پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پای صادرات در استان کهگیلویه و بویراحمد لنگان است؛ مدیران برنامه‌ای ندارند و حرف‌های کلی و عمومی را به خرد صادراتی می‌دهند که نه پای رفتن دارد و نه نای ماندن؛ برای اثبات این ادعا، گزارش ریواس را تا پایان بخوانید.

به گزارش ریواس، جلسه شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی در کهگیلویه و بویراحمد، اگر هیچ دستاوردی نداشته باشد لااقل این دستاورد مهم را داشته است که سید موسی خادمی، استاندار این استان را مطمئن کرده که مدیرانش در حوزه صادرات نه برنامه دارند و نه عزمی برای استفاده از این ظرفیت مهم و دم‌دستی.

آب پاک مدیران روی صادرات کهگیلویه و بویراحمد

این جلسه با دستور کار، ارائه برنامه صادرات غیرنفتی در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی و گردشگری برگزار شد اما رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری(که البته عدم دعوت اتاق بازرگانی را علت غیبت خود اعلام کردند) به جلسه نیامدند و رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز به صراحت گفت که برای صادرات کاری نمی‌تواند بکند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت معاون بازرگانی خارجی خود را به جلسه فرستاد که گویا واژه صادرات برایش غریبه بود؛ او صادرات این استان را به اگر و اماهایی ربط داد که باید ابتدا به امید تولید آن‌ها بنشینیم و بعد به فکر صادرات آن‌ها باشیم.

سید موسی خادمی در این شورای مهم با چنین دستور کار مهمی نه تنها برنامه‌ای از مدیرانش نشنید بلکه همه وقت جلسه را به آموزش مدیران برای نحوه برنامه‌ریزی در حوزه صادرات غیرنفتی گذراند.

چطور مرد اول تجارت و صادرات استان، طرحی که نه بار است نه به دار است را برای صادارت پیشنهاد می‌دهد؟

عبدالحمید جهانبین، در حضور استاندار از سیمان سپو به عنوان یک ظرفیت مهم در صادرات این استان نام برد؛ موضوعی که واکنش تند سید موسی خادمی را به همراه داشت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تعجب فراوان گفت: شما اکنون مرد اول تجارت و صادرات این استان هستید، چطور طرحی که هنوز نه به بار است و نه به دار را به عنوان برنامه صادراتی پیشنهاد می‌دهید؟!

برای صادرات کاری نمی‌توانم بکنم/ کلاهی که مدیران سر صادرات می‌گذارند

نگرانی استاندار، تنها به همین یک مورد ختم نشد و تقریبا همه گزارش صادراتی سازمان صنعت، معدن و تجارت پر بود از آمار و ارقام بی‌حساب و کتابی که گویا می‌خواهیم بر سر صادرات کلاه بگذاریم.

اما همه نگرانی استاندار به گزارش صادراتی مدیران این استان، تنها به صنعت و معدن ختم نمی‌شد و جعفر گوهرگانی نیز به صراحت گفت که برای صادرات کاری نمی‌تواند بکند اگر بخش خصوصی به میدان نیاید؛ او بار صادراتی این استان را معطل امیدواری‌هایی کرد که با وجود تولیدات خوب در محصولاتی چون سیب و عسل، شاید روزی محقق شود!

برای صادرات محصولات کشاورزی همچنان امیدوار باشیم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، تأکید کرد: ما تولیدات خوبی داریم ولی بخش خصوصی تاکنون یک گرم هم از ما خرید نکرد و هیچ سرمایه‌گذاری برای صادرات به ما مراجعه نکرده است؛ گوهرگانی گفت: برداشتن این بار از توان سیستم دولتی خارج است.

