پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

گزارش ریواس جنوب از وجود مارمولک در منبع آب شرب دهستان جاورده، عبور خط انتقال آب از زیر منازل مردم و شکستگیهای مکرر آن امروز مسئولان آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه را به این روستا کشاند تا بعد از تکذیبها، انکارها و مواضع متناقض، این بار در یک اقدام عملی برخی از مشکلات مردم محروم این مناطق را برطرف کنند و حداقل درپوش چاه تأمین آب را قفل کنند.

به گزارش ریواس جنوب از چاروسا، در پی گزارشات مردمی از وجود آلودگی در منبع ذخیره آب آشامیدنی حدود ۱۰ هزار نفر از جمعیت چندین روستا در دهستان جاورده،  فرسودگی و عبور لوله‌های خط انتقال آب از زیر منازل مردم، خبرنگار این پایگاه خبری در محل حاضر شد و با مسئولان این بخش در شهرستان کهگیلویه به گفت‌وگو نشست.

بعد از آن گزارشی از سوی هیئت تحریریه ریواس جنوب تهیه شد و بازتاب کشوری پیدا کرد و مشکل وجود مارمولک و آلودگی در منبع دخیره آب مردم جاورده و روستاهای اطراف سوژه بیشتر رسانه‌ها و خبرگزاری‌های استانی و کشوری شد.

خبرگزاری تسنیم بعد از چند روز، مصاحبه‌ای با آقای جفتا، مدیر شرکت آب و فاضلاب شهرستان کهگیلویه انجام داد تا صحت گزارش ریواس جنوب را البته در خبری مستقل پیگیری کند؛ جفتا در این مصاحبه در اظهارنظری عجیب که خود سوژه رسانه‌ها شد گفت که وجود مارمولک در آب شرب امری طبیعی است و در خانه‌های همه مردم جاورده مارمولک وجود دارد! او همچنین وجود هرگونه مشکل بهداشتی را در آب شرب مردم این دهستان رد کرده است.

جفتا در این مصاحبه گفته است: ” اول اینکه منبع ذخیره آب جدید احداث شده و دوم اینکه مارمولک در تمام خانه‌ها وجود دارد و هیچ اشکالی ندارد در منبع آب هم مشاهده شود.{اینجا کلیک کنید}

%d8%a2%d8%a8-%d8%ac%d8%a7%d9%88%d8%b1%d8%af%d9%87مسئله ای که اگر در یک کشور دیگر اتفاق می‌افتاد نه تنها متولیان آن از مردم عذرخواهی می‌کردند بلکه استعفا هم می‌دادند ولی مسئولان شرکت آب و فاضلاب در شهرستان کهگیلویه، مثل همیشه توپ را در زمین رسانه‌ها انداختند و این سایت را متهم به ایجاد جو روانی و تشویش اذهان عمومی کردند.

چند روز بعد از آن در حالی که هیچ جوابیه‌ای به ریواس جنوب ارسال نشد، روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد در اقدامی غیرمعمول به یکی دیگر از سایت‌های محلی جوابیه‌ای فرستاد و آنگونه که این سایت اشاره کرده، حرف‌های مدیر شهرستان کهگیلویه را رد کرد.

در این جوابیه که البته در خبرگزاری تسنیم به شکل یک مصاحبه به نقل از مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی این استان منتشر شد، آورده شده که به محض مشاهده مارمولک در این منبع ذخیره آب شرب مردم، این منبع را از مدار آبرسانی خارج کردیم.{اینجا کلیک کنید}

این در حالی بود که مدیر آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه پیش از این در گفت و گو با همین خبرگزاری تسنیم وجود مارمولک در منبع آب شرب را طبیعی دانسته بود.

جوابیه روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان یا مصاحبه مدیرعامل آن یک نکته خلاف واقع دیگر هم داشت و آن این بود که به هیچ عنوان منبع ذخیره آب این دهستان با جمعیت بالای ۱۰ هزار نفر هرگز از سوی مسئولان از مدار آبرسانی خارج نشد بلکه در باران سیل‌آسایی که در فصل تابستان در این منطقه آمده بود، لوله انتقال آب به این منبع ذخیره قطع شد و اکنون هم در مسیر سیلاب انداخته و قابل مشاهده است.

