پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

فرج‌الله رجبی، نماینده شیراز در مجلس معتقد است که اصلاح‌طلبان باید حتی در شرایط حداقلی در انتخابات حاضر شوند تا این نهاد انتخابی و دموکراتیک حذف نشود.

فرج الله رجبی- نماینده مردم شهرستان شیراز در مجلس

 به گزارش پایگاه خبری ریواس جنوب، «فرج‌الله رجبی» در یک نشست خبری با بیان اینکه «در آستانه انتخابات، برخی افراد یا جریانات، فضایی را تقویت می‌کنند که گویی شرکت در انتخابات هیچ فایده‌ای ندارد»، اظهار داشت: «این در حالی است که بزرگترین ویژگی یک نهادی مانند مجلس این است که اگر مردم نماینده خود را نپسندیدند، حق دارند از طریق صندوق رأی فرد دیگری را انتخاب کنند.»

** حتی در رسانه ملی بر روی دلسردی مردم کار می‌کنند!

رجبی مدعی است که «در سطح ملی و حتی در رسانه ملی در خصوص موضوع دلسردی مردم برای شرکت در انتخابات، کار می‌شود چرا که برخی فکر می‌کنند با مشارکت کمتر موفق‌تر می‌شوند.»

** عدم مشارکت در انتخابات چیزی را حل نمی‌کند

اما این نماینده مردم شیراز در مجلس درباره تحریم یا مشارکت در انتخابات، اعتقاد دیگری دارد: «من از زاویه درون مجلس به قضایا نگاه می‌کنم. از مردم می‌خواهم که بپذیرند نسبت به این نهاد حساس باشند و فکر نکنند که نیامدن چیزی را حل می‌کند. علی‌رغم همه فراز و نشیب‌ها، همه ما باید مردم را ترغیب کنیم که مشارکت کنند و این نهاد انتخابی را تقویت کنند نه اینکه با عدم مشارکت زمینه حذف آن را فراهم کنیم.»

** نتیجه عدم مشارکت، تکرار ۸ سال احمدی‌نژاد است

وی افزود: «به طور کلی ما در واقعیت فعلی فضای سیاسی کشور دو راه پیش رو داریم؛ یکی اینکه این طناب را رها کنیم که ۸ سال نتیجه آن را دیده بودیم. راه دیگر استفاده از حداقل فرصت‌ها برای بهبود اوضاع است. من نه از موضع سیاسی بلکه از موضع تعلق خاطر به مملکت و کسی که چند دهه تجربه فعالیت در عرصه سیاسی و اجتماعی داشته‌ام، گزینه دوم را توصیه می‌کنم.»

** به زودی یخ فضای انتخابات آب خواهد شد

رجبی در عین حال بر این باور است که «برخلاف برخی دیگر که معتقدند مردم آزرده شدند و در انتخابات شرکت نمی‌کنند، ما در انتخابات پیش رو، حتماً شاهد حضور طیف خاکستری خواهیم بود.» او ادامه می‌دهد: «در خصوص گروه‌های سیاسی هم هرچقدر جلوتر رویم، منسجم‌تر خواهند شد و در گام‌های بعدی با ثبت نام کاندیداها و ارائه رویکردها و جدی‌تر شدن فعالیت احزاب و جریانات سیاسی، یخ این فضا آب خواهد شد.»

** با شیوه‌ی مشارکت مشروط به تأیید صلاحیت لیست کامل، موافق نیستم/ حضور حداقلی اصلاح‌طلبان هم اثرگذار بود

این عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه «تصور من این است که طیف اصلاح‌طلب با جدیت حضور خواهد یافت»، معتقد است: «من شخصاً اعتقاد ندارم که لیستی ارائه شود و اگر لیست تایید نشود تحریم کنیم، چرا که حضور اقلیتی اصلاح‌طلبان هم توانسته به حل یا پیشگیری از مشکلات، کمک بسیاری کند و تاثیرگذاری آن دیر یا زود آشکار می‌شود.»

