وداع زود هنگام موسوی از شیلات کهگیلویه و بویراحمد/ مشکلات قابل حل نبودند+ متن استعفا
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از تقدیم استعفای خود در هفته قبل به جعفر گوهرگانی، رئیس این سازمان خبر داد.
سید غلامعباس موسوی نژاد در متن استعفای خود آورده است؛ نمیتوانم با دستان بسته به جنگ مشکلات بروم، مشکلات بخش شیلات با امکانات موجود قابل حل نیست و متاسفانه جایگاه نامناسب اداری و وابستگی به دیگر بخش ها باعث ناتوانی وپیچیده تر شدن موضوع وعدم حل مشکلات خواهد شد.
وجود ۱۹۵مزرعه پرورش ماهی به بهره برداری رسید وتعداد۵۸ مزرعه دارای پروانه تأسیس وافزودن تولید ۲۹۰۰ تن وتعداد ۱۷ مزرعه پرورش ماهی در حال احداث باظرفیت تولید ۹۳۸تن که به زودی به چرخه تولید اضافه خواهند شد ،با امکانات اداری فعلی ومشکلات پیش روی آبزی پروران قابل حل نخواهد بود .احداث وراه اندازی مزرعه ماهیان خاویاری در گچساران تا پایان امسال وشروع به احداث مزرعه دوم ماهیان خاویاری از نقاط قوت شیلات است که امید است بتوانیم بخش گرمابی را رونق بدهیم زیرا منابع سردآبی اشباع شده اند.
امسال تعداد ۵۰هزار قطعه لارومیگو در گچساران به صورت آزمایش وبا هزینه متقاضی (عربپور) رها سازی شد که امیدوارم بتوانیم نتیجه بگیریم وکشت میگو را نیز در گچساران با توجه به شرایط زیستی میگو رونق ببخشیم.
اینجانب در مدت مسئولیتم با انجام مکاتبه با جناب آقای دکتر نوبخت با امضای استاندار محترم و طرح مشکلات و درخواست کمک و مکاتبه با نمایندگان محترم و ارائه گزارش و خسارت وارده (۳۰۰ میلیارد ریال) و مکاتبه و تشکیل جلسه با نمایندگان محترم شهرستانها و ارائه گزارش از طریق کمیسیون کشاورزی و نامهنگاری با وزیر محترم جهاد کشاورزی و پیگیری نمایندگان محترم برای تشکیل کارگروه و مکاتبه با سازمان شیلات کشور و سازمان دامپزشکی کشور، مکاتبه با استاندار محترم و مدیریت بحران و مدیر عامل محترم بانک کشاورزی کشور و سایر نهادهای فرادستی ، تلاش کردیم خسارت وارده به مزارع را جبران کنیم و دوباره چرخ صنعت شیلات را بچرخانیم و هنوز در حال پیگیری هستیم و امیدواریم که تلاشهایمان نتیجه مطلوب بدهد. و خانواده شیلات از این مشکلات رهایی یابد. اینجانب در خواست تشکیل شورای استان را به استاندار محترم ارایه نمودم و خواستار نگاه ویژه به شیلات به عنوان مهمترین بخش افتخار آفرین استان شدم ، امیدوارم با تشکیل شورای شیلات ، مشکلات بین بخشی حل شود و مقامات ارشد استانی در جریان مشکلات قرار بگیرند .
همکاری وهماهنگی با اتحادیه ماهیان سردآبی کشور ،مرکز تحقیقات ژنتیک ماهیان سردآبی به عنوان پشتوانه شیلات در امور اجرایی انعقاد تفاهم نامه همکاری با آنها ، یکی از دیگر زحمات در دوره مدیریت اینجانب بود.
حل مشکلات شیلات ،بدون همراهی وهمکاری مسئولین وحمایت آنان از بخش شیلات ،و عبور از مشکلات فعلی غیر ممکن است.
