وقتی لجبازی یک مدیر، صورت مسئله “تولید” را پاک میکند/ دستهای یک مدیر کمتجربه روی گلوی سرمایهگذاران/طمع پول و بازی با تولید و اشتغال/مقایسه محسنیان و ترامپ/ بانوان سرمایهگذار در فرودگاه باعث تحریک کارکنان میشود!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مجتمع گلخانهای فرودگاه یاسوج که با صدها میلیارد تومان احداث شد تا سالیانه ۵ میلیون شاخه گل راهی بازارهای فروش کند با لجبازیهای آشکار یک مدیر جوان به یک پنجم ظرفیت خود رسیده و سرمایهگذارانش را به خاک سیاه نشانده و نمایی واضح از وضعیت سرمایهگذاری در کهگیلویه و بویراحمد و آزمونی بزرگ برای استاندار جدید این استان در سال تولید و اشتغال را رقم زده است.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، اسفند سال ۸۷ بود که انعقاد یک قرارداد با شرکت مادرتخصصی فرودگاههای کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد، روز سیاهی را برای دهها فارغالتحصیل بخش کشاورزی رقم زد.
در این قرارداد با محوریت خانم جلیل، مدیرکل امور بانوان استانداری کهگیلویه و بویراحمد، محسن اسماعیلی، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی فرودگاههای کشور، آقای کیانی مدیر وقت فرودگاه یاسوج و شرکت راه سبزکوثر به مدیریت خانم رقیه ذولفقاری و ژیلا ضرغامینژاد (به نمایندگی از سایر فارغالتحصیلان) تصمیم گرفته شد تا زمینهای بدون استفاده فرودگاه یاسوج به فارغالتحصیلان بخش کشاورزی داده شود تا با احداث گلخانههای گل رز و سبزی و صیفی، دستی به سر و روی زندگیاشان و همچنین تولید و بیکاری این استان بکشند.
سازمان جهاد کشاورزی هم در دوران مدیریت جعفر گرجیپور اگر چه پای این قرارداد را امضا نکرد اما بر آن نظارت داشت و بر اساس مفاد آن حدود ۱۵ میلیارد ریال در سال ۸۷ برای زیرساختهای احداث این گلخانهها هزینه کرد و فاز نخست این مجتمعها را مطابق با توافق با فرودگاه یاسوج در ۱۰ واحد گلخانهای به بهرهبرداری رساند.
قبل از انعقاد این قرارداد، آقای شجاعی مدیر اسبق فرودگاه یاسوج نیز مقدمات احداث این گلخانهها را فراهم کرد تا مدیر بعد از او پای این قرارداد را امضا کند.
قرار بود در سه فاز این گلخانهها توسعه یابند و بخش زیادی از فارغالتحصیلان صاحب کار شوند اما نهایتا همان فاز اول که قرار بود ۱۵ واحد گلخانهای باشد در ۱۰ گلخانه اجرایی شد و تقریبا همه چیز خوب پیش میرفت؛ سازمان جهاد کشاورزی میلیاردها تومان برای خاکبرداری، تسطیح، جدولگذاری، گازکشی، حفر چاه و تأمین آب و همه اقدامات لازم هزینه کرد و ۱۰ فارغالتحصیل بیکار که عمدتا” خانم بودند نیز با هزاران امید، میلیاردها تومان تسهیلات گرفتند و آستین کار و همت را بالا زدند و تولید شروع شد.
هر واحد گلخانهای ماهیانه ۱۷۰ هزار تومان به فرودگاه یاسوج میپرداخت و تا سال گذشته بدون مشکل خاصی حدود ۵ میلیون شاخه گل رز با اشتغال ۷۰ نفر در این مجتمع گلخانهای تولید میشد.
قرارداد با مدت زمان یکسال برای آماده شدن زیرساختها و ۱۲ سال نیز برای تولید، اجرایی شد و بر اساس آن چنانچه در مدت زمان اجرای قرارداد فرودگاه یاسوج قصد توسعه و ساخت و ساز داشت میبایست همه هزینههای انجام شده را بپردازد چنانچه هم نیازی به این کار نبود در پایان ۱۳ سال سولهها و امکانات گلخانهها برای فارغالتحصیلان و زیرساختهای انجام شده برای فرودگاه یاسوج باشد.