وی در این جوابیه وجود مارمولک و آلودگی در آب شرب مردم را تأیید می‌کند اما می‌گوید که این تصاویر مربوط به سال قبل بوده است! این ادعا در حالی که مخزن ذخیره آب در تابستان ۹۵ و بر اثر سیل از مدار خارج شده است و فیلم پخش شده در این پایگاه خبری مربوط به خرداد ۹۵ است.

در حال حاضر آب به صورت مستقیم به مردم می‌رسد که در بارندگی‌ها کاملا گل‌آلود می‌شود.

نکته دیگر اینکه تصاویر مربوط به هر زمانی باشد مهم این است که هنوز مشکل رفع نشده است؛ اگر هم تصاویر مربوط به سال ۹۴ است چگونه در صورتجلسه ای که در ۱۷ مرداد ماه ۹۵ به همراه مسئولان بهداشتی دهستان جاورده تنظیم کردید، نسبت به لایه روبی و شستشوی منبع آب اقدام کردید و اعلام کردید که به علت این عملیات آب مردم ۵ روز قطع میشود؟اگر تصاویر مربط  به سال ۹۴ است و شما به محض دیدن مارمولک، این منبع آب را از مدار خارج کردید، پس این صورتجلسه چه بود؟

این تناقض با خواندن متن صورتجلسه که ریواس جنوب آن را در اختیار دارد، بسیار آشکارتر میشود.

صورت جلسه مسئولان آبفا و بهداشت در مرداد 95

در این واکنش‌های عجولانه متولیان آب، تهدید سلامت مردم خط قرمز آن‌ها اعلام شد ولی این در حالی است که مشاهدات خبرنگار ریواس جنوب نشان می‌داد که عمق فاجعه بیشتر است  چرا که علاوه بر مشکلات منبع ذخیره آب، و چاه اصلی تأمین آب آشامیدنی مردم نیز باز و بدون حفاظ بوده به طوری که به راحتی می‌توان هر ماده سمی را در درون آن انداخت تا فاجعه‌ای انسانی رخ دهد.

کف منبع ذخیره آب نیز از کف‌شوی ان پایین‌تر است و این مشکل، شست‌وشو و لایه‌روبی آن را بسیار سخت کرده است.

%d8%af%d8%b1%d8%a8-%da%86%d8%a7%d9%87-%d8%ac%d8%a7%d9%88%d8%b1%d8%af%d9%87

همچنین عبور خط لوله آب در چند نقطه از زیر منازل مسکونی همچنان به قوت خود باقی است و حادثه‌ای را انتظار می‌کشد.

عبور خط لوله از زیر برخی منازل مسکونی

این تکذیب‌ها و تناقض‌ها در حالی است که در یک اقدام خوب و بعد از درج این گزارش و بازتاب خیلی خوب آن، از سوی مسئولان شرکت آب و فاضلاب روستایی درپوش چاه آب قفل شد و هر چند لولای آن شکسته شده و قفل کردن هم خیلی چاره‌ساز نیست.

امروز همچنین، مأموران آب و فاضلاب روستایی اقدام به تعمیر شکستگی لوله‌های آب روستای جاورده کردند که جا دارد از این اقدام خوب آن‌ها که از اهداف این گزارش بود نیز قدردانی کرد.

اکنون، هر چند که تکاپوی مسئولان آب و فاضلاب برای رفع مشکل و حضور امروز آنان در روستا قدمی به جلو هست ولی اگر مدیران هم قبل از درج گزارش و هم بعد از آن مسئولانه‌تر عمل می‌کردند و به جای خط و نشان کشیدن برای رسانه، صادقانه می‌پذیرفتند و برای برطرف کردن آن همراه با رسانه‌ها اقدام می‌کردند بدون شک مورد پذیرش مردم نیز واقع می‌شد.

این گزارش هرگز نافی زحمات و خدمات مسئولان شرکت آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد نیست.

انتهای پیام/ بنام