معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد: وارث مشکلات گذشته در منابع طبیعی هستیم/ خرید امکانات در روزهایی که پول بود، انجام نشد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت بسیاری از نیازهای امروز منابع طبیعی و امکانات لازم برای حفاظت از عرصههای ملی باید در گذشته انجام میشد و امروز ما وارث مشکلات گذشته هستیم؛ مدیرکل منابع طبیعی نیز گفت که سیاست اصلی ما افزایش مشارکت مردم در احیا و حفاظت از جنگل و مرتع است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، عزیز فیلی در حاشیه بازدید از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت:برای حفاظت از منابع ملی نیازمند مشارکت همه جانبه هستیم و باید از ظرفیت جوامع محلی به صورت ویژه در این راستا استفاده کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سختی کار کارکنان منابع طبیعی بر هیچ کسی پوشیده نیست زیرا که این حوزه دارای حساسیت ویژهای است.
فیلی با تاکید بر اینکه منابع طبیعی، حوزه فرابخشی است، عنوان کرد: علی رغم حجم کار بالا امکانات کارکنان این نهاد محدود بوده و میطلبد بیش از پیش به این حوزه توجه شود.
وی با اشاره به توپوگرافی خاص استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: این استان دارای یک میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی بوده که نسبت به سایر استانهای کشور بی نظیر است.
فیلی با اشاره به تنوع گونههای گیاهی در استان، تاکید کرد: بیش از ۲ هزار گونه گیاهی در این استان شناسایی شده به گونهای که برخی از این گونههای نادر تنها مختص کهگیلویه و بویراحمد است.
وی کهگیلویه و بویراحمد را یکی از استانهای شاخص زاگرس دانست و گفت: باید از این میراث برای آیندگان حفاظت و از ظرفیت بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد برای حفظ و نگهداری جنگلها و مراتع استفاده شود.
فیلی تصریح کرد: مسئولان اداره کل منابع طبیعی با مشارکت جوامع محلی برای پایداری منابع طبیعی یک برنامه جامع، هدفمند و زمان بندی شده تدوین کنند.
وی با بیان اینکه همگان در صیانت از منابع طبیعی رسالت سنگینی بر عهده دارند، افزود: به مراتب کارکنان منابع طبیعی در این راستا وظیفه خطیرتری بر عهده دارند.
فیلی گفت: انتظار میرود با توجه به مشکلات عدیده این نهاد خود مسئولان منابع طبیعی مکاتبات لازم برای رفع مشکلات با حوزه استانداری داشته باشند.
وی با بیان اینکه اکنون با محدودیت منابع برای خرید، توسعه و تجهیز واحدها و ماشین آلات رو به رو هستیم، بیان کرد: میتوانستیم این اقدامات را در گذشته انجام دهیم.
فیلی تاکید کرد: ما وارثان مشکلات گذشته هستیم ولی باید با برنامه ریزی اصولی تمام تلاش خود را برای حفاظت از منابع ملی به کار گیریم.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت:منابع طبیعی به عنوان یک نهاد ارشد میطلبد مورد توجه ویژه مسئولان و مجمع نمایندگان استان باشد تا به جایگاه واقعی خود برسد.
سیاست اصلی ما، گسترش مشارکت مردم در حفظ منابع ملی است/ کشت گیاهان دارویی در منطقه تنگسرخ
غلامحسین حکمتیان نیز در این یازدید اظهار داشت: امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی پروژههای مختلفی آبخیزداری و آبخوانداری در دست اجرا است.
وی عنوان کرد: هم اکنون پروژههای مختلفی شامل بندهای رسوبگیر سنگی ملاتی و گابیونی و عملیات بیولوژیکی شامل کپه کاری، بذرکاری، بذرپاشی،کود پاشی، حفاظت، قرق و جنگلکاری با بذر و نهال، تولید نهال، توزیع و نصب ۵۰۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و اجرای ۱۶ کیلومتر کمربند حفاظتی در ۱۴ حوزه استان اجرایی میشود.
حکمتیان در زمینه پیشنهاد معاون استاندار در تدوین الگوی کشت عرصههای طبیعی استان افزود: ۱۰۵ هکتار از عرصههای منطقه تنگ سرخ از توابع بویراحمد به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته و بهرهبرداران توانستند ۴۰۰ تن شیرابه آنغوزه و باریجه به ارزش یک میلیارد و۷۰۰ میلیون تومان برداشت کنند.
حکمتیان از برداشت ۴ تن برگ مورد خشک شده در استان خبر داد و گفت: نبود صنایع تبدیلی در استان برای بستهبندی گیاهان دارویی مشکلاتی را ایجاد کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد بر مشارکت مردم و مرتع داران در کشت گیاهان دارویی در عرصههای طبیعی برای بهرهبرداری صحیح و اصولی مردم تاکید کرد و افزود: هر جایی که مردم در عرصههای طبیعی مشارکت داشتهاند و بهرهبرداری و استفاده کردند، آتشسوزی و تخریب صورت نگرفت که این نشان از احساس مسئولیت، فرهنگ فهم بالای مردم این استان دارد.
حکمتیان عنوان کرد: طرح ترسیب کربن یکی از برنامههایی است که منابع طبیعی در راستای توانمندسازی و توانمند کردن افراد وجوامع محلی برای حفاظت از منابع طبیعی در دستور کار خود دارد.
وی تصریح کرد: طرح اجرای ترسیب کربن در شهرستان گچساران در صورت تامین اعتبار سال آینده اجرایی میشود که به طور حتم نیازمند حمایت مسئولان ارشد استان هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه نگران بیابان شدن عرصههای منابع ملی هستیم، گفت: برا جلوگیری از این مهم جنگل کاری و کاشت کنار و بادام در مناطق گرمسیری اجرایی شده است.
انتهای پیام/ د
واقعا برای این خبرنگار متاسفم ،کی پول بود که امکانات خریداری نشد ،از خدا بترسید ،حرف مفت نزنید ،چاپلوسی نکنید.مسئول این سایت کیه ؟
توضیح ریواس: برادر عزیز مسئولیت این موضوعی که شما از اون نگران هستید با گوینده خبر هست چه ربطی به سایت داره؟ انتظار نداشته باشید ما صحبتاهای کسی را تغییر دهیم یا سانسور کنیم.
ضمنا اگر از این خبر واقعا متضرر شدید با شناسنامه مطلبتون را بفرستید قطعا منتشر میشه
اقای فیلی کجای کاری,منابع طبیعی خودش دره هاوحاشیه رودخانه هاراوکوههارابوسیله اعمال نفوذواگذارکرده اند,تالارهاکدامیک خارج ازمنابع طبیعی بوده
تابوده همین بوده کار را کارشناس انجام میده.گزارشش رو مدیر باسم خود ثبت میکنه.
منابع طبیعی اگر پول داره مطالبات باقیمانده کارکنانش روبده
متاسفانه سیاست . مدیران کار بلد را خط میزنه و مدیران منفعل را بالا میکشه…