مهمترین مشکلات فعلی پرورش دهندگان ماهی نبود تسهیلات سرمایه در گردش، معوقات بانکی مزارعی که طی دوسال گذشته تعطیل بودند و استهلاک و هزینه های جانبی که بر پرورش دهندگان تحمیل می شود ؛: این موضوع طی نامه ای به استاندار محترم اعلام شد و امیدوارم با توجه خاص ایشان، موضوع حل و فصل گردد.
در مورد دیگر مشکلات موجود در حوزه شیلات؛ متاسفانه علیرغم دارا بودن مقام چهارم تولید ماهی سردآبی در کشور ،شیلات این استان هیچگونه تجهیزات اندازه گیری ،آزمایشگاهی وحتی خودروی حمل ماهی ،ظروف حمل بچه ماهی وحتی وسیله نقلیه ندارد و متقاضیان محترم از تاخیر در بازدید ها ناراحت و رنجیده خاطر هستند و در این خصوص کاملا حق با آنان است.
در خصوص دیگر مشکلات شیلات مثل معارضات محلی وهجوم متقاضیان برای احداث مزرعه پرورش ماهی است، متاسفانه هیچگونه تجهیزات اندازه گیری پارامترهای فیزیکوشیمایی آب که مهمترین مولفه تصمیم گیری برای صدورمجوزهاست ،در اختیار نداریم ، واین امر موجب کاهش اعتماد ارباب رجوع به دولتی می شود .
در مورد مشکلات این بخش و شایعات رونق دلالی و واگذاری مجوزها به افراد آموزش ندیده، باید گفت: متاسفانه رونق دلالی وخرید وخروش مجوزها وواگذاری دوره های آموزشی به بخش خصوصی وعدم برگزاری دوره های آموزشی توسط نظام مهندسی ،یکی دیگر از مشکلات این بخش است که باتوجه به حضور بیماری های ویروسی وباکتریایی باید هرچه زودتر برطرف شود وگرنه با امکانات اندک بخش دولتی این مشکل قابل حل نخواهد بود .
تلاش برای تشکیل اتحادیه ماهیان سردآبی که خوشبختانه در شرف تأسیس است وتاسیس سندیکا ها وngoهای مردم نهاد می تواند به کمک شیلات بیاید وپاره ای از این مشکلات را حل نماید .
اینجانب ضمن طلب حلالیت از خانواده بزرگ وزحمت کش وبلادیده شیلات که در این شرایط تنهایشان می گذارم ،از پرورش دهندگان عزیز ، درخواست حلالیت می کنم ،مزارع درحال احداث می بایست به نکات علمی وفنی هنگام احداث ، مزارع دقت وتوجه بیشتری بنمایند ومزارع قدیمی تر نیز نهایت دقت را برای رعایت اصول بهداشتی به عمل آورند تا بتوانیم با همکاری وهماهنگی دوره تلخ بیماری ها را پشت سر بگذاریم .
اینجانب معتقدم عمل به قانون ،عملی اخلاقی وماندگار وقابل دفاع است وحاضر نیستم به خاطر منافع فردی یا گروهی خلاف اخلاق وقانون قدمی بردارم وایمان دارم مسیر درست هدایت قانون مداری وقانون محوری است وهرکسی خلاف قانون قدمی بردارد خلاف شرع مرتکب شده است وباید بدانیم هیچ آفتی ویران کننده تر از رشوه ورانت خواری برای سیستم دولتی نیست ودستگاههای نظارتی باید به شدت برخورد کنند تا فساد توسعه نیابد ویأس در حکومت اسلامی رونق پیدا نکندوگسترش نیابد.
درپایان به یاد شعرمیر سید علی همدانی افتادم
هرکه ما را یاد کرد ایزد مر او را یار باد
هرکه ما را خوار کرد از عمر بر خوردارباد
هرکه اندر راه ما خاری فکند از دشمنی
هرگلی از باغ وصلش بشکفد ،بی خار باد ……
انتهای پیام/ ک