پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

چرخ‌های تولید در کارخانه بهنوش گچساران در دشت‌های کم‌آب امام‌زاده جعفر در روز با ۲۴ هزار لیتر آب می‌چرخد؛ مالک این کارخانه پول ۱۲ هزار متر مکعب در ماه را داده و مجوز آن را گرفته اما شرکت آبفای شهری با دلایلی که دارد این آب را به طور کامل و پایدار تأمین نکرده است تا “نان” این سرمایه‌گذاری و کارگرانش، در “گرو” آبِ آن باشد.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، کارخانه بهنوش گچساران در سال ۸۸ رسما با خط تولید انواع ماء‌الشعیر، دلستر و نوشابه‌های گازدار کار خود را آغاز کرد و به عنوان یکی از صنایع موفق استان کهگیلویه و بویراحمد، در تولید و اشتغال این استان نقش‌آفرینی می‌کند.

این صنعت که با آب می‌چرخد، این روزها درگیر رفع نیاز خود به آب است.

آبی که شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد به میزان حدود ۱۲ هزار مترمکعب متعهد شده و بر اساس یک قرارداد، پول آن را نیز دریافت کرده است اما این آب هنوز به طور کامل تأمین نشده است.

آب مصرفی این کارخانه نیز با تعرفه تجاری، محاسبه شده است تا این صنعت فعال کهگیلویه و بویراحمد، همانند دیگر صنایع لنگان این استان بدون مشکل نباشد.

ستاد تسهیل و رفع موانع تولید یازدهم اردیبهشت ماه برای رسیدگی به مشکل این کارخانه، به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار برگزار شد.

“گشتاسبی”، معاون شرکت آب و فاضلاب شهری در غیاب علی لدنی‌نژاد که این روزها این شرکت را بدون مدیر گذاشته و مسئولیت بالاتری گرفته است، در جلسه حضور داشت.

دلستر بهنوش

معصومی‌نژاد، معاون شرکت امور آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد نیز به نمایندگی از این شرکت در جلسه، حضور داشت.

حیدری، نماینده کارخانه بهنوش گچساران ابتدا با طرح مشکلات خود گفت که خواسته ما فقط این است که طبق پولی که از ما گرفتند به ما آب دهند و تعرفه این آب را صنعتی کنند.

او گفت که واقعا این راه حمایت از صنعت نیست و آنها می‌دانند که نیاز این کارخانه به آب چقدر است اما همکاری نمی‌کنند.

او نیاز آبی این کارخانه را ۱۲ هزار متر مکعب خواند و گفت اگر حداقل همین مقدار آب را هم با تعرفه آزاد دهند، راضی هستیم چون نمی‌خواهیم تولیدات خود را کاهش دهیم.

بعد از او جعفر گوهرگانی، معاون اقتصادی استاندار هم با بیان اینکه میلیاردها سرمایه‌گذاری مالک کارخانه بهنوش با آب می‌چرخد و اکنون نباید این مانع سد راه او باشد از شرکت آبفای شهری و آب منطقه‌ای خواست تا آب مورد نیاز این کارخانه را طبق توافق اولیه تأمین کنند.

گوهرگانی، برداشت از آب‌های زیرزمینی دشت امامزاده‌جعفر را ظلم به کشاورزان این منطقه خواند و گفت که تأمین آب این واحد تولیدی باید به صورت اصولی و پایدار تأمین شود که پیشنهاد من سد کوثر یا استفاده از چاه‌های آهکی بلااستفاده این دشت است.

وی افزود: در حال حاضر کارخانه بهنوش گچساران بزرگ‌ترین مصرف‌کننده آب دشت امامزاده جعفر گچساران است و ۲۴ ساعته با آب می‌چرخد، لذا باید فکری اصولی شود و نگاه مدیران حوزه آب، نگاه درآمدی و موقت نباشد.

وی ادامه داد: شرکت آبفای شهری، پولش را گرفته و مجوزش را هم داده پس چرا نباید به تعهدات خود عمل کند؟ چون قیمت آب معدنی و دلستر این کارخانه گران‌تر شده است نباید به دنبال بهانه‌ای باشیم که پول بیشتری از این شرکت بگیریم.

“گشتاسبی” معاون شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بیراحمد در این نشست که با نیت همکاری آمده بود، گفت که شرکت آب و فاضلاب هم یک شرکت خصوصی است و ما از جان گرفتن بخش خصوصی استقبال می‌کنیم و آن را به سود خودمان هم می‌دانیم اما کارخانه بهنوش باید نیاز خود به آب را به صورت علمی بیان کند و بگوید برای چه کاری چه میزان آب نیاز دارد؟

معاون آبفای شهری افزود که ما موظف به تأمین آب این کارخانه هستیم و به هر شکلی که این کارگروه تصمیم بگیرد، انجام می‌دهیم.

در پایان این نشست مصوب شد که آب مورد نیاز کارخانه بهنوش گچساران از سد کوثر و به صورت پایدار با تعرفه صنعتی در اختیار آن قرار گیرد و تا قبل از احداث خط انتقال این آب، همان ۹ هزار مترمکعب آب فعلی با تعرفه صنعتی محاسبه شود.

همچنین کارخانه بهنوش موظف شد بعد از احداث خط انتقال آب این کارخانه از سد کوثر، مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان اختلافی با شرکت آبفا را پرداخت کند.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد که همه این حمایت‌ها برای تقویت اشتغال و تولید داخلی است.

حیدری، نماینده کارخانه بهنوش نیز قول داد تا آب معدنی مورد نیاز در جلسات رسمی استانداری را تأمین کند.

انتهای پیام/بنام-ک ‌