پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

نماینده شهرستان زرقان در شورای اسلامی استان فارس عنوان کرد: چنانچه تصمیم‌گیری در مسائلی که منافع ملی را دربر می‌گیرد، برای نهادهای رسمی سنگین می‌نماید، می‌توان با استفاده از ظرفیت موجود در اصل ۵۹ قانون اساسی، از آرای عمومی باعنوان پشتوانه عظیم مردمی بهره گرفت.

حسین جعفری- نماینده زرقان در شورای اسلامی استان فارس

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب، حسین جعفری ۲۵دی‌ماه در بیست‌و‌هشتمین اجلاس شوراهای اسلامی استان فارس، کاهش ارزش پول ملی، تورم افسارگسیخته، بی‌تفاوتی در مدیریت شرایط فعلی و ناامیدی جامعه از ثبات قیمت‌ها را عامل سردرگرمی مردم و دلیل ایجاد استرس اقتصادی دانست و گفت: پیامد این سرخوردگی، ورود اقشار کم‌درآمد و متوسط به بازار دلالی و سوداگری است.

نماینده شهرستان زرقان در شورای اسلامی استان فارس اظهار کرد: در این میان، کاهش چشمگیر درآمد دولت که عمدتاً حاصل تحریم‌های آمریکا و عدم ثبات و تضمین در بازار فروش نفت است، قدرت خدمات‌رسانی به مردم را کاهش داده؛ از همین رو ضروری است مسوولان، با حفظ عزت مردم، به عادی‌سازی روابط در حوزه سیاست خارجی اقدام کنند.

جعفری همچنین، با اشاره به سومین سالگرد حادثه آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو، بر ضرورت توجه به پدافند غیرعامل و توسعه امکانات شهری بدین منظور تاکید کرد.

او با یادآوری معنای پدافند غیرعامل ابراز کرد: این مفهوم به نوعی دفاع غیرنظامی و مجموعه اقدامات پیشگیرانه اطلاق می‌شود که به جنگ‌افزار نیاز ندارد و با اجرای آن، از روش مدیریت خلاقانه، مدبرانه و هوشمندانه می‌توان از وارد شدن خسارات مالی به تجهیزات، زیرساخت‌ها و تاسیسات حیاتی نظامی و غیرنظامی و تلفات جسمی و روحی انسانی جلوگیری کرد یا میزان این خسارات و تلفات را به حداقل ممکن کاهش داد.

نماینده شهرستان زرقان در شورای اسلامی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات دولت‌های مختلف درزمینه تامین مسکن اشاره کرد و بیان داشت: مسکن مهر، از دغدغه‌های دولت‌های نهم و دهم به‌ویژه برای اقشار کم‌درآمد بوده است که البته، خود دارای مزایا و معایبی است.

** خدمات زیربنایی شهرک‌های تازه‌تاسیس هنوز ناقص است

جعفری افزود: بزرگترین مزیت چنین طرحی، اقدام عملی در تامین مسکن نیازمندان است؛ اما معضل آن، عدم برنامه‌ریزی علمی و کارشناسی دقیق در جانمایی شهرک‌هاست که امروز و پس از سکونت شهروندان باعث شده خدمات حیاتی زیربنایی در حوزه‌های آموزشی، بهداشتی، ورزشی، هنری، فرهنگی، فضای سبز، آب و فاضلاب، ارتباطات و حمل‌و‌نقل همچنان فراهم نباشد.

عضو شورای اسلامی شهرستان زرقان با اشاره به اینکه نقص در تامین امکانات زیرساختی شهرک‌های نوساز، برای شهرداری‌ها ‌و شوراهای اسلامی معضل‌آفرین بوده است، گفت: افزون بر این با گسترش آسیب‌های اجتماعی در مناطق یادشده مواجهیم.

او با بیان اینکه پاسخ نهاد‌های مسوول به معضلات یادشده عبارت کلیشه‌ای “نبود اعتبار و بودجه لازم در دستگاه‌های اجرایی به‌دلیل تحریم‌های ظالمانه” است، اظهار کرد: از همین رو، از دولتمردان درخواست می‌کنیم که ضمن تکمیل زیرساخت‌های پروژه‌های مسکن مهر، از این تجارب تلخ و شیرین در طرح اقدام ملی مسکن استفاده کنند؛ بدین‌معنا ابتدا زیرساخت‌ها و اماکن خدمات عمومی را احداث کرده و بعد، اقدام به ایجاد واحدهای مسکونی کنند.

** شهرداری‌ها از مزایای احداث شهرک‌های جدید بی‌بهره‌اند

جعفری در ادامه، یکی دیگر از چالش‌های مدیریت شهری را در احداث چنین شهرک‌هایی، بی‌بهرگی شهرداری‌های متولی این شهرک‌ها از مزایای افزایش جمعیت، افزایش سرانه اعتبارات ملی و استانی، تملک دارایی، ارزش افزوده و عوارض آلایندگی دانست.

عضو شورای اسلامی شهرستان زرقان اصلاح آمار جمعیتی شهرهایی را که پروژه مسکن مهر در آن‌ها اجرایی شده است، راهکار بهره‌مندی از مزایای یادشده برای شهرداری‌ها برشمرد.

وی در ادامه نطق خود به موضوع بلند‌مرتبه‌سازی در شهر‌ها نیز اشاره کرد و بیان داشت: آتش‌نشانی‌ها از امکانات لازم برای این ساختمان‌های بلندمرتبه برخوردار نیستند و شاهد عینی این مساله، شهرداری لپویی در شهرستان زرقان است که تاکنون، تنها، از ماشین‌آلات آتش‌نشانی برای ساختمان‌های دو‌طبقه بهره‌مند بوده و امکاناتی برای ساختمان‌های بلندتر ندارد.

این نماینده از استاندار فارس درخواست کرد، هم برای بهره‌مندی مردم شهر‌ک‌های تازه‌تاسیس و هم برای جلوگیری از تکرار حوادثی همچون پلاسکو، به‌صورت عملی و کاربردی دستوراتی را به ادارات دولتی خدمات‌رسان ابلاغ کنند تا مردم ساکن در این شهرک‌ها از امکانات اولیه و ضروری بهره‌مند شوند.

پایان/ سمیرا متین‌نژاد