پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

چندی پیش بود که حمیدرضا جلایی پور از تئوریسین‌های جریان اصلاح‌طلبی گفته بود که «اصولگرایان اکنون مشکل جدی مدیریت و پایگاه اجتماعی دارند و برای حل مشکل خود باید در خانه فردی همچون ناطق نوری را بزنند و علی مطهری را لیدر خود کنند.»
به گزارش ریواس جنوب به نقل از نامه نیوز، پیشنهاد جلایی پور از آن رو بود که اصولگرایان پس از مرحوم مهدوی کنی از خلأ مدیریت سیاسی در رنج هستند و همین مولفه سبب شده که نتوانند رقیب خوبی برای جریان اصلاحات باشند، لذا برای پوشاندن ضعف‌های خود به تخریب جریان رقیب می‌پردازند. اما ظاهرا ناطق نوری هنوز از رفتارهایی در جریان اصولگرایی گلایه دارد و تمایل آن‌چنانی به پذیرش مسئولیت، حتی در حد سازماندهی انتخاباتی آنها ندارد، چرا که اخیرا به درخواست اصوگرایان پاسخ منفی داده است. دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین، به جزئیات جلسه اخیر اعضای شورای مرکزی حزب اسلامی ایران زمین با حضور حجت‎الاسلام ناطق نوری پرداخت و در این باره توضیح داد: آقای ناطق نوری یکی از اعضای حزب ما هستند. یکی از پیشنهادات ما به ایشان رقابت با آقای روحانی بود. من معتقدم اگر آقای ناطق در عرصه رقابت حضور پیدا کند بسیاری از معادلات برهم می‎خورد. ابوالقاسم رئوفیان با بیان اینکه «شاید ناطق نوری یکی از گزینه‌‎های اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری باشد»، گفت: ایشان یک اصولگرای اصلاح‎طلب است و اکثر اصلاح‎طلبان معتدل آقای ناطق را قبول دارند و در صورت حضور وی در عرصه رقابت، قطعا اقبال بسیار خوبی از سوی طیف‎های معتدل سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا نسبت به وی صورت می‌گیرد. دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین درباره اینکه «آیا ناطق نوری چنین پیشنهادی را قبول کرد یا خیر؟»، اظهار کرد: ایشان نه درخواست ما را رد کرد و نه پذیرفت؛ تنها سکوت کرد. اما من نیز به ایشان گفتم اگر قصد «حضور و رقابت» را ندارید، یک جبهه با اسم «اعتدال» یا «وحدت ملی» با محوریت شما تشکیل شود.

درباره قالیباف شفاف‌سازی شود

رئوفیان در پاسخ به این پرسش که «حزب متبوعش از چه فردی برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ حمایت می‎کند؟»، اظهار کرد: فعلا از هیچ‌کسی قصد حمایت نداریم. ما جدول مکانیزم ارزیابی و شاخصه‌هایی را در نظر گرفته‌ایم تا همه کسانی را که به عنوان گزینه می‎توانند روی میز انتخابات قرار بگیرند در سبد ارزیابی بررسی می‌کنیم. این فعال سیاسی اصولگرا در این باره اضافه کرد: قطعا آقای روحانی یکی از افرادی است که در این سبد ارزیابی قرار می‎گیرد. ما کاندیداها را بر اساس شاخصه‎های مکانیزم ارزیابی بررسی می‎کنیم. بنابراین هر کسی که با معیارهای ما تطبیق داشت و رای بیشتری آورد او را به عنوان گزینه نهایی برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده معرفی می‎کنیم. وی در ادامه به انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا اشاره کرد و افزود: در بحث انتخابات شوراها شاید بررسی کاندیداها بر اساس جدول مکانیزم نباشد و به صورت غیرمتمرکز عمل بشود، اما جبهه ایستادگی ایران اسلامی، فردی را به عنوان کاندیدای نهایی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری انتخاب می‎کند. رئوفیان، «وحدت» را یکی از استراتژی‌های مهم اصولگرایان در انتخابات سال آینده برشمرد و گفت: برای رسیدن به وحدت، تمامی فعالان سیاسی اصولگرا و… باید و حتما در دایره تصمیم‌گیری، حضور، اظهارنظر و حق رای داشته باشند. دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین در پاسخ به این پرسش که «چه کسی از اردوگاه اصولگرایان در انتخابات ریاست‌جمهوری توان رقابت با حسن روحانی را دارد؟»، تصریح کرد: من فقط نظر شخصی خودم را درباره افراد می‎گویم؛ یعنی نظرات من نظرات اصولگرایان نیست. رئوفیان در این باره اضافه کرد: درباره آقای قالیباف باید شفاف‌سازی صورت بگیرد، چرا که همه گفته‎ها و اظهارنظرهایی که درباره وی گفته می‎شود در حد حرف است و هنوز هیچ‌یک از اتهامات شهردار تهران ثابت و رد نشده است. بنابراین نمی‎توان به این نتیجه رسید که محمدباقر قالیباف «آری» یا «نه»! وی ادامه داد: اگر نظر اصولگرایان نسبت به آقای قالیباف، آری باشد، به معنای این است که وی توان رقابت با رئیس‌جمهوری را دارد، چرا که وی در میان اصولگرایان در انتخابات سال ۹۲ تنها فردی بود که بیشترین میزان رای را در آن دوره کسب کرد. این چهره سیاسی اصولگرا افزود: اگر در آخرین مناظره انتخاباتی سال ۹۲، آقای روحانی به شهردار تهران نمی‎گفت «من سرهنگ نیستم، حقوقدانم» قطعا جای حسن روحانی آقای قالیباف رئیس‌جمهور می‎شد. وی در ادامه به دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی اشاره کرد و گفت: به هر حال، سعید جلیلی دارای سوابقی است و در کشور نیز طرفدارانی دارد. ممکن است آقای جلیلی کاندیدای جبهه پایداری‌ باشد و در انتخابات ریاست‌جمهوری از این جناح معرفی شود یا شاید هم به دنبال گزینه دیگری باشند و اسم آن فرد را هنوز بر سر زبان‎ها نینداخته‌اند.