دستهای کارشکنانه روی گلوی سرمایهگذاران
همه چیز خوب پیش میرفت تا اینکه علی محسنیان جوان کم سن و سال و کمتجربه مدیر فرودگاه یاسوج شد و سنگها یکی پس از دیگری پای تولید در این مجتمع گلخانهای افتاد تا جایی که امروز نفس سرمایهگذاران در این فرودگاه به شماره افتاد و دستهای کارشکنانه بر گلوی این سرمایهگذاران سنگینی میکند.
علی محسنیان با کوبیدن بر طبل “فسخ قرارداد” کوتاه نمیآِید و فشارها را به هر طریقی بر این تولیدکنندگان زیاد کرده است.
فشارها به حدی بوده که هشت بانوی جوان و اهل کار و تلاش و ۲ مرد با انگیزه و متخصص کار در این مجتمع گلخانههای که در سالهای اول ۵ میلیون شاخه تولید میکردند و درآمد خوبی داشتند به روزی افتادند که از جان خود سیر و بدهکار و ورشکسته شدند.
اینها را عباسعلی موسوی، رئیس اتحادیه گلخانهداران استان کهگیلویه و بویراحمد و زواره آزادپور، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی میگویند.
یک جوان کمتجربه هر چه دلش خواست سر تولید این استان آورد/ محسنیان طمع پول کرد
موسوی در همین زمینه میافزاید که یک جوان غیربومی کمتجربه، هر بلایی که دلش خواست سر تولید این استان و سرمایهگذاران این مجتمع گلخانهای آورد به طوری که در یکسال گذشته بالغ بر ۷ میلیارد تومان به آنها خسارات زد.
موسوی گفت که آقای محسنیان وقتی مدیر فرودگاه شد و درآمد این گلخانهداران را دید، طمع افزایش اجاره را کرد و به هر دری زد تا دوار تولید را در این مجتمع صاف کند.
گلخانهای که با یک نفر کارگر اداره شود و نیروهای فنی اجازه ورود نداشته باشند حال روزی بهتر از این نخواهد داشت
او افزود که مدیر جوان فرودگاه برای این هدف ظالمانهاش از یک بند این قرارداد نهایت سواستفاده را کرد و با پیش کشیدن مسائل امنیتی، ورود این سرمایهگذاران را به این مجتمع به شدت محدود کرد و در نهایت تنها اجازه ورود یک کارگر را به این مجتمع میداد.
موسوی با بیان اینکه اداره یک گلخانه بسیار حساس و مستلزم رعایت نکات علمی است گفت گاهی یک ثانیه سرنوشت میلیاردها سرمایه یک سرمایهگزار را تعیین میکند اما این جوانان حتی برای آبیاری گلخانههای خود ساعتها پشت درب فرودگاه معطل میشدند.
او گفت که یک واحد گلخانهای نیازمند فعالیت همزمان ۴ کارگر است تا به موقع اداره شود و محصولی با کیفیت تولید کند اما این محددیتهای بیجای فرودگاه یاسوج تولید این مجتمع را به یک چهارم و قیمت آن را نیز به علت کاهش کیفیت گل تولیدی به یک چهارم رساند.
این مدیر جوان، حرمتها را شکسته و در رسانهها به همه توهین میکند
رئیس اتحادیه گلخانهداران کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بیانیه مدیر فرودگاه یاسوج، گفته است که این جوان حرمتها را هم شکسته و با ادبیات وقیحانه پا را فراتر از آنچه تا الان کرده بود، نهاده و به آقای گوهرگانی که دارای جایگاه والایی در بخش تولید است و گزینه معاونت اقتصادی استاندار هم هست توهین و اتهامات سنگینی را وارد کرده است؛ او نه تنها به گوهرگانی بلکه به همه سرمایهگزاران و تولیدکنندگان و حتی استاندار این استان هم توهین کرد و اینها قابل گذشت نیست.
فرودگاه یاسوج همتراز جهاد کشاورزی یک شهرستان است/ این دروغهای بزرگ در زمان ارتقای مدیریتی گوهرگانی مطرح شدند
او ادامه داد: فرودگاه یاسوج همتراز اداره جهاد کشاورزی یک شهرستان کوچک است و او باید بداند که چگونه و در چه سطحی حرف بزند.
موسوی این را هم گفت هیچ کس بیشتر از من در این حوزه مسئولیت ندارد اگر واقعا” آقای گوهرگانی فامیلبازی کرده باشد خود ما اولین منتقدین وی خواهیم بود اما این اتهامات واهی است.
