با حضور مسئولان و فعالان زیستمحیطی کشوری و استانی؛ نشست سند چشمانداز استان فارس در افق ۱۴۰۴ و سند ملی محیط زیست در شیراز برگزار شد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نشست سند چشمانداز استان فارس در افق ۱۴۰۴ و سند ملی محیط زیست به همت انجمن حمایت از حقوق مدنی شهروندان در شیراز برگزار شد.
به گزارش ریواس جنوب، رئیس انجمن حمایت از حقوق مدنی شهروندان در این نشست با اظهار اینکه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اقدامی کارشناسانه و جمعبندی نقطهنظرات کلیه بخشهای دولتی، غیردولتی و خصوصی توانسته است سندی مبتنی بر اصول افق چشمانداز استان تدوین کند بیان داشت: هدف از این نشست تعامل و همفکری جهت پیشبرد آتی سند چشمانداز استان فارس است.
محمدرضا گلهمیشهبهار حضور مسئولانه کمیتههای تخصصی انجمن حمایت از حقوق مدنی شهروندان و سایر حوزهها از جمله بخشهای خصوصی و غیردولتی را در این نشست نشانه علاقهمندی نخبگان به آینده کشور و استان دانست.
رئیس شبکه زیست محیطی ایران رخدادها را در حوزه محیط زیست نگرانکننده دانست و اضهار داشت: چنانچه توسعه بدون در نظر گرفتن محیط زیست شکل بگیرد مطمئناً این توسعه مقطعی بوده و پایدار نخواهد ماند و در آینده موجب بحران خواهد شد.
محمدرضا گلهمیشهبهار ابراز امیدواری کرد که دهه آینده توسعه استان با توجه به سند چشمانداز تدوینشده با لحاظ شدن معیارهای زیست محیطی موجب توسعهی مبتنی بر پایداری و رفاه شهروندان هماستانی شود.
در ادامه این نشست، سند چشمانداز استان فارس در افق ۱۴۰۴ که در دو بخش تخصصی استانی و ملی برگزار شد، با حضور نمایندگان و تشکلهای مدنی صاحبنظر استان فارس و کمیسیونهای تخصصی انجمن حمایت از حقوق مدنی شهروندان مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدا نمایندگان سازمان مدیریت و برنامهریزی در خصوص روند مراحل تدوین و چگونگی تعیین شاخصهها گزارشی ارائه و سپس بندهای این سند به صمع و نظر حاضرین رسید؛ در پایان بخش اول صاحبنظران شرکتکننده نقطه نظراتشان را در مورد هر یک از بندهای سند چشمانداز مطرح کردند.
به گزارش ریواس جنوب، در این نشست آنچه حائز اهمیت بود تاکید قریب به اتفاق شرکتکنندگان از تمامی بخشها بر اهمیت مقوله محیط زیست در تدوین افق چشمانداز ۱۴۰۴ استان بود که با توجه به لحاظ نمودن مبانی محیط زیست در هر بخش، پیشنهادات جدید ارائه شد.
در بخش دوم خانم دکتر مظاهری معاون سازمان محیط زیست کشور، سند چشم انداز استان فارس را هوشمندانه دانست و به ارائه سند ملی علمی فرهنگی محیط زیست پرداخت؛ وی با بیان توضیحاتی در مورد آییننامه این سند و تحولات ناشی از اجرای آن، گفت: در بخشی از سند ۳۷۰۰ کلمهای ملی علمی فرهنگی محیط زیست، نوشته شده است: این سند با این نگرش که محیط زیست، مشکل فرایند پیشرفت کشور نبوده، بلکه یک فرصت بزرگ برای پیشرفت میهن است، طراحی شده است.
به گفته معاون پژوهش و آموزش سازمان حفاظت محیط زیست، در سند ملی علمی فرهنگی محیط زیست، همگام با ۱۷ هدف برای توسعه پایدار تعریف شده است که از جمله آنها میتوان به پایان دادن به فقر و گرسنگی، آموزشهای محیط زیستی در مدارس و دانشگاهها، ایجاد فرصت برابر جنسیتی، دسترسی همه مردم کشور به آب شرب و آشامیدنی سالم و بهداشتی، مبارزه با تغییرات اقلیمی، کاهش ۱۲ درصدی گازهای گلخانهای مطابق با تعهد ایران در کنفرانس بینالمللی مبارزه با افزایش تولید گازهای گلخانهای در پاریس و ارتقای اکوسیستم اشاره کرد.
مظاهری تصریح کرد: به نظر میرسد تصویب قریبالوقوع سند ملی علمی فرهنگی محیط زیست در مجلس و سپس ابلاغ و اجرای آن، وضع نابهسامان کنونی محیط زیست کشور که با بحرانهایی چون خشکسالی ۹ ساله و کمبود آب مواجه است؛ با تحولی هرچند دیرهنگام اما مثبت رو به رو خواهد شد.
وی سپس بر اهمیت تدوین برنامههای توسعه کشور با سیاستگذاریهای اعلامی در سند ملی محیط زیست تاکید و نظرات انطباقی در خصوص سند چشمانداز استان فارس در افق ۱۴۰۴ با سند ملی علمی فرهنگی محیط زیست ارائه کرد.
در ادامه دکتر کیومرث کلانتری مدیرکل آموزش سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز با تأکید بر نقش مؤثر آموزش در دستیابی به اهداف محیط زیست اظهار داشت:در همین راستا از سوی ریاست محترم سازمان اقدامات مؤثری انجام شده است که از آن جمله میتوان به موضوع آموزش در قالب یک مجموعه تخصصی و هماهنگ اشاره کرد.
وی با بیان اینکه مدت کوتاهی است که دفتر آموزش سازمان از مشارکتها تفکیک شده و فرصتهای پیشروی زیادی داریم که بتوانیم کارهای بزرگ و اثرگذاری در این حوزه انجام دهیم، افزود: باید این نکته را یادآوری کنم که آموزش اساس و لازمه هرکاری است، لذا آموزشها بایستی بصورت بنیادی انجام گیرد که راهاندازی مدارس جم پیرو همین دیدگاه در حال ایجاد است.
در پایان این نشست، از موارد احصاءشده مقرر شد کمیته تدوین بیانیه تشکیل و با تدوین نقطهنظرات حاضرین که بطور کلان بیان شد کلیه موارد در قالب یک بیانیه صادر و ابلاغ شود.
انتهای پیام/ لیلا امامی