** با قوت از عملکرد لیست امید شیراز دفاع می‌کنم/ من اهل خودسانسوری نبودم

نماینده مردم شیراز در مجلس در واکنش به سؤال خبرنگار «ریواس جنوب» مبنی بر اینکه یکی از دلایل مخالفان مشارکت فعال در انتخابات با لیست حداقلی این است که تاکنون منتخبان آنها در شرایط نابرابر نیز با خودسانسوری به عملکرد حداقلی بسنده کرده‌اند، خاطرنشان کرد: «اول اینکه من شخصاً اهل خودسانسوری نیستم و باید بدانید با دقت صحبت کردن به معنای خودسانسوری نیست. دوم اینکه من به این هم اعتقاد ندارم که اصلاح‌طلبان ازجمله نمایندگان شیراز در مجلس که شما مثال زدید، کار حداقلی کردند. من با قوت از عملکرد خودمان در همه حوزه‌ها دفاع می‌کنم.»

** برای اینکه جامعه ملتهب نشود برخی مسائل را پشت درهای بسته رسیدگی می‌کردیم!

وی تصریح می‌کند: «ما برای اینکه جامعه ملتهب نشود در مجلس به ناچار بسیاری از مسائل را در فضای بسته و غیرعلنی رسیدگی کردیم. اما ما بسیاری از دستاوردهای خود را تحلیل کردیم و برایند کلی عملکرد مجلس دهم نمره قبولی دارد که امیدوارم در آستانه انتخابات فرصتی فراهم شود که این دستاوردهای پیدا و پنهان را برای مردم باز کنیم.»

** به مردم گزارش عملکرد می‌دهم

رجبی ادامه می‌دهد: «من به زودی گزارشی از کارهای انجام شده برای مردم تهیه می‌کنم. البته قطعاً نخواهم گفت که نگذاشتند کار کنیم بلکه گزارش می‌دهم که چه کردم و البته حتما این را هم خواهم گفت که می‌توانستیم چه کارهای دیگری هم بکنیم.»

** برای قضاوت ادوار مجلس باید ببینیم که وقتی وفور درآمد بوده چه کردند و ما چه کردیم

رجبی در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی عملکرد اصلاح‌طلبان در مجلس، با تأکید بر اینکه اصلاح‌طلبان در این دوره هم در اقلیت بوده‌اند، گفت: «عملکرد کل مجلس دهم در مقایسه با دوره‌های دیگر، بهتر بود. برای قضاوت باید در نظر بگیرید که طرف مقابل در سه دوره که وفور درآمد بوده چه کرده و ما چه کردیم. در خصوص اصلاح‌طلبان هم کارهای بسیار خوبی انجام شد ضمن اینکه اگر در اکثریت بودیم قطعاً اثرگذاری بیشتری هم می‌داشتیم. به همین دلیل است که معتقدم حداقل حضور حداقلی حتما باید باشد و اگر در دور گذشته اقلیتی بوده حالا مردم می‌توانند با مشارکت بیشتر اکثریت اصلاح‌طلبان را به عنوان نمایندگان خود انتخاب کنند تا دستاورد بیشتری حاصل شود.»

این نماینده مجلس ادامه داد: «ما زمانی وارد مجلس شدیم که با چالش‌های زیادی در حوزه‌های مختلف داخلی و خارجی روبرو بودیم اما همین مجلس که البته قابل انتقاد است، توانسته در انجام وظایف قانون‌گذاری کارهای بزرگی در حوزه‌هایی همچون آب، محیط زیست، قاچاق، تحریم‌ها، آموزش و… انجام دهد.»

** اگر موضوع مؤسسات اعتباری را مدیریت نمی‌کردیم به یک فاجعه تبدیل می‌شد

وی افزود: «سال گذشته هر روز یک عده جلوی مجلس تجمع اعتراضی داشتند که با پیگیری‌های مجلس پاسخ داده شد. یا به عنوان مثال در موضوعاتی همچون مؤسسات اعتباری خوب است بدانید که اگر به خوبی مدیریت نمی‌شد، به یک فاجعه تبدیل می‌شد.»

** بزرگترین کار مجلس دهم این بود که اجازه نداد کشور از هم بپاشد

رجبی با بیان اینکه مجلس دهم یکی از مجالس پرمسؤولیت بوده است، اضافه کرد: «به طور کلی بزرگترین کار مجلس فعلی این بود که به کمک دولت و هدایت‌های رهبری، اجازه نداد کشور از هم بپاشد. هنوز هم در قالب کشتی آرام توقعات و خواسته‌های خودمان را پیش می‌بریم.»