او گفته که این گلخانهها در دوران مدیریت قبل از گوهرگانی واگذار شده و هیچکدام نسبتی با وی ندارند و این که آقای محسنیان میگوید این واحدها به افراد جدیدی واگذار شده، دروغ بزرگی است که آدم را با تعجب وامیدارد که هدف از این اتهامات در موقعی که موضوع ارتقا مدیریتی آقای گوهرگانی مطرح هست، چیست؟
محسنیان همانند ترامپ میگوید سرمایهگذاران روح قرارداد را رعایت نکردند/ هیچ تخلفی از سوی تولیدکنندگان انجام نشده است
موسوی تأکید کرد: همه هدف فرودگاه یاسوج افزایش اجاره این گلخانهها است و برای این هدف حاضر شدند گلوی این سرمایهگذاران را تا مرز خفگی فشار دهند؛ آنها با اتهام تخلف امنیتی به این تولیدکنندگان همانند ترامپ رئیس جمهور آمریکا که مثل روز روشن دروغ میگوید و مدعی است ایران روح برجام را رعایت نکرده او هم که هیچ بهانهای ندارد، میگوید روح قرارداد رعایت نشده! و اتهاماتی واهی مطرح میکند .
بیکاری کارگران که هیچ، بانوان سرمایهگذار را با هزاران مشکل به خاک سیاه نشاندند
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه واقعا” خسارت ۷ میلیارد تومانی به این تولیدکنندگان کاملا کارشناسی است گفته که اینها بانوانی هستند که برخی یتیم بوندن و برخی مخارج خانواده خود را تأمین میکنند، در سختترین شرایط با تسهیلات با بهره بالا و وثیقه اجارهای زمینه تولید و اشتغال را در این سال اقتصاد مقاومتی فراهم کردند اما اینگونه و برای یک لجبازی شخصی و ایجاد فضای پادگانی و ترسناک، زمینگیر و بدهکار بانکها شدند.
نه چماق داریم و نه رسانه
موسوی ادامه داد: ما نه چماق داریم و نه رسانه و این سرمایهگزاران متضرر نیز از ترس اینکه مشکلات آنها بیشتر شوند، سکوت را ترجیح میدهند اما برای احقاق حق این جوانان نباید هیچکس سکوت کند به ویژه رسانهها که اگر اینگونه مظلوم باشیم راهی نداریم جز اینکه به رسانههای خارجی متوسل شویم.
او تصریح کرد که با صدور کارت شناسایی طرح موضوعات امنیتی با توجه به جدابودن این مجتمع از فرودگاه قابل حل است و اگر مسائل شخصی و برخی طمعها و لجبازیها نباشد، میتوان بار دیگر شاهد جان گرفتن این تولیدکنندگان باشیم.
مسئولان فرودگاه میگویند حضور بانوان سرمایهگذار در فرودگاه باعث تحریک کارکنان فرودگاه میشود!
رئیس اتحادیه گلخانهداران کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که فشارها بر این تولیدکنندگان به حدی بوده که مسئولان این فرودگاه میگویند که رفت و آمد این بانوان به فرودگاه موجب تحریک کارکنان و سربازان ما میشود!
او تأکید کرد که این فشارها سرمایهگذاران و تولیدکنندگان این مجتمع را افسرده و روانی کرده و اکنون سرپناهی به جز گریه و پول نزول گرفتن برای پرداخت بدهیهای معوق خود ندارند.
جهاد کشاورزی با همه توان مدافع حقوق تولیدکنندگان خود است
زواره آزادپور نیز در همین زمینه ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی با همه توان از حقوق سرمایهگذاران دفاع میکند و اجازه نمیدهد کسی بدون دلیل برای تولید ممانعتی ایجاد کند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد که قرارداد منعقد شده کاملا قانونی است و هیچ مصداقی از تخلف این واحدهای گلخانهای که بهانه فسخ قرارداد از سوی فرودگاه یاسوج است وجود ندارد.
