پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

احمدی نژاد رئیس جمهور سابق در مصاحبه ای اختصاصی با خبرگزاری اسپانیایی “افه” درباره سخنانش در اهواز توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش ریواس جنوب، گزیده این مصاحبه به شرح زیر می باشد 
خبرنگار: “در یکی از سخنرانی های اخیرتان یکسری انتقاداتی انجام دادید که بنظر می آمد منظور شما، رهبری بوده است، آیا نیاز است که تغییری در جمهوری اسلامی ایران اتفاق بیافتد؟
*احمدی نژاد: من شما را به متن سخنرانی ارجاع می دهم. لطفا یکبار دیگر آن را خودتان گوش کنید. اما تغییر به معنای اصلاح در همه دنیا باید اتفاق بیافتد. اگر در همه جای دنیا وضع موجود را به طور کامل و به عنوان مطلوب بپذیریم ، پیشرفت اتفاق نمی افتد. هر روز باید اصلاحات انجام شود. نه آنکه یک روز دنبال شود و بگوییم می رویم ۵۰ سال بعد می آییم. نه! هر انسانی هم باید هر روز در زندگیش اصلاح اتفاق بیافتد و دو روز او نمی تواند شبیه به هم باشد!

*خبرنگار: ارزیابی شما در باره کارکرد آقای حسن روحانی چگونه است؟
*دکتر احمدی نژاد: می توانید آمار های اجتماعی-اقتصادی را بگیرید و مقایسه کنید!

*خبرنگار: در یک سال و نیم اخیر بحث توافق هسته ای خیلی مطرح بوده است، آیا فکر می کنید این توافق با پنج به علاوه یک برای ایران سودمند بوده یا خیر؟
*دکتر احمدی نژاد: توافقی که اتفاق افتاد، در ایران به طور قانونی و رسمی مورد قبول قرار گرفت. یعنی مراجع قانونی پذیرفتند و رهبری انقلاب هم پایبندی شان را به آن اعلام کردند. به لحاظ حقوقی، یک معاهده است. اما به لحاظ محتوایی مطالبی از دو طرف گفته شد که بعدها معلوم شد نه! این ها نبوده است. یک سری توقع خیلی بزرگی بوجود آمد که با این توافق مسائل حل می شود؛ اقتصاد سامان می گیرد؛ روابط ایران با کشورهای مسلط بر جهان بهتر خواهد شد و تحریم جدیدی اتفاق نخواهد افتاد. بیشتر از طرف ایرانی و کمتر از طرف آمریکایی و گروه پنج بعلاوه یک بود. اما بعدا که با تحریم های جدید در روابط اقتصادی مواجه شدیم ، دیدیم نه! چنین ظرفیتی در این برجام پیش بینی نشده است.

*خبرنگار: یعنی شما فکر می کنید سودمند نبوده است؟!
*دکتر احمدی نژاد: نمی توانیم اینطور قضاوت کنیم بالاخره رفتند قرارداد بستند اما آن چیزهایی که ادعا می شد هنوزگیر ملت نیامده است . ولی بالاخره این یک توافق حقوقی است.

*خبرنگار: نظر شما درباره کاندیداهای دور آینده ریاست جمهوری چیست؟ حالا آقای ضرغامی، اقای قالیباف، آقای عارف یا آقای حمید بقایی، فکر می کنید چه کسی انتخاب می شود؟
*دکتر احمدی نژاد: من با همه این ها دوستم. بالاخره آزادند همه کاندیدا شوند. بیایند بحث کنند. اما آن چیزی که باید اتفاق بیافتد؛ انتخاب مردم است. آن چیزی که مردم انتخاب کردند؛ همه باید تسلیم خواست و اراده مردم باشیم. اما من نظرم را قبلا درباره کاندیداها اعلام کرده ام.

*خبرنگار: الان به ما اعلام نمی کنید ؟!
*دکتر احمدی نژاد: قبلا اعلام کرده ام و همه مردم هم آن را شنیده اند.

*خبرنگار: شما قبلا می خواستید خودتان را برای انتخابات کاندیدا کنید اما رهبری توصیه کردند کاندیدا نشوید چون در جامعه دو قطبی ایجاد خواهد کرد. آیا فکر می کنید دلیل آن چه بوده است؟
*دکتر احمدی نژاد: من دلیلش را از ایشان نپرسیدم. بالاخره ایشان در جایگاه رهبری هستند و توصیه کردند که من حضور پیدا نکنم؛ من هم پذیرفتم!

