که در این سفر او را همراهی می‌کرد و در توسعه باغات دیم، کارنامه قابل قبولی دارد، خواست تا امسال ۵۰ هکتار از زمین‌های زیلایی به کاشت درختان بادام دیرگل، انگور دیم، گل محمدی و انجیر اختصاص یابند.

گوهرگانی گفت این کار را به صورت پایلوت انجام می‌دهیم تا هم مردم تشویق به کار و تلاش شوند و هم همکاران خود ما به این باور برسند که می‌شود در همین وضعیت هم باغات دیم احداث کنند تا برای مردم شغل درست شود و بعد از سه سال با ثمردهی این باغات، عمران و آبادانی، ماندگاری در روستاها و تولید رونق گیرد.

غلام‌محمد زارعی که در بین مردم گفته بود که موضوع گازرسانی به زیلایی در دست بررسی است از استاندار کهگیلویه و بویراحمد درخواست کرد تا نامه‌ای برای معاون روستایی نهاد ریاست‌جمهوری تنظیم کند تا او بتواند به استناد این نامه در تهران چانه‌زنی کند و خارج از چارچوب فعلی وزارت نفت، برای روستاهای پراکنده زیلایی مجوز گازرسانی بگیرد.

احمدی در این سفر به مردم گفته بود که اگر چه دیدار با شما و سرکشی از مناطق وظیفه مدیران است اما دیدن تصاویری از ۲ دختر نجیب زیلایی به من تلنگری وارد کرد تا خیلی زود به اینجا بیایم.

زارعی نیز در اظهارنظری گفت که روزهای نخست مردم از من جاده می‌خواستند و امروز گازرسانی، قبلا آب و برق و بهداشت می‌خواستند اکنون اینترنت می‌خواهند و این نشان می‌دهد که مطالبات مردم تغییر کرده و کارهای بزرگی در این مناطق انجام شده است؛ او نوید داد که به زودی و با عزم راسخ تیم مدیریتی استان، کارهای بزرگتری برای مردم زیلایی انجام خواهد شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد غیبت مدیر جمعیت هلال‌احمر را برنتافت و گفت مدیری که در روزهای خوش کنار مردم نیست چطور در روزهای تنگ و حادثه در کنار آنها است؟ او دستور تنبیه و تذکر به این مدیر را صادر کرد.

احمدی همچنین خطاب به علیمردانی، مدیرکل راه و شهرسازی نیز گفت که به همان‌ اندازه که برای پل سوم بشار تأکید دارم  برای بهسازی جاده زیلایی هم تأکید دارم؛ او در تذکری به همه مدیران گفت: آقای علیمردانی اخلاق من را می‌داند، وقتی می‌گویم ۱۵ روز دیگر طرح و برنامه می‌خواهم دیگر باید با دست پر بیایید.

اشاره او به فرصت ۱۵ روزه برای مدیران راه، علوم پزشکی، کمیته امداد، هلال اب منطقه‌ای، شرکت شهرک‌های صنعتی، آموزش و پرورش، و دیگر مدیران برای تعریف پروژه‌های عملیاتی قابل اجرا و جزئیات آنها در مسیر رفع مشکلات مردم زیلایی بود.

انتهای پیام/ بنام-ک