پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس معتقد است نبود تعادل عرضه و تقاضا در تأمین مهندس از جمله چالش‌های پیش روی مهندسان و سازمان نظام مهندسی است.

به گزارش خبرنگار ریواس جنوب، عنایت‌اله رحیمی در همایش روز مهندس که در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس برگزار شد، با تبریک این روز به تمامی مهندسان زحمتکش استان، گفت: تاریخ پرافتخار ایران اسلامی مفتخر به داشتن دانشمندان و مهندسان فرهیخته‌ای است که پایه‌گذار تمدن این مرز و بوم بوده‌اند؛ کسانی که مهندسی را درک کرده و عمر گرانبهای خودرا وقف ساختن روزگاری روشن کرده‌اند.

او اضافه کرد: جامعه مهندسی و دانشگاهی کشور از ابتدای انقلاب اسلامی و به‌ویژه در دوران دفاع مقدس نیز نقش بسیار مهمی را در عرصه توسعه، پیشرفت و آبادانی کشور ایفا کرده است.

رحیمی با یادآوری مقام علمی شامخ خواجه نصیرالدین طوسی و تلاش وی در عرصه علمی و اخلاقی پیشرفت کشور را منوط به رعایت حقوق مردم و حقوق شهروندی از جمله در نحوه ارایه خدمات مهندسی دانست و اظهار داشت: یک مهندس لازم است علاوه بر داشتن قوه تخیل بالا در رسیدن به بهترین بازده تلاش کرده و ضمن شناخت دقیق روابط حاکم بر موضوع بتواند مسأله را به شکل فرمول درآورد.

او از مهندسان این استان خواست که با تکیه بر سلاح قدرتمند علم و ایمان و حرکت در جهت مسیر دانش و پژوهش با برنامه‌ریزی صحیح پله‌های ترقی و تعالی را طی کرده و سهم موثری در ساماندهی شهرهای کشور داشته باشند.

معاون عمرانی استاندار فارس اظهار امیدواری کرد که در آینده‌ای نزدیک با استفاده از دانش متخصصان حوزه‌های عمران، شهرسازی و معماری شاهد تحقق اهداف مرتبط با توسعه در جای جای کشورمان باشیم.

** با استیضاح و حذف کردن مشکل مهندسی و تخصصی کشور حل نمی‌شود

رحیمی، در بخش دیگری از آیین تجلیل از پیشکسوتان سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس در شیراز اظهار داشت: از آنجا که قوانین توسط مجلس شورای اسلامی تصویب می شود و دولت تنها مجری آن است، انتظار این است که نمایندگان مجلس با لحاظ کردن منافع عمومی، دولت را در تدوین و تصویب یک قانون شفاف و قابل اجرا یاری کنند.

وی افزود: با تدوین یک قانون شفاف و کارآمد می توان یک نقشه راه برای دستگاه های اجرایی ترسیم کرد و بسیاری از مسائل و مشکلات را حل و فصل کرد چرا که این مسائل با استیضاح و حذف کردن حل نمی شود.

** بین عرضه و تقاضا در تأمین مهندس، تعادلی نیست

رحیمی، نبود تعادل کمی و کیفی عرضه و تقاضا در تامین مهندس و پذیرفته نشدن مهندسان از سوی متقاضیان خدمات فنی و مهندسی را از جمله چالش های پیش روی سازمان نظام مهندسی و مهندسان بیان کرد.

وی ادامه داد: باید دید که چرا نتوانسته ایم به گونه ای عمل کنیم که مصرف کنندگان ما احساس کنند که نیازمند خدمات نظام مهندسی هستند و این ذهنیت در آنها ایجاد شود که اگر از خدمات مهندسی استفاده لازم را ببرند حتما برای آنها سودمند خواهد بود.

رحیمی اظهار کرد: دنیا امروز بر روی نیروی انسانی تاکید دارد، سرمایه گذاری می کند و بسیاری کشورهای پیشرفته از طریق فروش محصولات فکریشان درآمد کسب می کنند.

وی اضافه کرد: بی شک نیروهای تحصیلکرده و مهندسان ما می توانند به عنوان اقشار فرهیخته و نیروهای فکری، آینده بهتری را برای کشور رقم بزنند.

انتهای پیام/ سجاد بنام