پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

در حالیکه معاون میراث فرهنگی استان فارس از کشف یک سازه قدیمی در بافت تاریخی فرهنگی شهر شیراز خبر داده بود، گزارش‌ها از تخریب این حمام تاریخی محله سرباغ توسط شهرداری شیراز حکایت دارد.

به گزارش ریواس جنوب، ابتدای هفته جاری عبدالرضا نصیری اصل اعلام کرده بود که حین عملیات کف‌سازی معابر توسط شهرداری شیراز در ورودی محله سنگ سیاه، سازه قدیمی‌ای کشف شده و بلافاصله دستور توقف عملیات به‌سازی کوچه ضلع شمالی کلانتری عباسیه شیراز صادر شده است.

اما بنایی که به گفته معاون میراث فرهنگی استان فارس «کشف» شده است؛ حمام ذوالریاستین شیرازی، از بناهای قدیمی این محله است که بنا به گفته مالک منزل ذوالریاستین شیرازی با ۶٩٢ مترمربع وسعت و ٢۶ اتاق به دوران قاجاریه برمی‌گردد؛ همه اهالی محله هم از وجود آن مطلع بوده‌اند و خود او نیز درباره احتمال تخریب حمام به مأموران شهرداری شیراز هشدار داده بود.

محله سرباغ در واقع ورودی محله معروف سنگ سیاه و گذر ارمنی‌ها است.

 

هدایت‌الله اسدزاده، مالک منزل ذوالریاستین شیرازی در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: سال ٩٧ این بنای تاریخی را از ١٣ وراث خریداری کردم و برای جلوگیری از هرگونه مشکل، استعلام‌های لازم را از شهرداری و دارایی گرفتم.، گفت: روزیکه منزل را خریداری کردم، فروشندگان اعلام کردند که حمام ذوالریاستین در زیرزمین آن قرار دارد؛ موضوعی که فروشندگان در خصوص مالکیت من بر آن، شهادت می‌دهند و ادعایی هم نسبت به مالکیت آن ندارند.

مالک بنای تاریخی ذوالریاستین خاطرنشان کرد: ۲ هفته قبل زمانیکه شهرداری در حال احداث کانالی در محدوده کوچه بود، اعلام کردم که در زیر زمین این نقطه حمامی قرار دارد، مراقب باشند که تخریب نشود، اما متاسفانه صبح چهارشنبه ٢١ مهر، شهرداری برای ۲۰ سانتی‌متر کف سازی کوچه‌ها، حدود یک متر و ۴٠ تا یک متر و ۵٠ سانتی متر از حمام واقع در زیرزمین را تخریب کرد.

اسدزاده اضافه کرد: بعد از تخریب، یک ستون، پاستون و سرستون را بارگیری و به نخاله بری‌ها منتقل کردند و تنها سه سر ستون باقی مانده بود که بنده متوجه شدم و اجازه ندادم آن را بارگیری کنند.

او با بیان اینکه اهالی کوچه از وجود این حمام و مالک آن مطلع هستند، تاکید کرد که ادعای مالکیت زمین روی حمام را ندارد، اما چاه آب، آب انبار و حمام، متعلق به اوست و مستندات این ادعا هم موجود است.

اسدزاده با بیان اینکه منزل ذوالریاستین شیرازی، حمام داشته و مردم محل هم از آن استفاده می‌کردند، گفت: مالکان قبلی این مکان حاضر به شهادت کتبی و حضوری در خصوص ادعاهای بنده هستند.

از محله سرباغ این روزها تنها چند خانه قاجاری باقی مانده و آب انبار حاج زالی، محله‌ای که انتهایش کاملا تخریب و خیابان ۹ دی در آن احداث شده است؛ اما بخشی از این محله را که با سنگ سیاه و بازار مرغ دیوار به دیوار است می‌توان احیا کرد. 

به گزارش ریواس جنوب، بسیاری از علاقه‌مندان میراث فرهنگی و تاریخی در شهر شیراز، نگران تداوم و تشدید تخریب‌ها در بافت تاریخی فرهنگی هستند و باید متظر پاسخ دستگاه‌های مسؤول در این باره ماند.

انتهای پیام/ ریواس جنوب