** بحث رد صلاحیت‌ها به عنوان یک واقعیت پذیرفته شده و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس در خصوص رویکرد احتمالی شورای نگهبان در بحث بررسی صلاحیت‌ها، یادآور شد: «آن چیزی که شنیده‌ایم این است که حتماً شورای نگهبان با سعه صدر ورود خواهد کرد. با این حال بحث تایید صلاحیت‌ها را به عنوان یک واقعیت پذیرفته‌اند و ما هم به صورت طبیعی برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم و من گمان می‌کنم که حتی رقبای ما هم این برنامه‌ریزی ما را تحسین خواهند کرد.»

 ** در دانشگاه‌های شیراز فضای گفتگو و فعالیت‌های دانشجویی بسته است!/ مدیران ما محافظه‌کار شده‌اند

نماینده مردم شیراز در مجلس در ادامه با انتقاد از رؤسای دانشگاه‌های شیراز و استان فارس، تصریح کرد: «مدیران امروز ما بسیار محافظه‌کار شدند. محافظه‌کاری عیب است، در دانشگاه عیبش بییشتر است. رؤسای دانشگاه‌های ما باید گزارش دهند که چه فضای بازی در دانشگاه‌ها ایجاد کردند. واقعیت این است که در حال حاضر هیچ فضایی برای فعالیت و گفتگوی دانشجویان وجود ندارد و این قابل پذیرش نیست.»

** فضای جامعه را بسته نگه می‌داریم و نمی‌گذاریم ذائقه مردم شیرین شود!

رجبی با گلایه از اینکه «در سطح ملی هم فضای گفتگو را نتوانستیم ایجاد یا مدیریت کنیم»، اذعان کرد: «متأسفانه فضای جامعه را بسته نگه می‌داریم و نمی‌گذاریم ذائقه مردم شیرین شود. اما مدیران باید بدانند در چهارچوب قواعد نظام باید فضا را برای گفتگو در حوزه‌های مختلف فراهم کنند. مدیران دانشگاه‌ها هم باید باور داشته باشند که سرجمع فعالیت دانشجویی به نفع مردم و نظام است. ما باید در فضای گفتگو و مباحثه، همه را در دایره خودی تعریف کنیم.»

** این که مردم ما در کلیدی‌ترین مسائل در ابهام بمانند، برای مردم و حکومت ما، سم است/ ** نمی‌گذارند مردم بفهمند رفراندوم خیر است یا شر!

این نماینده مجلس با اشاره به برخی ماجرای بحث برانگیز در مجلس، گفت: «این فضا که مردم ما در کلیدی‌ترین مسائل همچون اف.ای.تی.اف و برجام در ابهام بمانند، برای مردم ما و حکومت ما، سم است. به گمان من بحث رفراندم هم به سرنوشت همین موضوعات دچار می‌شود چرا که نمی‌گذارند مردم بفهمند بالاخره رفراندوم خیر است یا شر. این یک ظرفیت در قانون اساسی است ممکن است به دلیل عدم فضای گفتگو باعث واگرایی شود.»

** سران جناح‌های مقابل در عروسی و عزا کنار هم می‌نشینند اما مردم در مقابل هم قرار می‌گیرند!

رجبی ادامه داد: «متأسفانه به جای اینکه در مسائل مهم فضای گفتگو و تحلیل را باز کنند، فضای جامعه را دوقطبی می‌کنند. سران جناح‌های مقابل در عروسی و عزا کنار هم می‌نشینند اما در فضای عمومی مردم در مقابل هم قرار می‌گیرند و همدیگر را نفوذی، غرب‌زده، وابسته یا… خطاب می‌کنند.»

** طرح شفافیت باید به نمایندگان تضمین می‌داد که آرای آنان کنترل نمی‌شود/ در موضوع FATF برای ما پیامک‌های تهدیدآمیز می‌آمد!

وی در خصوص طرح شفافیت آرای نمایندگان هم تصریح کرد: «این طرح در مرحله اول ایراداتی داشت. برداشت ما این بود که در زمان بررسی اف.ای.تی.اف با هدف دیگری مطرح شد. نشان به این نشان که برای ما پیامک‌هایی می‌آمد که با برادر ارجمند و انقلابی شروع می‌شد و به تهدید به محاکمه در مورد اف.ای.تی.اف می‌رسید. در هر صورت باید تضمین می‌داد که آرای نمایندگان کنترل نشود و در بررسی صلاحیت‌های نمایندگان دخالت داده نشود و به همین دلیل ما با رفع ایرادات، با طرح دوم آن موافقت کردیم.»

