پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز معتقد است که باید با راهکارهایی قدرت نمایندگان مجلس را برای انعکاس صریح و صادقانه‌ی مطالبات مردم، افزایش داد.

حسین جعفری در گفتگو با خبرنگار ریواس جنوب، وظیفه‌ی نمایندگان مردم در مجلس را بسیار حساس توصیف کرد و گفت: متأسفانه ما شاهد هستیم که هراس رد صلاحیت، شجاعت و صراحت نمایندگان را گرفته است و بسیاری از آنان با این نگرانی که ممکن است اظهار موضع صریح آنها موجب عدم تأیید صلاحیت‌شان در دوره‌های بعد شود، مشکلات و چالش‌های واقعی مردم را صادقانه منعکس نمی‌کنند.

او با گلایه از این طیف از نمایندگان، تأکید کرد: توقع ما از وکلای مردم در خانه‌ی ملت این است که این دوره‌ی ۴ ساله را غنیمت بشمارند و با استفاده از تریبون طلایی و همچنین مصونیت قضایی که دارند، خواسته‌ها و مطالبات مردم را بدون محافظه‌کاری دنبال کنند.

** پیشنهاد یک دوره‌ای شدن نمایندگی در مجلس

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز پیشنهاد «یک دوره‌ای شدن حق نمایندگی» را یکی از راهکارها برای کاهش محافظه‌کاری زیان‌بار نمایندگان عنوان کرد و گفت: شاید این پیشنهاد مورد تعجب برخی واقع شود اما باید توجه کنیم که برخی محدودیت‌های سیاسی کُهنه و ناگزیر، خودسانسوری و محافظه‌کاری بسیار زیاد نمایندگان مردم در تضعیف بیشتر نقش مردم در حاکمیت، اثرگذار است.

جعفری تصریح کرد: به گمان من محدودیت حضور افراد در مجلس، می‌تواند به ابزاری برای از بین رفتن هراس نمایندگان و آزادتر شدن آنها برای دفاع از حقوق ملت تبدل شود.

او از نمایندگان خواست با پذیرش این موضوع، خود آنها در بررسی و پیگیری پیشنهاد یک‌دوره‌ای شدن نمایندگی مجلس، پیش‌قدم شوند چرا که رهایی آنها از این محافظه‌کاری، برای همه‌ی مردم نتیجه‌بخش خواهد بود.

** وقت اصلاح قانون اساسی فرا رسیده است

رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به اهمیت انعطاف‌پذیری در فضای سیاسی و حکومت‌داری، خاطرنشان کرد: ۴۰ سال از عمر پربرکت نظام جمهوری اسلامی گذشته و به‌طور طبیعی فراز و نشیب‌های زیادی را در همه زمینه‌ها شاهد بوده‌ایم؛ من معتقدم که وقت آن فرا رسیده است که یک بار دیگر قانون اساسی کشور مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد.

جعفری افزود: دنیا به سرعت در حال تغییر و پیشرفت است و بنابراین قواعد حاکم بر جامعه ما نیز نیاز به تغییر و اصلاح دارد؛ این موضوع نیز ازجمله وظایف نمایندگان مردم در مجلس محسوب می‌شود و ما هم از نمایندگان می‌خواهیم این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.

** دولت در سایه، قابل پذیرش نیست

وی در ادامه به برخی نقص‌ها در ایفای نقش نظارتی مجلس بر نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی اشاره کرد و گفت: ما می‌بینیم که حتی برخی نهادهای دولتی نیز خود را در مقابل مردم و به‌طور خاص نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی پاسخگو نمی‌دانند در حالیکه این موضوع با ماهیت شوراها و دلایل شکل‌گیری آنها تناقض دارد.

جعفری همچنین به ابهاماتی در خصوص وجودِ “دولت در سایه” پرداخت و تصریح کرد: توقع ما از خود دولت و نمایندگان مجلس به عنوان ناظران قوه مجریه این است که این موضوع را شفاف برای مردم باز کنند که آیا دولت در سایه وجود دارد یا خیر.

او اضافه کرد: اگر دولتی تحت عنوان دولت در سایه وجود ندارد که باید روشن شود چرا و با چه نیتی چنین مسائلی مطرح می‌شود که باعث ناامیدی و دلسری مردم شود؛ اگر هم چنین موضوعی صحت دارد باید با قاطعیت و بلادرنگ برای برچیدن این بدعت‌ها تلاش کرد.

این عضو شورای اسلامی، احتمال وجود دولت‌های موازی یا در سایه‌ی دولتِ منتخب مردم را تجاربی خطرناک برای کشور توصیف کرد و گفت: گاهی مطرح می‌شود که بخش قابل توجهی از درآمدهای کشور که باید صرف مسائل و معضلات مردم شود، در دست این دولتِ در سایه یا نهادهای حاکمیتی غیردولتی است اما تردید نداریم که در صورت صحت این موضوع، مصلحت نظام و مردم در این نوع مدیریت درآمدها نیست و ما نمی توانیم اختیار تام مدیریت منابع درآمدی را از دولت منتخب گرفته ولی مسؤولیت پاسخگویی فراگیر را به گردن آن انداخته و باعث بدبینی، نا امیدی و دلسردی مردم از مشارکت آتی در سرنوشت جامعه خود شویم.

جعفری تأکید کرد: مگر این نیست که ما یک دولت قانونی با رأی مردم داریم و باید در حوزه‌ی خود اختیاراتِ تام داشته باشد تا پاسخگوی مطالبات مردم هم باشد؟ اگر چنین است پس اینکه دولت منتخب مردم بتواند خود برای تمام بودجه‌ی نحیف و تضعیف‌شده‌ی خود، تصمیم‌گیری کند انتظار غیرمعمولی نیست.

** تقدیر از مواضع شجاعانه نماینده شیراز در مجلس

این عضو شورای اسلامی شهر لپویی، با تقدیر از پارسایی، نماینده شیراز در مجلس، خاطرنشان کرد: باید اذعان کنیم که آقای دکتر پارسایی به معنای واقعی امانت‌دار رأی مردم است و وظایف خود را به عنوان نماینده مردم به خوبی انجام می‌دهد؛ به اعتقاد من به واسطه همین مسؤولیت‌شناسی است که مسائل و مشکلات بطن جامعه را بدون محافظه‌کاری و نگرانی نسبت به عواقب و اثرات آن بر منافع شخصی، به مسؤولان منتقل می‌کند.

انتهای پیام/ س۲۵۳۹