پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

یکی از راه های بسیار مهم و انتقال غیر محسوس ویروس کرونا به داخل منازل نانوایی ها است.

۱۹ نانوایی بی‌توجه به کرونا در ممسنی و فسا پلمب شدندبه گزارش ریواس جنوب، نان هایی که در نانوایی ها  تهیه و عرضه می شوند، این روزها می توانند درصورت عدم رعایت نکات بهداشتی عامل انتقال بیماری باشند.

گفته می شود وقتی خمیر تحت هر شرایطی تهیه شود هنگامی که در تنور پخت قرار می گیرد هر گونه آلودگی ویروسی در آن از بین می رود و نانی که از تنور خارج می شود می توان گفت عاری از  آلودگی به ویروس کرونا می باشد اما درخصوص استفاده و خوردن این نان تازه و گرم، نگرانی هایی وجود دارد.

ویروس کرونا از راههای گوناگون از طریق نانوایی ها می تواند انتقال یابد که می توانیم به مواردی مانند اینکه، آیا نانوا و فروشنده از سلامت برخوردار هستند و ناقل ویروس نیستند، آیا محلی که برای خنک شدن نان ها استفاده می کنیم عاری از ویروس است، آیا رد و بدل کردن پول باعث آلودگی نان می شود، آیا دادن کارت بانکی به فروشنده و وارد کردن رمز در دستگاه دیجیتالی کارت خوان باعث آلودگی دست ها و متعاقب آن آلودگی نان ها نمی شود، آیا با استفاده از پلاستیک برای انتقال نان به منزل، ویروس را هم انتقال می دهیم. همه این نکات و نگرانی ها با توجه به شرایط فعلی وجود دارد.

این شرایط همگی باعث شده تا نکات ویژه ای را درخصوص نحوه مصرف نان در این روزها ارائه نمائیم که توجه به آن حائز اهمیت است.

طرح عرضه نان به صورت بسته‌بندی به عنوان یکی از راهکارها به منظور قطع زنجیره شیوع کرونا از طریق کاهش حداکثری ارتباط مردم در نانوایی‌ها میتواند در کهگیلویه و بویراحمد مفید باشد .

گرچه مردم غالبا تمایل به استفاده نان گرم دارند اما اگر مسوولان در این روزها خبازان را مجبور به فروش نان به صورت بسته بندی کنند، هم از صفوف نانوایی ها کم میشود و هم ترس ناشی از خطر آلودگی را مردم ندارند.

اگر نان آلوده شود، نمی توان مانند سایر مواد و اقلام  غذایی دیگر آن را بشوییم و یا ضد عفونی نماییم و خیلی نامحسوس و چراغ خاموش، ویروس را به داخل خانه خود برده ایم اما با بردن نان های سرد و بسته بندی می توانیم با دستگاه های حرارتی داخل منزل مانند مایکروور آنها را مجددا داغ کنیم تا علاوه بر گرمی ویروس احتمالی آنها نیز از بین برود.