نمایندگان شهرستان خرامه و بخش کربال در شورای اسلامی در دیدار با معاون عمرانی استاندار فارس: وضعیت معیشتی کربال، بغرنج است/ مردم خرامه توقع بیشتری از مدیران بومی استان دارند/ کشت صیفی و برنجکاری بهترین راهکار خروج از این وضعیت است
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نماینده شهرستان خرامه در شورای اسلامی استان فارس و رئیس شورای اسلامی بخش کربال، در دیدار با معاون عمرانی استاندار فارس خواستار حل مشکلات بغرنج معیشتی مردم این بخش و شهرستان شدند.
به گزارش ریواس جنوب، در این دیدار که رئیس شورای اسلامی استان فارس و نماینده شهرستان استهبان در شورای استان نیز حضور داشتند، دو تن از نمایندگان مردم در شوراهای اسلامی از محمود رضایی کوچی معاون عمرانی استاندار فارس خواستند که متفاوت از گذشته به پیگیری امور مردم این بخش بپردازند.
** مصوبات در خرامه در مرحله اجرا متوقف میشوند
مرتضی زارع درنیانی، نماینده شهرستان خرامه در شورای اسلامی استان در این دیدار با یادآوری برخی از مشکلات مردم شهرستان خرامه، اظهار داشت: متأسفانه برخی از برنامههای مهم در شهرستان خرامه تا مرحله تصویب هم میرسد اما در مرحلهی اجرا متوقف میشوند.
عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی استان فارس در ادامه تبعیض را از جمله عوامل مضاعف در تشدید نارضایتیهای مردم نقاط مختلف استان توصیف کرد و یادآور شد: به عنوان نمونه مردم شهرستان خرامه این موضوع را که جاده ترانزیتی از ارسنجان تا بندرعباس (از محور ارسنجان، خرامه، سروستان، جهرم و لار)، تنها در ۲۰ کیلومتر از ارسنجان تا خرامه به سرانجام نمیرسد، مصداق کمتوجهی به این شهرستان میدانند.
زارع درنیانی به نمونههایی دیگر از مصادیق تبعیض پرداخت و تصریح کرد: در حالی روستای بزرگ معزآباد جابری در شهرستان خرامه با جمعیت ۶ تا ۹ هزار نفر سالهاست در انتظار شهر شدن معطل مانده که برخی روستاهای دیگر استان با جمعیت یک پنجم این روستا به راحتی امتیاز شهر شدن را تصاحب کردهاند.
** مردم توقع بیشتری از مدیران بومی استان دارند
این عضو شورای اسلامی استان فارس مشکلات مردم شهرستان خرامه را در امور معیشتی و اقتصادی غیرقابل قبول دانست و افزود: اگر روزی دغدغهی جدی مردم و مسؤولین فارس بومی شدن مدیریت ارشد استان بود، امروز این امکان فراهم شده و بنابراین توقع مردم برای عملکرد متفاوت با گذشته کاملاً طبیعی و به حق است.
زارع درنیانی در پایان با اذعان به مشکلات عدیده در سطح کلان کشور، در عین حال تأکید کرد: با در نظر گرفتن این محدودیتها، باز هم معتقدم که نحوهی مدیریت و عملکرد ضعیف برخی مسؤولین، بحرانهای اخیر در کشور را دوچندان میکند و بر همین اساس نیاز به یک دگراندیشی در شیوهی ادارهی امور احساس میشود.
** وضعیت بغرنج معیشتی در کربال؟
در ادامه ابوذر زارع رئیس شورای اسلامی بخش کربال شهرستان خرامه نیز وضعیت معیشتی مردم این بخش را رنجآور توصیف کرد و گفت: این وضعیت که شمار زیادی از مردم کربال ناچارند از صبح تا شب برای کارگری در زمینهای کشت گوجه فرنگی آن هم با درآمدهای بسیار پایین در حدود ۳۰ هزار تومان عازم مرکز استان شوند، تلخ است.