*خبرنگار: کاندیدا نمی شوید؟!
*دکتر احمدی نژاد: به معنی اینکه بخواهم رئیس جمهور شوم؛ نه! هیچ وقت نمی خواستم. یعنی ریاست جمهوری هیچوقت برای من یک هدف نبوده است.این چیزی که به عنوان ادبیات سیاسی مطرح است به نظرم مناسب نیست. یعنی اهداف انسانی نمی تواند در قالب این چارچوب ها و این ادبیات سیاسی محقق شود. همه ما باید تلاش کنیم وضع جامعه بهتر شود. هدف باید اصلاح و بهبود وضع جامعه باشد. اگر هدف، در اختیار گرفتن صندلی باشد ، آن وقت همه چیز از جمله رفتارها عوض می شود جنگ روانی، دروغ و پنهان کاری می آید. باید در همه جای جهان برنامه ها به صورت شفاف روی میز قرار گیرد. مردم هم انتخاب کنند و تمام! اما الان اینطور نیست. خودخواهی ها و قدرت طلبی ها جلوه گری می کند و کار خراب می شود!

*خبرنگار: چرا برخی از اصول گرایان شما را از انحرافیون نام می برند؟
*دکتر احمدی نژاد: باید از خودشان بپرسید!

*خبرنگار: شما در صحبت هایتان خیلی از اصلاحات گفتید
*دکتر احمدی نژاد: همیشه از اصلاحات صحبت کرده ایم. از زمانی که به یاد دارم و از دوره دانشجویی ، همواره به دنبال بهبود وضعیت بوده ام . حالا اسمش هرچه می خواهد باشد. البته ما مبانی و چارچوب مشخص و اصول قطعی داریم. یکی از آن اصول این است که انسان ها همه محترمند و همه حق دارند سرنوشتشان را خودشان تعیین کنند. عدالت ، آزادی و احترام باید وجود داشته باشد. همه باید مشارکت کنند و با

کمک هم کشور را بسازند. این ها اصول قطعی است. اما بر اساس این اصول ما همیشه خواسته ایم ، وضعیت خودمان و دیگران را بهبود دهیم. حالا هر اسمی که باشد، اصلاح طلبی یا اصول گرایی مهم نیست. تابلو برای ما مهم نیست بلکه دنبال محتوایی هستیم که باید اتفاق بیافتد. از آن موقعی که من یادم می آید همیشه دنبال این مساله بودم که در محتوا اتفاقی بیافتد. سال ۸۴ هم که آمدیم ، گفتند سونامی و یک اتفاق بزرگ افتاده و قرار است همه چیز عوض شود!

*خبرنگار: شما خودتان می دانید چه شد اینطور شد؟ یعنی این ماجرای انحرافیون از کجا شروع شد؟
*دکتر احمدی نژاد: در فضای سیاسی که بر مبنای کسب قدرت است؛ این چیزها بوجود می آید و همه به هم برچسب می زنند. ما این رفتارها را به طور مبنایی قبول نداریم و معتقدیم که همه باید افکار خود را عرضه کنند؛ بحث و نقد انجام شود تا افکار برتر ، نمایان شود. اینکه عده ای خود را حق مطلق بدانند و بقیه را بخواهند خراب کنند، نتیجه اش همان استکبار است . شیطان هم همین را گفت و خود را برتر از انسان دانست که در نتیجه ، دنیا را خراب کرد. هیچ کس حق ندارد خود را برتر از دیگران یا حق مطلق بداند. ما باید به هم کمک کنیم. ایده ها ، اراده ها و توان ها را صادقانه روی هم بگذاریم تا وضعیت به طور اساسی اصلاح شود .این را من برای همه جای دنیا می گویم. آمریکا و اروپا و آسیا هم همین طور است. تا زمانی که همه صادقانه دست در دست هم نگذاریم؛ اصلاح اساسی نخواهیم داشت.

*خبرنگار: آقای دکتر نظرتان درباره آقای ترامپ رئیس جمهور تازه برگزیده آمریکا و مواضعی که اتخاذ می کند چیست؟
*دکتر احمدی نژاد: اجازه دهید بیشتر در باره نقش ها و دیدگاهها صحبت کنیم. بالاخره آقای ترامپ هم از درونِ همین نظام امریکا بیرون آمده است . مسلم است که سیاستِ اصلی آمریکا در پشت صحنه تنظیم می شود و روسای جمهور و آن هایی که جلوی صحنه دیده می شوند؛ اجرا کننده تصمیمات هستند. این طور نیست که این ها خودشان سیاست گذار باشند. سیاست آمریکا هم حداقل در ۸۰ سال اخیر، بسط سلطه بر تمامِ جهان و حفظِ هژمونی آمریکا بر جهان بوده است. دلیل آن نیز روشن است. اصلا اقتصاد و زندگی آمریکا بدونِ دوامِ سلطه این کشور و چپاول ثروت ملت ها، نمی تواند ادامه پیدا کند.