رسانهها، اختلافات قومی و سیاسی را بزرگ میکنند واکنش شریف اسلامی به شایعه رفتنش به ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی/مشکل ما “پل و پول” نیست
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
رئیس حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد میگوید که به این مجموعه تعصب دارد و هیچ پیشنهاد دیگری را نمیپذیرد؛ او همچنین با بیان اینکه مشکل این استان پل و پول نیست، بلکه زیربناهای فرهنگی است، تلویحا گفت که رسانهها نقش زیادی در سیاستزدگی این استان دارند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، به نقل از فارس، شریف اسلامی مدیر حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد به زعم بسیاری از کارشناسان فرهنگی و هنری و البته همه آنهایی که در هنر دستی بر آتش دارند یکی از فعالترین و پرکارترین مدیران فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد است.
مدیری که خود از بطن هنر است و یکی از فیلمسازان برجسته استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب میشود مدیری که از اهالی رسانه و مطبوعات است و مدیریت رسانهای نسبتاً موفقی در سالهای گذشته از خود نشان داده است.
در هفته هنر انقلاب اسلامی به سراغ این مدیر فرهنگی در استان کهگیلویه و بویراحمد رفتیم و از هر دری با وی سخن گفتیم از وی در خصوص ادامه کارهای هنری پرسیدیم که چرا در این زمینه بعد از پذیرش مدیریت حوزه هنری کم کار شده است؟
شریف اسلامی در قسمت اول این گفتوگو اظهار کرد: به دلیل مشغله و مشکلات زیادی که وجود دارد وقت کمی برای کارهای هنری باقی میماند و مجبوریم تنها به همان مدیریت حوزه هنری در حال حاضر اکتفا کنیم خیلی تلاش میکنم که فاصلهای در کارهای هنری ایجاد نشود.
از شریف اسلامی پرسیدیم که مدیریت فرهنگی اثرگذارتر است یا خلق اثر هنری در کسوت یک هنرمند؟
مدیر حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد میگوید که آمدنم به حوزه هنری دست خودم نبود تکلیفی بود که پذیرفتم اما همه سعی خود را میکنم تا به مانند دوره قبل از مدیریت در این برهه هم فعال باشم و دین خود را تا آن جا که میتوانم به فرهنگ و هنر و هنرمندان استان ادا کنم.
اسلامی در جواب این سوال که احساس میشود در حوزه تولید آثار کم کار شدهاید با نظر ما موافق نیست و میگوید که سال ۹۷ را به خوبی و موفقیتآمیز سپری کردیم در حالی که در انتهای سال ۹۴ تنها یک کتاب تولید شده بود سال گذشته نزدیک به ۱۰ کتاب چاپ شد و ۱۶ کتاب هم در مراحل مختلف چاپ است و در سایر حوزهها نیز کارهای بسیاری انجام شده است هر چند امسال شرایط مالی خوب نبود.
کیفیت آثار را با شریف اسلامی به چالش کشیدیم که او اعتقاد دارد در برنامههای خود در حوزه هنری برای خلق آثار سه مرحله رشد و توسعه و پیشرفت را مد نظر قرار میدهیم و سعی میکنیم هر سال در خلق آثار متفاوتتر از سال قبل باشیم.
به یکی از مهمترین قسمتهای گپ و گفت خود با شریف اسلامی رسیدیم و رک از وی پرسیدیم که به دنبال جایگاه دیگری در مدیریتهای فرهنگی نیستی؟
اسلامی با رد این شنیده ما، این گونه گفت که یکی از رویشهای حوزه هنری هستم از زمانی که نوجوان بودم با حوزه قرابت داشتم محصول حوزه هنری هستم برای جاهای دیگر نه تنها پیشنهاد دادهاند بلکه فشار هم آوردهاند ولی به دلیل عرقی که به حوزه دارم باید بمانم و به اهداف تعیین شده در حوزه برسم کار نکرده در حوزه هنری استان زیاد است.
رئیس حوزه هنری استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از این گفتوگو به قرابتی که فرهنگ و سیاست در استان میتوانند با هم داشته باشند اشاره کرد و گفت: نباید حوزه فرهنگ را آلوده به سیاستزدگی کنیم مسائل و مصائب فرهنگی زیادی در استان داریم که اگر آلوده به سیاست شود دیگر جمع کردن آن محال خواهد بود.
هر چند که میتوان با فرهنگ بسیاری از کژیهای عالم سیاست را پاک کرد و باز هم معتقدم که یکی از مهمترینعوامل توسعه نیافتگی استان بیتوجی به فرهنگ است هر چه پول به استان بیاید و هر چه پل بسازیم تا زیرساختهای فرهنگی آماده نباشد و فرهنگسازی نکنیم ره به جایی نخواهیم برد.
از او پرسیدیم که شهرهای ما تا چه اندازه رنگ و بوی هنر و فرهنگ دارند؟
اسلامی معتقد است شهر برای خود تعریفی دارد و روح یک شهر فرهنگ حاکم بر آن است امروز کمبودها را در زمینه فرهنگی در سطح همه شهرهای استان میبینیم شهرهای ما چند فرهنگسرا و سینما و مهمتر از همه مسجد دارند؟ چه قدر در شهرها خیابان ساختیم؟ فضاهای با کاربری فرهنگی کجاست؟.
شهروندان باید در فضاهای فرهنگی رشد کنند تعداد غذا فروشیها در سطح شهرهای ما چقدر است و چه تعداد کتابفروشی داریم؟.
با او وارد چالش حوزه سیاست میشویم که چرا شریف اسلامی و مدیران فرهنگی مقابل سیاسی کاریها و سیاستزدگیها دم فرو بستهاند؟
توپ را به گود رسانه می اندازد و میگوید شما در رسانهها چه اندازه جلوی سیاستزدگی را گرفتهاید چرا خودتان اختلافات سیاسی و قومی و منطقهای را بزرگنمایی میکنید؟ شماها به سیاستزدگی کمک میکنید.
از شریف اسلامی میپرسیم در کجای فضای مجازی قرار دارید و چرا دم فرو بستهاید؟ او همه مجموعه حوزه فرهنگ را حوزه هنری به تنهایی نمیداند و میگوید که به اندازه خودمان تولیدات در فضای مجازی داشتهایم مثلا انیمیشن سازی داشتهایم اما معتقدم که در این قسمت باید رسانهها که زیر مجموعه حوزه فرهنگ هستند اثرگذاری بیشتری داشته باشند و فضای مجازی را با اخبار و گزارشها و تحلیلهای واقعی کنترل کنند.
انتهای پیام/د