پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

ریواس جنوب/ تحلیل سیاسی

فضای سیاسی استان کهگیلویه و بویراحمد کم کم و زودتر از موعد در حال انتخاباتی شدن است و در این روزها آرایش های مختلف سیاسی در مناطق مختلف استان در حال شکل‌گیری است.
در شهرستان کهگیلویه بزرگ، حضور سید علی محمد بزرگواری در عرصه نامزدی نمایندگی مجلس به صورت جدی به گوش رسید، البته پیش از آن عدل هاشمی هم به صورت غیر رسمی اعلام حضور کرد و سید محمد موحد هم گویا قصد بازنشستگی از نمایندگی را ندارد.

در همین راستا سایت خبری «افتوخبر» تحلیلی ازنحوه رقابت این سه شخصیت سیاسی را در کهگیلویه با عنوان « دوگانه هاشمی و بزرگواری یادآور دوگانه منطقیان و لاهوتی» ارائه کرد و نوشت همان گونه که حضور همزمان محمود منطقیان و مرحوم سید قادر لاهوتی باعث پیروزی سید محمد موحد شده است اکنون هم حضور توأمان سید علی محمد بزرگواری و عدل هاشمی همان نتیجه را رقم خواهد زد.

قصد داریم در این نوشته مطالب گفته شده در آن تحلیل را از زوایای دیگری نقد کنیم؛
نویسنده مطلب بدون استناد خاصی و صرفاً با سطحی نگری و نگاه ضعیف قومیت گرایی، دوگانه موحد – بزرگواری و هاشمی را ترسیم کرده است اما دقت نکرده که مرزبندی قومیتی در کهگیلویه در سبد رای سید علی محمد بزرگواری در ادوار گذشته نمودِ به مراتب کمتری داشته است؛ نشان به آن نشان که ۲۸ هزار رای بزرگواری در دوره نهم انتخابات مجلس از حوزه ثلاث و دو ایل بزرگ طیبی و بهمئی به دست آمده و این به این معناست که بزرگواری در «لغزنده ی» قومیت گرایی گیر نیافتاده بود.
از طرف دیگر، بزرگواری خود زاده ی حوزه ثلاث است و بزرگ شده در این حوزه و اتفاقاً همین بسیار به او کمک کرده است تا در موضوع قومیت، جامع نگری بیشتری داشته باشد.
از منظر مدیران مورد حمایت یا انتصابی در دوره نمایندگی بزرگواری هم نگاه کنیم، می بینیم که مدیران از طیف‌های مختلف سیاسی و همه مناطق جغرافیایی حوزه انتخابیه و بر اساس توانمندی های مدیریتی مورد نظرش مورد حمایت بوده اند.
در حالی که دو بخش بزرگ چاروسا و دیشموک در همه ادوار نمایندگان مجلس مورد اغفال واقع شده است اما پیگیری های جدی بزرگواری برای رساندن گاز به آن دو بخش انکارناپذیر است و این نشان می‌دهد که مرزهای جغرافیایی یا قومیتی در نگاه بزرگواری جای معناداری نداشت و ندارد!
در تحلیل «افتوخبر» سعی شده است بزرگواری و هاشمی در کنار هم قرار داده شوند در حالی که پیشینه ی سیاسی نشان می دهد هاشمی از حیث سیاسی در کنار موحد بزرگ شده است و تا قبل از اولین رویارویی سیاسی این دو در انتخابات مجلس، همواره با هم بوده اند، بنابراین همپوشانی نیروهای موحد و هاشمی بسیار گسترده تر از نیروهای بزرگواری و هاشمی است.

نشانی دیگر از پایگاه رای این دو می خواهید؛ حمایت هاشمی از حبیبی در رقابت میان بزرگواری و حبیبی در دوره نهم انتخابات مجلس!
با همه اینها تشبیه به کار برده شده در مطلب مذکور و ارتباط دادن رقابت منطقیان و مرحوم لاهوتی در برابر موحد با رقابت بزرگواری و هاشمی در برابر موحد نیز موضوعیت ندارد چرا که آن دو از یک طیف سیاسی اصلاح‌طلبان بوده اند، در حالی که در دسته بندی سیاسی، اتفاقاً موحد و هاشمی در یک دسته قرار دارند.
اما خوب است به این نکته هم اشاره کنیم که در سال‌های اخیر مواضع سید علی‌محمد بزرگواری در مسائل گوناگون ملی و منطقه‌ای حاکی از عبور وی از دسته بندی های مرسوم سیاسی بوده است و با تاکید بر خط ولایت فقیه، هر دو جناح اصلی سیاسی کشور یعنی اصلاح طلب و اصولگرا مورد انتقاد شدید او قرار داشتند و همه اینها باعث شده است که طرفداران جدی از همه ایلات و طوایف و همه سلایق سیاسی در شهرستان کهگیلویه، خواهان حضورش در عرصه کاندیداتوری مجلس در کهگیلویه بزرگ شوند.