موضوعی که واکنش استاندار را در پی داشت؛ خادمی گفت: پس در بخش کشاورزی هم به جای برنامه صارداتی باید هنوز امیدوار باشیم! و دل به امیدواری‌ها، خوش کنیم؛ او گفت: این مشکلاتی که شما مطرح کردید را ما می‌دانیم، اینجا جمع شدیم تا ببینیم باید چکار کنیم و برنامه‌امان برای افزایش صادرات چیست؟

صنایع دستی هم به صادرات نرسید

اما این شورای مهم که بار غیبت دو مسئول اصلی مرتبط با صادرات در کنار نبود برنامه و عزم مدیریتی بر آن سنگینی می‌کرد؛ در بخش صنایع دستی نیز تقریبا ناامید شد چرا که بعد از تلاش‌های فراوان بالاخره محمود باقری با تأخیر حدود ۲ ساعت وارد جلسه شد ولی او از راه نرسیده گفت: صنایع دستی این استان هنوز در مرحله تولید و آموزش است و تا رسیدن به صادرات، چند گام دیگر باقی مانده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که کاملا از دستور کار این شورا بی‌اطلاع بود، از برنامه‌های جدی خود برای برندسازی و ساماندهی تولید محصولات صنایع دستی این استان سخن گفت.

حرف‌هایی که خادمی ۲۰ سال است، می‌شنود

به گزارش ریواس، استاندار کهگیلویه و بویراحمد که بعد از گزارش هر مدیری تذکرات لازم را به آن‌ها داد در پایان این نشست نیز خطاب به همه مدیران مرتبط با امر صادرات گفت: شما باید هدف‌گذاری برنامه‌ای را یاد بگیرید؛ اینکه شما در روزی که باید برنامه دهید چند حرف کلی و آمار ارقام از روی کاغذ بخوانید که نه شکل برنامه دارد و نه قابلیت اجرا، دردی از دردهای این استان را دوا نمی‌کند.صادرات

خادمی تصریح کرد: این اعداد و این عصاره شیرین‌بیان و نوشابه گازدار حرف‌هایی هستند که از ۲۰ سال پیش تاکنون می‌گوییم و می‌شنویم.

یا بگویید استان توان صادراتی ندارد یا بگویید خودمان توان نداریم

مقام ارشد اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد، با بیان اینکه اگر یاد بگیریم که چگونه هدف‌گذاری کنیم و برنامه طرح کنیم مجبور نیستیم اینجا دور هم بنشینیم و حرف عمومی بزنیم؛ باید تاکنون برای صادرات این استان نسخه عملی می‌داشتیم ولی اکنون باید تکلیف مشخص شود یا بگوییم این استان،توان صادراتی ندارد یا هم استان توان دارد و مدیران ما نمی‌توانند کاری کنند.

خادمی ابراز داشت: ته ته این حرف‌ها این است عصاره شیرین‌بیان این استان از اصفهان صادر می‌ود، همه ما این را می‌دانیم، امروز از شما مدیران انتظار می‌رود، برای صادرات، برنامه داشته باشید و چند تا کار اساسی انجام دهید.

خادمی اضافه کرد: تولید، شناسایی و هدف‌گذاری تولیدات و محصولات با قابلیت صادراتی، بازاریابی، پیش‌بینی صادرات و فراهم کردن امکان صادرات را از جمله الزاماتی دانست که در برنامه صادراتی این استان از سوی مدیران مربوطه باید لحاظ شود.

کیانی: بازرگانی خارجی کهگیلویه و بویراحمد تعطیل است

به گزارش ریواس اما در این بین، جبار کیانی، مدیر اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد نظرات جالبی داشت؛ او در این شورا که دفاع خوبی از بخش خصوصی و توان آن‌ها داشته است، گفت: توپ، کم‌کاری و ضعف صادرات این استان در میدان مدیران دولتی است و در این موضوع شکی نیست.

کیانی به عنوان مثال به سازمان صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و گفت: تعارفی نداریم، بخش بازرگانی خارجی این سازمان کاملا تعطیل است.

مدیران در استان کهگیلویه و بویراحمد در حالی همان گزارشات تکراری چند دهه پیش در صادرات این استان را در جلسات تکرار می‌کنند، که این روزها معدود کالاهای صادراتی این استان هم به علت ضعف‌های زیرساختی و عدم جذب توان بخش خصوصی، در گمرک و حمل و نقل روی زمین مانده و به نام و کام سایر استان‌ها، صادر می‌شوند.

———————–

گزارش از کریم بنام

———————–

انتهای پیام/ ک-ب