کدام سرمایهگذار فامیل گوهرگانی است که ما نمیدانیم؟مگر سرمایهگذار از بیتالمال حقوق میگیرد که فامیل مسئولی باشد یا نباشد؟
او بیان کرد که کدام تولیدکننده در این مجتمع گلخانهای فامیل رئیس سازمان جهاد کشاورزی است که ما نمیدانیم؟ مگر تولیدکنندهای که با سرمایه و همت خودش در بخش خصوصی با این همه مشکلات اقتصادی کشور، فعالیت دارد وابستگیاش به یک مسئول اهمیتی دارد؟
او با برشمردن نام این سرمایهگزاران گفت: خانمها جانیپور، سحر موسوی، مصفا، ضرغامی، زهره رضایی، سعیده نیک اندیش، هاشمی، باقری، خلیلی و آقایان ارجمند و نوروزی چه نسبتی با آقای گوهرگانی دارند؟ این افراد هیچ نسبتی با رئیس سازمان ندارند و امتیاز این گلخانهها نیز از اول تا الان به اسم همین افراد است، اگر کسی سندی غیر از این دارد، منتشر کند؛ چرا باید بیخودی با آبروی افراد بازی شود؟ اصلا این واگذاریها در زمان آقای گوهرگانی بودند که فامیل او باشند یا نباشند؟
محسنیان آشکارا به دنبال قرارداد جدیدی با افزایش مبلغ اجاره این گلخانهها است نه نگران امنیت فرودگاه
آزادپور همه این فشارها بر گلخانهداران فرودگاه یاسوج را بهانهتراشی و سختگیری بیمورد دانست و تأکید کرد: همانطور که آقای محسنیان در نامهاش به استاندار وقت نوشته، او آشکارا خواهان عقد قرارداد جدید و افزایش مبلغ قرارداد است اما سید موسی خادمی به صراحت با این خواسته او مخالفت کرده و در سفر مدیر فرودگاههای کشور نیز موضوع مطرح شد و او نیز تأیید کرد که فسخ قرارداد جاری ممکن نیست و اگر تولیدکنندهای تخلفی داشته با خود او برخورد شود.
وی ادامه داد: ۶ سال دیگر تا اتمام قرارداد باقی مانده و فرودگاه یاسوج بهتر است بر تعطیلی این واحدهای تولیدی و بیکاری ۷۰ کارگر اصرار نکند.
با این موانع ایجاد شده سرمایهگذاران فقط بدهی به بار میآورند
او گفت که محدودیتهای ایجاد شده موجب شده تا محصولات این مجتمع کیفیت و قیمت لازم را نداشته باشند و مالکین این واحدها هر کدام حدود یک میلیارد تومان بدهی معوق داشته باشند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اگر این فشارها و موانع نبود هر واحد گلخانهای سالانه ۸۰۰ میلیون تومان سود داشته که حدود ۵۰۰ میلیون آن هزینهها است اما در شرایط فعلی نه تنها سودی ندارند بلکه مرتب بدهی به بار میآورند و اقساط آنها معوق میشوند.
به گزارش ریواس جنوب، مدیر فرودگاه یاسوج اخیرا در جمع خبرنگاران خطاب به رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفته بود که همانگونه که شخص جنابعالی بهتر واقف هستید و یا شاید به صلاح نمیدانید که از حیطه وظایف خود مطلع باشید، اگر تمامی وام ها، تخفیف ها و واگذاری زمینها در مسیر خود باقی می ماند، هیات تشخیص شرکت فرودگاهها وناوبری هوایی ایران و به تبع آن دستگاه قضایی، هرگز اقدامی جهت فسخ قرارداد نمی نمودند.
اکنون جای تامل و تعجب است که حضرتعالی چشم بر روی این ویژه خواری ها و روابط فامیلی حاکم بر این قرارداد بسته و فرار رو به جلو را انتخاب نموده اید و نشانه های آن در بلندی صدایتان و درشتی لغاتتان متبلور گشته و دولت را متهم به باج خواهی می کنید.
او معتقد است که این واحدهای گلخانه ای به دیگر تولید کنندگان واگذار شده است.
آیا مسئولانی که در این ظلم بزرگ سهیم بودند با آرامش سر بر بالین میگذارند؟
حال با این توضیحات، همه مسئولانی که به نوعی در این قرارداد و این پروژه سهیم بودند و اکنون این روزهای دردآور و پراسترس را برای تولید و سرمایهگذاری در کهگیلویه و بویراحمد را میبینند آیا با آرامش سر بر بالین میگذارند؟
آیا با این شیوه مدیریتی هیچ سرمایهگذاری جرأت سرمایهگذاری با وجود چنین مدیرانی را پیدا میکند؟
بدون شک از استاندار جدید کهگیلویه و بویراحمد انتظار میرود که با قاطعیت از میان لجبازی شخصی یک مدیر جوان و حمایت از تولید، دومی را برگزیند و اجازه ندهد چرخ تولید در یکی از فعالترین مجتمعهای تولیدی که با همت و تخصص چند بانوی فارغالتحصیل بنا شده، از حرکت بازایستد یا به کندی بچرخد.
———————-
گزارش از کریم بنام
———————–
انتهای پیام/ک-ب