وی افزود: اگر روزی برای مردم کربال گفتن اینکه تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار بگیرند یک توهین محسوب میشد، متأسفانه امروز بسیاری از آنان در به در دنبال گرفتن کمکهای مالی از نهادهای مختلف هستند.
** آبرسانی به کربال با تانکر در قرن بیست و یکم!
زارع ادامه داد: شاید برای توصیف وضعیت مردم بخش کربال نحوهی تأمین آب آشامیدنی آنها به عنوان اولیهترین نیاز زندگی کافی باشد به گونهای که در قرن بیست و یکم آب آشامیدنی بخش عمدهای از این بخش از طریق تانکر توزیع میشود!
به اعتقاد رئیس شورای اسلامی بخش کربال سدسازیهای بیرویه در بالادست کربال، یکی از عواملی بود که به تعبیر او آب به روی مردم کربال بسته شد.
** سرریز جمعیت کربال بر روی حاشیهی کلانشهر شیراز میریزد!
زارع با اشاره به معضلات حاشیهنشینی در کلانشهر شیراز، تأکید کرد: روزی جمعیت بخش کربال ۳۰ هزار نفر بود و در حال حاضر به واسطهی همین مشکلات به ۱۳ هزار نفر کاهش یافت که روشن است بخش عمدهای از ریزش جمعیتی که با کاهش ظرفیت بخش مواجه هستند، به ناچار بر روی کلانشهر شیراز آوار میشود.
** کشت صیفی و برنجکاری راهکار خروج کربال از بحرانهای معیشتی است
رئیس شورای اسلامی بخش کربال معتقد است یکی از بهترین راهکارهای کاهش این مشکلات، تمرکز دوباره بر ظرفیتهای کشاورزی بخش کربال از جمله کشت صیفی است.
وی با یادآوری اینکه بارندگیهای اخیر و وضعیت مناسب سدهای درودزن و ملاصدرا مردم کربال را امیدوار کرده است، گفت: بخش کربال روزگاری قطب برنج بود و واقعیت این است که در حال حاضر نیز، هم زمینهای مستعدی برای این کشت دارد و هم نیروهای انسانی ماهر و با تجربهای در حوزهی برنجکاری.
** اقدامات خوب راهسازی در خرامه باید تکمیل شود
زارع در ادامه به وضعیت پروژههای عمرانی در سطح شهرستان خرامه اشاره کرد و گفت: باید بگوییم که خوشبختانه وضعیت پروژههای عمرانی در بخش مرکزی خرامه خوب است اما متأسفانه این پروژهها در بخش کربال به بنبست میخورند.
وی با بیان اینکه شهرستان خرامه به عنوان شهرستان پایلوت در راستای محرومیتزدایی انتخاب شده بود، از عملکرد دولت در زمینهی راهسازی و خارج کردن خرامه از بنبست تقدیر کرد اما در عین حال اذعان داشت: همین موضوع با تمام برکاتی که داشت به یک معضل بزرگ برای مردم کربال تبدیل شده چرا که عرض کم این جادهی ترانزیتی در محدوده خرامه، به تصادفات مکرر و دلخراشی منجر میشود.
رئیس شورای اسلامی بخش کربال در پایان از معاون عمرانی استانداری فارس درخواست کرد که پیگیری و حل مشکلات بخش کربال را در دستور کار قرار دهند.
به گزارش ریواس جنوب، در این دیدار، علی خرمی رئیس شورای اسلامی فارس، سلیمان سلیمی نماینده استهبان در شورای اسلامی استان و همچنین محمود رضایی کوچی معاون عمرانی استاندار فارس نیز اظهاراتی داشتند که در گزارشهای بعدی منتشر میشود.
انتهای پیام/ سجاد بنام
وضعیت شهرستانهای ما هم همینه آقای زارع