** رئیس‌جمهور را استیضاح نکردیم چون ریشه مشکلات را می‌دانستیم

عضو فراکسیون امید مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود تشدید مشکلات معیشتی مردم، مجلس استیضاح رئیس جمهور را در دستور کار خود قرار نداده است، تأکید کرد: «ما در خصوص استیضاح رئیس جمهور به این جمع‌بندی نرسیدیم. ما معتقدیم در خصوص مشکلاتی که در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی افتاده است باید ریشه‌ها را در نظر بگیریم.»

رجبی افزود: «در قضاوت باید جوانب مختلف موضوع را در نظر بگیریم؛ به عنوان مثال اینکه دلار از چهار مدخل وارد کشور می‌شد اما به دلیل تحریم‌ها سه مدخل آن بسته می‌شود و ناگزیر باید اسکناس دلار دست مردم دهیم و همزمان مردم هم برای خرید دلار تشویق می‌شوند؛ این موضوعات ربطی به دولت ندارد بلکه به علت عدم وجود یک بازار مناسب پول برای مردم در یک مقطع خیلی ویژه بوده است.»

** عملکرد دولت موفق یا نسبتاً موفق بوده است

او با اشاره به مشکلاتی که بر سر راه دولت وجود داشت، خاطرنشان کرد: «در مورد درآمدهای دولت ما اطلاعات دقیقی داریم اما نمی‌خواهیم با نشر آنها جامعه را متلاطم کنیم. با این حال معتقدیم که با لحاظ کردن همه جوانب، دولت موفق یا نسبتاً موفق بوده و یا حداقل می‌توانیم بگوییم برخلاف برخی اظهارات ناموفق نبوده است.»

رجبی با اشاره به برخی رفتارهای دوگانه در خصوص مسائل مختلف کلان کشور، گفت: اینکه برخی وقتی بحث از رفراندوم مطرح می‌شود یک موضع سرسختانه بگیرند و در مقابل وقتی بحث استیضاح رئیس جمهور می‌شود به گونه‌ای دیگر رفتار کنند، درست نیست.»

این نماینده شیراز تصریح کرد: «در هر حال من شخصاً از سه سوال رئیس جمهور قانع نشدم و رای هم دادم اما قانع نشدن به این سؤالات به معنی رسیدن به سطح استیضاح ایشان نبود.»

** ما هم می‌دانیم اصل بر تأمین معیشت مردم است اما …

رجبی در خصوص نوع رفتار مجلس درباره وضعیت نامطلوب معیشت مردم، تصریح کرد: «من هم می‌دانم در حال حاضر اصل بر معیشت مردم است و این موضوع برای ما فوق‌العاده مهم است اما نباید فراموش کنیم که وقتی نتوانیم نفت را حتی با قیمت ارزان هم بفروشیم، نمی‌شود این مسائل را نادیده گرفت. مگر می‌شود در مملکتی که اقتصاد آن به نفت گره خورده است، وضعیت فروش نفت را لحاظ نکنیم؟ یا وقتی که شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برند که سرمایه‌گذار نمی‌تواند وارد کشور شود بررسی سطحی و شعاری مسأله را حل نمی‌کند.»

** بخشی از مشکلات مدیریتی است اما بخش مهمی هم ناشی از ساختار ما است

این نماینده مجلس با بیان اینکه «باید در سطوح مختلف راجع به مقدمات و الزامات معیشت هم پرداخته شود»، افزود: «الزامات این معیشت و رفع بیکاری و تورم و… چه چیزهایی است؟ بخشی مدیریت است اما بخش مهمی هم به پارامترها و واقعیت های غیرمدیریتی ازجمله ساختار سیاسی و اقتصادی ما برمی‌گردد. ما باید به مردم یادآوری کنیم که معیشت آنها حاصل دستاوردهایی از مدیریت دولت، مجلس و همه نهادهای دیگر و همچنین محصول همه ساختارهای مختلف است.»

انتهای پیام/ سجاد بنام