پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 چندی پیش در مطلبی دهان به دهان چرخید مبنی بر اینکه محل کنونی دفتر امام جمعه شیراز بدون رضایت مالک آن مصادره و در اختیار این مقام روحانی قرار گرفته است.

به گزارش ریواس جنوب، گفته می‌شود این ملک متعلق به شخصی به نام دکتر قربان بوده و بر اساس مطالبی که در فضای مجازی منتشر شد پس از مصادره در اوایل انقلاب، به محل دفتر و محل سکونت آیت‌الله حائری شیرازی امام جمعه وقت شیراز تبدیل شد و تاکنون نیز این مکان به عنوان دفتر امام جمعه شیراز در قلب مرکز استان استفاده می‌شود.

مالک این ملک که بود؟

دکتر ذبیح قربان، پسر حاج علیخان آباده‌ای از سران فرقه بهائی فارس و متولد ۱۲۸۴ ش. در آباده بود.

وی رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه پهلوی، رئیس بیمارستان نمازی و از ماسون‌های بلندپایه ایران بود.

دکتر قربان، اولین رئیس دانشگاه شیراز، در ۲۳ ژوئن ۲۰۰۷/ تیر ۱۳۸۵ در کشور آمریکا فوت کرد.

* واکنش فرزند آیت‌الله حائری شیرازی

اما اکنون و پس از انتشار گسترده مطالبی در زمینه مصادره منزل دکتر قربان و اختصاص فضای آن به عنوان دفتر و محل سکونت آیت‌الله حائری شیرازی، فرزند این روحانی مشهور، واقعیت موضوع را به گونه‌ی دیگری روایت می‌کند.

محمد علی حائری در گفتگو با ایرنا گفته است: مصادره قبل از تصدی آیت‌الله حائری بوده ضمن اینکه دکتر قربان برای استفاده از این مکان رضایت داشته است.

محمدعلی حائری شیرازی

محمدعلی حائری شیرازی

فرزند نماینده سابق ولی فقیه در فارس و امام جمعه سابق شیراز، افرود: مصادره منزل دکتر قربان قبل از سال ۵۹ و در زمانی که شهید آیت الله دستغیب نماینده امام و امام جمعه شیراز بودند انجام شد، سالها بعد دکتر قربان در سفر به شیراز به مادر من و به آیت الله حائری شیرازی درباره استفاده از این فضا به عنوان منزل و دفتر امام جمعه رضایت کامل داد.

فرزند آیت الله حائری شیرازی گفت:در عین حال آیت الله حائری شیرازی برای رعایت جوانب احتیاط منزل دیگری در جای دیگری اختیار کرد.

محمدعلی حائری گفت: پدرم بنا به صحبت هایی که با اکبر ایمانیه یکی از معتمدین امام خمینی داشت، از این معتمد خواست از امام خمینی کسب تکلیف کند که از طرف دفتر امام راحل اعلام شد که دایر شدن دفتر در مکان مصادره شده اشکال ندارد.

وی با بیان اینکه در عین حال حضرت آیت الله حائری سعی کرد با قرض از دوستان و ارثیه مادرم محل زندگی دیگری در شیراز تهیه کند گفت : تا یکسال بعد از این موضوع محل زندگی آیت الله حائری خارج از دفتر امام جمعه و در چند کوچه پایینتر از این مکان تامین شد.

فرزند آیت الله حائری همچنین گفت : ایجاد شبهاتی اینچنین از سوی افرادی دنبال می شود که می خواهند ولایت را هدف قرار دهند، در همین مساله منزل دکتر قربان اگر توجه کنیم می بینیم که موضوع مصادره منزل در سالهای ۵۹ و ۶۰ انجام شده است که در آن زمان حضرت آیت الله خامنه ای مسئولیت رهبری امت را به عهده نداشتند.

محمدعلی حائری افزود: چطور امکان داشت که از آیت الله خامنه ای برای ماندن یا نماندن در این منزل کسب تکلیف شده باشد ، افرادی که این شبهات را مطرح می کنند به دنبال تخریب مقام عظمای ولایت هستند .

وی اضافه کرد : دکتر قربان رضایت خود را به مادرم و به حضرت آیت الله برای ماندن و خواندن نماز در ملک خود اعلام کرده است ولی حضرت آیت الله حائری علی رغم این رضایت ها جای دیگری را برای زندگی برگزیدند، در رعایت جوانب احتیاط آیت الله حائری در بین روحانیون شهره هستند و علمای بزرگ که آیت الله را بهتر می شناسند به این موضوع واقفند ، آیت الله در این مسایل صاحب نظر و صاحب دیدگاه است.

پس از شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب در آذرماه ۱۳۶۰ بدست منافقین، حضرت امام خمینی(ره) آیت الله محی الدین حائری شیرازی را به عنوان نماینده خود و امام جمعه شیراز منصوب کردند.

این مسئولیت تا سال ۱۳۸۷ ادامه داشت.

از اواخر بهمن ۱۳۸۷ با حکم آیت الله خامنه ‌ای، آیت الله اسدالله ایمانی به عنوان نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز منصوب شد.

انتهای پیام/