پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

آنگونه که نماینده کشاورزان این استان می‌گوید، راه و چاه بخش کشاورزی “آب” است ولی زمین‌های مردم و روستائیان در یک قدمی رودخانه‌ها تشنه‌اند؛ از سوی دیگر آبی از دست شرکت آب منطقه‌ای نمی‌چکد تا این مایه حیات در کوزه باشد و متولیان کشاورزی لای مصوبه‌ها و نسخه‌های تهران‌نشینان به دنبال آن بگردند.

به گزارش ریواس جنوب، عصر امروز فرستاده‌های ریاست جمهوری در مرکز بررسی‌های استراتژیک به کهگیلویه و بویراحمد آمدند تا حرف‌های صاحبان نظر را در بخش‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و کشاورزی بشنوند و به حسن روحانی گزارش کنند.

در نوبت عصر این نشست‌ها، نوبت به بخش کشاورزی رسید تا قدیمی‌ها و جدیدهای کشاورزی و زیرشاخه‌های گسترده آن، آنچه از دید خود دردها و راهکارها هستند را به سلیمان پاک‌سرشت، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری بگویند.

تشنگی زمین‌های کشاورزی در سرزمین آب‌ها

در ابتدای این دیدار، جعفر گوهرگانی به عنوان متولی اصلی بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد که گویا دل خوشی از مسئولان حوزه آب منطقه‌ای نداشت، دیدگاه‌های حاکم بر حوزه آب این استان را یکی از مشکلات اصلی کشاورزی دانست و این موضوع را با وجود بیلان آبی بالای کهگیلویه و بویراحمد نگران‌کننده خواند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان که در دوره مسئولیت او کشاورزی دارای برنامه چهار ساله شد، راه نجات کهگیلویه و بویراحمد را تخصیص آب می‌داند و خطاب به فرستاده رئیس جمهور می‌گوید که این استان قبل از آنکه پول و اعتبار بخواهد، تخصیص آب می‌خواهد.

جفای یک تفکر مدیرتی در حق کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد

او برخی دیدگاه‌های حاکم بر شرکت آب و منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد از ابتدای انقلاب تا الان را نوعی جفا در حق استانی می‌داند که ۱۱٫۲ میلیارد متر مکعب تولید آب دارد ولی خودش کمتر از یک میلیارد متر مکعب آن را استفاده می‌کند.

باور کنید هیج جای کشور، خراب نمی‌شود

مرکز استراتژیک ریاست جمهوریگوهرگانی امروز حساب شده و خلاصه یکی از دردهای مهم بخش گسترده کشاورزی این استان را به گوش مسئولان کشور رساند و گفت: باور کنید هیج جای کشور خراب نمی‌شود اگر آبی که از کهگیلویه و بویراحمد به دریا می‌ریزد را به کشاورزی ساکنین آن بدهید.

وی این توضیح را هم داد که از آب‌های جاری خارج شده از این استان، استفاده‌ای در زیردست نمی‌شود و بدتر آنکه دو سد کوثر و مارون هم فقط آب‌های این استان را برای دیگران ذخیره می‌کنند و از سد کوثر حتی یک قطره‌ هم به ما نمی‌رسد و از آن یکی هم فقط روی کاغذ سهمیه دادند ولی عملا خبری از آن نیست.

سدی بزرگ در روزهای شتاب کشاورزی/ عجله مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای برای اجرای نسخه‌های کلی “آب”

رئیس سازمان جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیشترین رودخانه‌ها و چشمه‌های پرآب کشور را داریم، افزود: اکنون که کشاورزی این استان شتاب گرفته است به سد و مانع بزرگی چون عدم تخصیص آب از سوی شرکت امور آب منطقه‌ای و وزارت نیرو برخورد کرده است.

وی که به عنوان متولی بخش کشاورزی، موضوع “آب” را اولویت نخست این استان می‌داند، مدیران شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد را متهم کرد که نسخه‌هایی که در تهران برای کل کشور صادر می‌شود را بدون فوت وقت، زودتر از همه و به طور کامل و سخت‌گیرانه اجرا می‌کنند تا مشقت‌های کشاورزی را از آنچه هست بیشتر و بیشتر کنند.

او می‌گوید اگر آب و تخصیص آن در بخش کشاورزی حل شود، به تبع آن همه شاخص‌ها رشد می‌کنند و سایر مشکلات خود به خود حل می‌شوند.

۲ دشت و ۲۰ هزار هکتار زمینی که تشنه هستند

وی به عنوان مثال به چند دشت بزرگ این استان از جمله صحرای بزرگ کلاچو، دشت خان‌احمدها و اراضی مختار اشاره کرد و توضیح داد: اگر همین ۲ دشت را هم به آبی تبدیل کنیم بیش از ۲۰ هزار هکتار می‌شود که همه کارشناسان نقش اضافه شدن این مقدار زمین به کشاورزی استان را در تولید و اشتغال می‌دانند.

خواسته ما تخصیص آب است و بس

گوهرگانی عمده اراضی کشاورزی منطقه پرآب سردسیر را در کنار آب‌ها و رودخانه‌ها، تشنه دانست و اضافه کرد: در اراضی مختار شهرستان بویراحمد که تنها پمپاژ بعد از انقلاب روی رودخانه کنار دست آن احداث شد، ۱۶۰۰ هکتار زمین مستعد، در انتظار آب بود.

وی بار دیگر خواسته اصلی کشاورزان این استان را اختصاص آب کافی به زمین‌های خود اعلام کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، تزریق اعتبارات با بهره کم، توسعه گلستان‌های گل محمدی، توسعه کشت گیاهان دارویی، توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار و چند موضوع دیگر را به عنوان خواسته‌های اولویت‌دار خود و جامعه کشاورزان این استان از هیئت دولت برشمرد.

به گزارش ریواس جنوب، در این دیدار مدیران سابق جهاد کشاورزی، تعاون روستایی، شیلات، جهاد کشاورزی چرام، رؤسای اتحادیه‌های زنبور عسل، دام و طیور، کارشناسان مختلف بخش کشاورزی حضور داشتند.

انتهای پیام/ ک-بنام